Güzel anlatmış Barış Manço Benim biraz Geyik halimde var ama yine de çok güzel düşünceler bırakmış bize.
Evet farkındayım @Serdar Hocam ve bu beni gerçekten motive ediyor.
Yönlendirmelerinizin etkisi gitgide gözüküyor
Koşu sırasında hep 125-130bpm larda gezdi nabzım.
Saatten şüphelendim doğru ölçmüyor mu diye ama bir yandan da kendimi iyi hissettim.
Son dakikalarda hızlandım ve 165bpm i gördü nabzım ve rahatladım
Ama yine de nabız bandının zamanı geliyor sanırım
Yaklaşık 2 aydan fazla süredir Base koşuları yapıyordum acaba hazır mıyım diye bugün 2 km ısınma sonrasında, hedef 5 km tempoma uygun şekilde ortalama 93 sn den 6*400 yaptım araları 1 dk civarı tuttum, koldan ölçüm yapan saatim yüzde yüz doğrulukla göstermese de veriler bu şekilde.
Benim katkım ne olacak ki sen istikrarınla başarıyorsun. Yakında yürü kısımları bitecek o sebeple bir an önce göğüsten nabız ölçümüne geçmen ve sisteme alışmanda fayda var .
Hazır olduğunu daha kolay şu şekilde test edebilirsin . Nabız bölgesi 2 de kalarak 1 saat koş . Hızın baştan sona aynı olsun . Nabız da baştan sona aynı çizgideyse işlem tamamdır. Eğer nabız ikinci yarı hafiften düşme eğilimindeyse kendini harcama mutlaka bir plan takip et derim. Artık daha kapsamlı daha karmaşık antrenmanların vakti gelmiştir. Hatta hep söylediğim gibi gereksiz şekilde zone 2 koşularının süresini uzatırsan gelişim durur fayda sağlamaz. Önemli olan çeşitlilik.
1 saat koşularda nabız pace birlikte gidiyor genellikle hocam (dengeli tempoda başladığımda) o sebeple hedefe yönelik programlara bakıp kendimce harmanlamaya çalıştım
Bugün ilk kez nabza göre interval antrenmanı uyguladım. (Garminin orta seviye - yarı maraton programından)
10dk ısınma (ort 120 bpb )
8dk Zone 4 ( 160-165 bpm)
2dk Zone 2 ( ortalama 130). Bu kısmı 3 kez tekrar ettim.
Sonrasında soğuma ile antrenmanı bitirdim.
Açıkçası 8dk hafif geldi, daha uzun süre koşabilirdim.
Şimdi antrenman verilerine bakınca , 160-165 nabzı aralığım 5:10 - 5:20 pace lere tekabül ediyor.
Antrenman öldürüp yere yapıştırınca değil yönetilir olunca vucut uyum sağlar. Sürekli aşırı stres uygularsan içine büzülür kendini korumaya çalışır. Ölüp biteceğin antrenman olmalı ama uygun zamanda sürekli değil.
Haklısınız.
Maalesef bir çoğumuzda yorulmadıysam iyi bir antrenman yapmadım düşüncesi oluyor.
Belki bu durum bir çok sakatlıkların altında yatan ana sebep.
‘‘I see dead pead people’’ @Eren @okmali @hsn41 @Kahomen. Hocam nerelerdesiniz. Sesiniz çıkmaz oldu. Yok öyle milleti gaza getirip, kenardan izlemeler
Sormayın bir ev tadilatı işine giriştik. Halimiz berbat Takipteyim yakında döneceğim.
Aynen devam. 15 haftalık programın 8. haftasındayım.Biraz yorgunluk var. Yarın 26K’lık uzun koşum var. Bu hafta recovery haftası tempo ve mesafe düşük. Bundan sonraki 4 hafta yani 9. ve 12. haftalar çok yoğun ve zor olacak. Zihinsel olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi. Burayı da keyifle takip ediyorum
Adeta bir dua niteliğinde…
Bi hafta daha biter… Havalar da soğudu, bakalım artık bu h.araları daha ne kadar böyle gider sakatlanmadan
Huawei Watch GT2’de ilk saha denemesi başarısız oldu, kayıt tutmayı beceremedim 14x700m’lik mesafenin sadece ilk ısınma turu kaydedildi. Cep ile birlikte kullanmak zorunda kalınca app kilitlenmesi, ekran donması vs… kabus oldu.
Başka çözüm bakacağız.
Kullandıkça bunu da çözersiniz Koşarken bendeki polar saat telefondaki mesajları falan yollamıyorlar. Yani egzersiz anında hem koşu,hem telefon bağlantısı yük gibi.İyi sporlar.
Eyvallah sağolasın… bir denemiş olduk, artık olaya bir hacker gibi bakıp telefonda turları, saatte ise kalp atış hızlarını kaydedip ikisini sonradan birleştirme vb stratejiler bulacağız.
Sizlerde sağolunuz @adilB .Huawei sağlık uygulamasını indirince gördüm, evet 500m en düşük mesafe.Kendine göre interval ayarlayamıyorsun.Kötü komşu nasıl ev sahibi yaparsa, bu saatte sizi aralıksız 5km koşucusu yapacak gibi.Bu saat yeni güncelleme ile gps veya kalori hesap sorunu yaşayanlar varmış.Bu guncelleme ile işlerin sarpa sarması bazen başka markalarda da olabiliyor.
Koşarken saati başlatıp, yurumeye başlayınca durdursan,tekrar kosuya başlayinca başlatsan.Belki bu stop start bu koşu şekli için işe yarar.
Bu arada bu akşam 225 m çıkış, 225m iniş olan alanda koşunca, neden eğimli yolda koşmadığımı hatırladım.