Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Neyseki çok acil, önemli birşey için aramamış.Tüm sorun tost ekmeği olsun, bence gülümseyip rahatlayarak dönseydiniz.Telefon bende elimde olduğundan whatsappdan falan da yazıyor veya ses yolluyorum.Sağlık olsun,keyifli koşular​:running_man::+1:

6 Beğeni

@Eren, ah şu diyetisyenler yok mu😭 Koşuyu bırak yürümeye bile izin vermeden sadece yemekle ilgili kısıtlama düzenleme ile iş hallediyorlar.
Diyetisyen tavsiyesi mi bir sure koşullarını görmemek.Sporla sağlıcakla kalınız :raising_hand_man:
Benim için tek mantıklı yok koşuyu bir süre bırakmak, zayıflamak,sobra koşuya başlamak.

4 Beğeni

@fatihboyaci Koşular, kuvvet antrenmanları plana uygun devam ediyor. Ama hayat plana uygun değil bu seferde :smiley: En kısa zamanda paylaşacağım, senden de bir şey kaçmıyor :+1:

Bence ikisi de mümkün :slight_smile:

3 Beğeni

Sorun sadece kilo vermek değil ki. Sağlıklı olmak için hareket etmeden olmaz. Diyet programları bence büyük aldatmaca. Nasıl beslenmek gerektiği zaten herkesce malum. Sadece diyet ile sürdürülebilir başarı elde etmek zor diye düşünüyorum. Bence siz hareket etmeyi bırakmayın. Koşamıyorsanız yürüyün hiç olmazsa. Bende 108kg olarak başladığım koşu maceramda 86kg a kadar düştüm.

5 Beğeni

Karantina oncesi bonus olsun

5/5

10 Beğeni

Günaydın,
3/4

7 Beğeni

Selamlar herkese,
yıllar sonra tekrar koşabilme ümidiyle araştırma yaparken foruma rastladım ve Kasım 2020 den bu yana yazılanları(bu başlık altındakileri)okudum bugün.Yeniden başlamak adına çok değerli paylaşımlar gördüm.Herkese çok teşekkürler.
Naçizane instagramda drrenginborekci başlığını detaylı okuyun derim sağlıklı beslenme adına, kilo kaybı zaten takip edecektir.(Tarafımca denenmiştir.)

7 Beğeni

Bunu aslında Fatih beye yazmak istemişim, küçük bir hata.Özür.:pray:t2:

3 Beğeni

@Alpino foruma hoşgeldiniz ve paylaşım için teşekkürler.Bana olumlu etki olmasa da başkasına pozitif etki edebilir, benim ilgimi çeken kısım börekçi olması, işte bu nedenle girdaptayım :blush: Şaka tabiki.
Sağlıcakla sporla kalınız, eşimin telefonundan instegramadaki o hesaba bakacağım🙋‍♂️

5 Beğeni

Günaydın,
4/4

Herkese iyi haftalar şimdiden :slight_smile:

Bu haftaki Program;
Salı: Rahat Koşu (30 Dk)
P.be: Tempolu Koşu (1.61 Km (Rahat) - 1.61 Km (Hızlı) )
C.tesi: Negatif Split Koşu ( 4.02 Km (Rahat) - 1.61 Km (Orta) - 0.81 Km (Hızlı) )
Pazar: Tempolu Drill’ler (0.81 Km (Rahat) - 1.61 Km (165-175 spm) - 0.81 Km (Rahat) )

6 Beğeni

Koşu bandı çok ısınmadan 45 dk koşu ve esnetmeler

7 Beğeni

Artık daha erken gün aydınlanmaya başladı

8 Beğeni

Güneşli günlere az kaldı. Yeni haftadan herkese selamlar.
@Serdar Hocam, karantinadan yeni çıktığım için cumartesi günü ne olur ne olmaz diyerek ekg ve efor testi yaptırdım. Doktor çok iyisin yola devam dedi. Ben de bu hafta yeniden intervallere başladım.

Bu benim bugünkü koşunun zone lara göre dağılımı. Genelde dağılım hemen hemen böyle oluyor. Sizin görüşünüz nedir bu hususta? Vaktinizi aldığım için şimdiden özür dilerim.

3 Beğeni

Antrenmanlar döneme göre değerlendirilir. Bir ay sonra yarışın varsa üst nabız bölgeleri bu antrenmanda olduğu gibi tercih edilir . Ancak yakın tarihli bir yarış veya kişisel önemli bir hedef yoksa yeterli altyapıyı oluşturmadığın için erken zirve yapacaksın muhtemelen . Şöyle örnekleyim binanın temeli tam olmadan kat çıkmaya başlamışsın kiminde 5 kat kiminde 8 kat sonra yıkılır ama kapasite belki 12 kat.
Bu genel bilgilerden sonra bu antrenmanına özel söyleyebileceğim tek şey nabız iniş hızın çok çok iyi .Aerobik kapasitenin iyi olduğunun bir belirtisi. Eğer her tekrar hızlarda eşitse son tekrarda nabızda önemli kayma olmaması diğer güzel unsur. Ancak tüm bunlar işte seni hedeflediğin zamandan önce zirve yaptırabilir.

4 Beğeni

Tempo kısımları aynı. Bir kaçı 1 sn oynamış. Ama dinlenme kısımlarında 5-10 sn farklı olduğu kısımlar olmuş. Çok teşekkür ederim tekrardan.

3 Beğeni

Kayaliklarimla hasret giderdim :smiley::ghost::running_man::mountain:
Bu kayaliklar olmasa ben buraya gelmezdim :rofl:
Bacaklari en son salonda 60 kg leg curl ile cilaladım. Calf kaslarim ağrıdı biraz. Nasıl ziplaya ziplaya koştum hatirlamiyorum :rofl:

9 Beğeni

Günaydın,
1/4

8 Beğeni

öyle coşkuyla anlatıyorsunuz ki kayalara olan bağlılığını aklıma hep Barış Manço’nun Kayaların Oğlu şarkısı geliyor.

3 Beğeni

Evet o kayalıkların üzerinde binbir duygu ve coşkuyla gücüm yettiğince gidiyorum. 2,5 yıl oldu yaklaşık başlayalı. Haftada 1 desek ortalama; 100 ü geçmişimdir kesin antrenman tekrarı olarak. Dünde çok özlediğim için fazla kaptırdım yine :rofl: ayak bileklerim ve calflarim ağrıdı yani o kadar. İlk başlarda 2 km kayalikta giderdim. Geçen sonbaharda 4 km yaptım, gidiş geliş. Böylece daha da iyi eğitici oldu. Salondaki bacak performansımı gördükçe mesafeyi arttırıcam bir bir. Ne kadarına dayanabilir hale gelirsem o kadar teknik parkur içeren bir ultrayı bitirebilecek güce ulaşırım. Hesabımı Uludağ için yapiyorum. 100 km nin 80 den sonrası zorlu geçecek birde gece ve zirvede, ama muhteşem birşey o ayrı. Dediğin şarkıyı bulayımda yeni videoya ekleyeyim instagramda :smiley::running_man::mountain::muscle: Bazen video cekiyorum elde tekefon ile, manyak nmotivasyon oluyor kendime :rofl::+1:

5 Beğeni

Gelişimin farkında mısın ? Bu ortalama hızda bu ortalama nabız . :clap: :clap:

5 Beğeni