Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Buna milli atletimiz Ercan Arslan’ın bi konuşmasından hatırladığım kadarı ile cevap vereyim hocam. Amaca ve gelişime hizmet eden, belli bir geçmişe ve fizik durumuna bağlı olarak yapılan aktivitelerin antrenman olduğunu, bunun dışında yapılan herhangi bir amacı olmayıp, salt eğlence için keyfe keder yapılan aktivitelerin de egzersiz olduğunu söylemişti. Ya da benim aklımda böyle kalmış. Bu arada hocam sadece zone 3 antrenmanı yapıyor değilim. Pazartesi interval , salı ve perşemde easy, cuma da tempo… Bu kısımdaki easylerde zone 3 te oluyorum genelde. Asıl sormak istediğim bu kısımlardaki easy ler.

4 Beğeni

Bravo. Tam olarak budur. Bak burada ki anahtar kelimeler ''amaç ve hizmet etmek ‘’. Yani belli bir amaç performans diyelim ona varsa planlı yapılan egzersizler bütünü antrenman oluyor. Ama egzersiz yapacaksan boşver nabız bölgesini rahat koş hareket et yeter . Bu arada egzersiz antrenmana göre daha sağlıklı diyebiliriz :smile: İntervaller de arada ki nabız amaca bağlıdır oraya net bir şey söylemem için planın geneline bakmak lazım. Ancak bu dönemde genelde nabız bölgesi 2 tercih edilir.

4 Beğeni

doğru yaklaşım . :+1:

3 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum hocam. Sizler sayesinde bu koşular amaca hizmet edecek umarım :smiley:

2 Beğeni

Pedasa sabahı dağ tepeli :slight_smile:

9 Beğeni

Bu hafta da böyle bitti…

Haftaya bir 2020 muhasebesi yapılabilir belki de :innocent: :upside_down_face:
2020

4 Beğeni

Bugün 5km rekorumu geliştirdim.:partying_face: bir sonraki hedef 26 dakikaya çekmek.

3 Beğeni

Dün yaptığım koşu

Bugün yaptığım koşu

7 Beğeni

4/5 hesap tamam :+1:

7 Beğeni
  1. gün oldu Eskişehir deyim, doğalgaz az önce açıldı. İlk koşu firsati Pazartesi sabahi ancak :rofl::running_man::+1: Bizim F-16 larla yarış yapıcam :rofl:
5 Beğeni

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/GoTsJT3bvcb

İlk 10 kilometre mi bırakayım bende bugüne.
Sol bacakta kasılmalar devam ediyor. Ama asla pes etme koş sen, engelleri kır hiç korkma derken bir yerlerimi kırmam umarım. 3 kere sol bacağım sendeledi. 1 gün koşuyorum, 1 koşmuyorum.

10 Beğeni

146 ortalama bpm

7 Beğeni

Ve bu haftayı kapattık :grin:

9 Beğeni

3/4

1. koşu bandına kaldı bu hafta
7 Beğeni

@Eren, dikkatimi çeken, birçok kişi haftasonu evde olacağım diye haftanın uzununu cuma gunu yapıyor, istemli yada istemsiz.Pandemj döneminde yazıcılar gibi koşubandları da insafsızca arttı.

6 Beğeni

Günaydın,
3/4

6 Beğeni

Eve aldım ama dediğiniz gibi cuma uzunu yapıp haftasonunu hafif güç antrenmanıyla geçiriyorum

6 Beğeni

Hazır koşu bandı demişken
4/4

5 Beğeni

Herkese sağlıklı ve iyi bir hafta dilerim. Bu hafta 4 gün devam.

1/1

7 Beğeni

İyi Haftalar Herkese :running_man:

Geçen haftayı bir fire vererek kapattım :frowning:

Bu haftaki planım;
Salı: 30 dk (Rahat Koşu)
P.be: 4.83 km (Rahat Koşu)
C.tesi: 4.03 km + 1.61 km + 0.81 km (Negatif Split koşu)
Pazar: 0.81 km + 1.61 km + 0.81 km (Tempolu Drill)

6 Beğeni