St Paul ultra traili 2025 yılında neden koşamadığımızı açıklayan şu posttan sonra listeye girmişti zaten.
https://www.instagram.com/p/DAjA1rvNqL_/?igsh=NXI5OGZoeXMwem1m
St Paul ultra traili 2025 yılında neden koşamadığımızı açıklayan şu posttan sonra listeye girmişti zaten.
https://www.instagram.com/p/DAjA1rvNqL_/?igsh=NXI5OGZoeXMwem1m
Ooo gasp bu böyle sonlanması kötü olmuş 78event bu olay aklımızın bir kenarında dursun.
Uzun süredir uzun etap organizasyonlarına katılmıyordum ancak en yakın sürede yeniden katılım sağlayacağım. Bugün zarar etme pahasına muhtemelen sponsor sebebiyle organizasyon iptal ettiler. Biz de desteğimizi gösterelim lütfen.
Dün İznik Ultra’da da kayıtlar kapalıydı. Bugün tekrar açıldı, kayıt olacak arkadaşlarımıza duyrulur.
78 event isimli firma tarafından düzenlenen Sümela Ultra yarışı’nın Asla Durma, Team Runbo ve Rundamental koşu takvimlerinde olduğunu görüyorum. Farklı yarış takvimlerinde de var mı bilemiyorum. Acaba bu takvimleri düzenleyen kişilere nasıl ulaşabiliriz.
Team Run.Bo takvimi için burada
Sümela Ultra, ITRA’ya kayıtlı bir Belediye yarışı. Bu yıl da 3. Kez organize ediliyor…
Biz takvimi oluştururken tarafsız kalmaya gayret ediyoruz, “kaynak” olmanın gerekliliği…
Bir örnek vereyim. Bahsi geçen firma, Taf’tan St Paul için Aralık’ta yarış yapmak için müracaat etmiş. Takvime ekleyip, organizatörün farklı olduğunu özellikle belirttik. Yarış linkini de bu firmaya verdik. Ayrıca, Şubat 2026’da gerçek St Paul organize edilecektir (kuvvetle ihtimal isim değişikliği ile). Bunu da ekledik. Aralık’ta yarış gerçekten yapılır mı bilemem ama sonuçta Taf faaliyet takvime girmiş. Faaliyet takviminde olan bir yarışı görmemezlikten gelemeyiz.
Özetle, biz takvimi bir kez yapıp unutmuyoruz, pek çok şeyi aynı anda takip edip doğru kaynak sunma gayreti içindeyiz. Hepsinin farkındayız, bağımsız olmaya çalışmak bazen de zor. Bu sebeple yıllar önce işaretleme sistemine geçtik, sevdiğimiz yarışları (bir nevi referans olsun diye) mutlaka belirtiyoruz. Dün İznik Ultra postunun altına şöyle de bir yorum vardı. ‘Umarım spora siyaset karıştırmıyorsunuz’ diye. Hassas bir dönem. Ama kaynak içinde yer vermeyip sansür yapmak bizim inandığımız bir şey değil. Boykot kişinin kendi tercihi olmalı.
Dayanışma ile.
Diyelim organizasyon firması şaibeli. Eğer Belediye yarışı olduğu için listenizde tutuyorsanız bu çok daha kötü. Trabzon ili ve Trabzon Maçka ilçesi 2024 seçim sonuçlarını incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca konunun siyaset ile en ufak bir alakası yok. Tamamen insanca yaşamak amacıyla bir tavır ortaya koymaya çalışıyoruz.
Bu yarış ilk kez değil, 3 yıldır takvimde. Hatta ITRA takviminde de listeli. Dediğinizi yapamam, sansür olur. Tekrar edeyim, biz listeleriz, yarışa gidip gitmemek kişinin kendi tercihidir. Taf faaliyet takviminde olan bir yarışa yokmuş gibi davranamayız.
Bu arada, seçim sonuçları = siyaset olmuyor mu?
Maçka:
Organizatörü boykot anlarım da, il ilçe işin içine girdiğinde, asıl spor oralarda görünür olmalı Beyoğlu’ndan ziyade (sadece örnek)
(Hem önyargıları yıkmak hem oradaki genç yaşlı demeden herkese sosyal etkinlik olması, perdeleri aralamak için iyidir)
@nForcible’nin ne Maçka ne Trabzonda yaşayanlarla derdi olmadığını biliyorum. Sadece organizasyonu yapan belediye gençleri anlamaya çalışmıyor, hakka hak doğruya doğru demiyorsa …Yine de o belediye yarışında tshirtte Echo yazıp koşmak da var..
Tshirt baskı yerleri 3 hafta sonraki İstanbul yarımaraton öncesi baya iş yapabilir. Sadece örnek, zevk renk değişir. Chatgpt …
Görsel hiç iyi bir fikir değil. Daha kapsayıcı yaşanan durumların hepsinin tek özeti olarak,
Adalet herkese lazım olacak/olur. Gibisinden daha mantıklı, çünkü yaşanan durum şahsiyet ve siyaset değil ayazda kalan hürriyettir.
Ben Renay Onur’a twitter’dan geçen hafta yazdım, t-shirt’leri yaptırmadıysanız değiştirin, yaptırdıysanız da alternatif tasarım çıkarın parasıyla alalım diye. Gördü mü bilmiyorum…
Yok artik o zaman 2023 genel secim sonuclarina bakip ne yapalim? Organizasyon zerre umrumda degil de su kafadan da en azindan o secmen kadar nefret ediyorum!
Yaşadığım şehre yakın olması nedeniyle bu sene Sümela Ultra’ya katılmayı düşünüyordum, tabii organizatöründen haberim olmadan önce. 78event firmasının düzenlediği hiçbir yarışa katılmam bundan sonra. @ggg ve @nForcible bilgilendirme için teşekkürler.
Merhabalar,
Son edit: Gereken yapılmıştır. “Seçki” yarışlar statüsünden çıkarttık.
Bilgi vermek istedim.
Gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.
Merhaba, Dust eventin düzenlediği Beykoz trail’e katılacağım ve süreci anlayamadığım için sorma gereği duydum. Dust event neden boykot listesinde? Buradan veya mesaj yoluyla cevap verebilirsiniz çok memnun olurum. Zaten kayıtlı olduğum için katılmamak daha mantıksız olur tabi ama.
DMden bilgisi verilmiştir efendim.