Konuşulmayan, Rahatsız Edici Durumlar (Çiş, Kaka, Ter, Gözyaşı Vb)

Merhaba, forumun farklı farklı yerlerinde yer alan, az konuşulan veya konuşulmayan konuları tek bir başlık altında toplanabilir diye düşündüm.

Hepimizin bireysel olarak mücadele ettiği can sıkan, belki güçlenmemizi sağlayan, rahatsız edici, bazen mide bulandıran konuları bazılarımıza yardımcı olabilir.

Kuyuya bir taş atmam gerekirse: Koşu t-shirtlerinden çıkarmayı beceremediğim ter kokusuna birileri fikir verebilirse müteşekkir olurum.

Veya yarış öncesi büyük tuvalet en büyük dertlerden diye düşünüyorum

Kazalar, yaralanmalar, topuk derisinin kalkması gibi gibi konular ateşlenebilir. Ağzımızı garip şekilde sulandıran rahatsız edici görsellerle desteklenebilir, konunun başlangıcına uyarılar geçilebilir :slight_smile:

Login • Instagram rahatsız edici link

Sevgilerimle.

10 Beğeni

Bağlantıya tıklamamam gerektiğini biliyordum, meraktan elimle ekranın yarısını kapayıp sayfayı açtığımda koşucunun yüzünden konuyu anladım,ayaga bakmadım bile. Neyseki blurlama koşu forumda var.Ancak su toplaması, tırnak çıkması, deri soyulması, tahriş vb (yazarken tansiyon düşüyor) kelimeleri bile yeterince anlatıyor, fotoğrafla desteklenmesine bence gerek yok.

Ter kokusu çıkmıyorsa;
1.Başka tshirtlere de bunu bulaştırıyorsa atmalı.
2.Bu durum belli bir model, belli özelliklerde oluyorsa eve gelir gelmez deterjanlı suya bırakılabilir.
3.Rahatsız etmiyor ve başkasına koku gelmiyorsa kısa antrenmanlarda kullan çıkar sepete at t-shirtü yapılabilir.

Atmadan ve yeni bir t-shirt almadan önce ürün için ne kadar su tüketildiğini düşünüp mümkün olan başka şekillerde kullanıyorum.Örneğin üst değişiminin mümkün olduğu yerde araca binmeden önce ıslak tshirtle kalmamak için yırtık solmuş tshirlerle üst değiştiriyorum. Bir tek bina girişinde 1 dakikalık görünmüş oluyorum ,umursamıyorum.

7 Beğeni

Makinaya hoş kokulu yumuşatıcı ekleyince faydası oluyor.Cokta zorlamamak lazım neticede koşu kıyafeti.

1 Beğeni

Özellikle sabaha karşı başlayan yarı uykulu gözlerle gidilen ve de kalacak yer bulamayıp 1 saatte yol gidilip başlanan koşu ise tuvalet sıkıntısını tek geçerim… Ya heryer kapalı olur ya tuvalet kurulmamış olur ve işin garibi startta yerini alırsın ve tuvaletin gelir… Düşünmesi bile sıkıntı veriyor bunun yanında ter kokusu çıkmayan t-shirte kurban olunsun :slight_smile:

7 Beğeni

Bu kullanılan kumaşla doğrudan bağlantılı. Bazı kumaşlar ter/bakteri konusunda çok dayanıksız. Alırken dikkat etmek gerek. Bazı markaların bunun altını çizerek sattıkları modeller var. Anımsarsam ya da bulursam eklerim buraya.

İkinci konu ise bu kıyafetleri terle bekletme süresi. Ne yazık ki yalnız yaşanan ya da sadece iki kişilik evlerde her gün çamaşır makinesi dolmuyor. Dolmadan yıkamak da doğaya ve cebe zarar. Bazı çamaşır makinelerinin hızlı/kısa programları var onlar kullanılabilir. Yoksa önerim duşa tişörtle girip onu da sabunla yıkamak. En azından bir adımdır.

Bir de bu tişörtlerin ne yazık ki ömrü var. Çok koşan biri ne kadar sık ve hızla yıkasa da bir süre sonra kumaşa yerleşen bakterilerden kurtulmak imkansız olabilir. Ne yazık ki atılacak o tişört. Ya da ısrarla sabunla detaylı şekilde birkaç kez yıkayıp kurutmak denenebilir.

Nemli iklimlerde bu sorun daha hızlı ortaya çıkabilir. Ankara’da bu sorunu çok az yaşarken şimdi Londra’da çok sık yaşamaya başladım. Malzemenin kuruma süresi uzadığı ve kurusa bile hep nemli ve ılık ortamda bulunduğu için bakterilerin yaşaması kolaylaşıyor.

Antrenman sonrası duş alın(a)mamışsa (madem konuşulmayanı konuşuyoruz, bu olabiliyor bazen) koltuk altı kesinlikle yıkanmalı. Aksi takdirde sonraki antrenmanda siz de tişörtünüz de 2 hatta 3 kat hızla ve o kadar kat daha kötü kokarsınız.

7 Beğeni

Bende de rahatsız edici sorun var. Tavsiye leri büyük bir arzu ile bekliyorum :blush:

Farklı türde ayakkabılar ile de koşuyorum ama koşunun 4-6 km sinden sonra ayak baş parmak boğumum (taban) çok acıyor. Yarım dakika mola verince geçiyor, koşuya devam Ediyorum 2-3 km sonra bir daha başlıyor. Sadece sol ayak altında bunsorun var. Rica etsem tavsiye verir misiniz bilginiz varsa

1 Beğeni

Bende söylediğiniz gibi t-shirtü duşta yıkama yöntemini deniyorum şu sıralar. Evet maalesef t-shirtü kurutsam da kirli olarak 4-5 gün bekliyor. Karbonat sirke ikilisini de deniyorum. Güncelleyeceğim :slight_smile: Bir de koşu öncesi karbonatlı suyu koltuk altına sürme önerisi geldi eşimden bakalım.

Çok önemli değil gibi görünsede bir yerden sonra gerçekten rahatsız edici oluyor hele 12 saat üzeri koşularda artık kendinizden bıkıyorsunuz. Veya yeni bir t-shirt almışsınız hemen kokmaya başlıyor…

O teknik ürünlerin ismi sanırım Anti Odor’du belki Salomon vs de teknik ismi değişiyordur. Tabi Salomon gibi ürünler giymekte bu ekonomide pek mümkün olmuyor. Decathlon’un giyilebilir hemen kuruyan koşu t-shirtleri bile 250TL.

3 Beğeni

Hocam madem baslik acilmis :slight_smile: koltuk altina terleme icin botoks uygulamasi dusunuyorum. Fakat terleme aslinda vucudu sogutmanin en onemli yontemi. Bu olay uzun vadede zarar verebilir mi? İnternette iki konuyu iliskilendiren pek bilgi goremedim. Hic tecrube eden yara arastiran var midir ?

1 Beğeni

Bu neredeyse tamamen kumas kalitesine bagli olsa da, kosudan geldikten hemen sonra duru suyla yikayip asarsaniz buyuk ihtimalle sorun ortadan kalkacaktir. Terli sekilde kosu kiyafetlerini birakmak, urunlerin omrunu de cok ciddi sekilde kisaltiyor. Bununla direk alakali olmasa da, benim tecrube ettigim bir diger sey, yumusatici kullanmak da urunleri cok ciddi sekilde yipratiyor. Bundan dolayi asla yumusatici kullanmiyorum ve spor kiyafetleri kisa program kullanarak yikiyorum.

5 Beğeni

Terdeki koku konusuna yoğunlaşın terleme vücudu doğal tepkisi hastalık sayılmayan normal seyrinde olan bir terlemeye müdahale etmeye kalkarsanız başka bir yerden başka bir soruna neden olabilir.

1 Beğeni

Morton’s Neuroma olma olasılığı var. Gerçi MN baş parmak değil, serçe parmak tarafında oluyormuş sanırım ama bahsettiğiniz belirtiler de benzer sinirsel bir sorun gibi.

Bende tempolu koşularda 30. km sonralarında baş gösteriyor. Farklı ayakkabılar (Altra mesela) biraz fayda etti ama kesin çare olmadı. Alıştım o acıyla koşmaya, artık dert etmiyorum.

http://fellrnr.com/wiki/Mortons_Neuroma

2 Beğeni

Morton Neuromalı bir kişi olarak çoğunlukla 2-3. parmak arasında oluyor. Sayın @herdogdu bir ortopediste görünürseniz daha iyi olur.

2 Beğeni

Hocam yok aslinda olay kokuda degil tamamen goruntu olarak rahatsiz ediyor

1 Beğeni

O tişörtlerin ter kokması,koşuya çıkanların 1 kilo parfüm kokmasından inanınki daha iyi :)).Spor yapmaya mı gidiyorlar ,defileye mi çıktıkları belli olmayanlar için yazdım bunu

9 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun, spor hekimine gitmenizde yarar var. Ben de benzer bir sorun yaşadım. Forumdaki diğer arkadaşların yazdığı gibi Mortons neuroma olduğundan şüphelendim ama gittiğim spor hekimi aşırı darbe nedeniyle hassasiyet ve kemik içi iltihap oluştuğunu belirtti. Sıcak-soğuk su uygulaması, krem-ilaç ve koşuya ara vererek ağrıdan kurtuldum. Benim ayak tabanım (arch) yüksek olduğu için bu ve plantar benzeri sorunlar sıkça yaşıyorum.
Ayrıca belirttiğiniz bölgeyi destekleyen medikal ayak altı pedleri (metatarsal ped) var. Doktor kullanmamı tavsiye etmişti. Medikal olanlar çok kalın, ayakkabı içinde rahatsız ediyor ama ticari olarak HB vb sitelerde satılan “Ayak Altı Ped (Parmağa Geçmeli Metatarsal)” aldım, ara sıra kullansam da çok faydasını gördüm. Bir bakın belki sizin de işinize yarayabilir.

7 Beğeni

Verdiğiniz bilgi ve tavsiye benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim. Uygulayacağım

3 Beğeni

Koku ile ilgili

Stinky T-Shirt? Bacteria Love Polyester In A Special Way

https://www.npr.org/sections/health-shots/2014/09/05/346055067/stinky-t-shirt-bacteria-love-polyester-in-a-special-way

6 Beğeni

Teşekkür ederim. son güncelleme de eşim de kaynakta yazdığı gibi karbonat ve sirkeyi denedi, duşta antrenman sonrası ön yıkama ile sorunu yeni t-shirtlerde aştık. Eski t-shirtler için bir kaç tur daha gerekiyor sanırım.

(Karbonat ve Sirke dolu bir kovada 6-7 saat t-shirtleri beklettim)

4 Beğeni

Bu yıl 70km civarı koşmuşum. Hayaller Everestte, gerçekler Mariana çukurunda. Koşarken diken üstünde, neresi ağrıyacak demek ve vücudun gidememesi durumları var . Rahatsız eden tek nokta bedenen yeterli olamamanın getirdiği fiziki zorluk. Gönül başka türlü olsun istese de olmuyor, zorlamak da manasız.

Tahris konusu, uzun süre yürüyüşten uzaksam ve birden mesafede artış olursa kaçınılmaz.

Bendeki çözüm, o tahriş yaşanacak, (tavsiye etmiyorum) yanık seviyesinde ve insanın tansiyonunu düşürecek, yürümeyi zorlaştıracak şekilde gerçekleşecek.(Bu tahris durumunu cumartesi akşamına denk getirip pazar günü evde kalmayı tavsiye ederim).Duş (su bile can yakacak) sonrası yanık kremi, saatlerce uyumak, yanık kremi, uyku…Birkaç güne tahriş olacak deri kalmasa da acı azalıyor.1 hafta geçmeden sorunsuz yürüyüşler, tahriş derdi bitti. (Artık decathlon krem veya vazelin işe yarayabilir).

Not:çözüm önerim tavsiye değildir.

1 Beğeni

Gözyaşı / anı / niçin veya kim için koştuğumuz vb pek konuşulmayan kısmı da bu gece paylaşılmış oldu.İnsanı nefes almakta zorlayan duygu, anılar, iç sesler ile 18 saat koşmak;ama tek değil, yanyana.

3 Beğeni