Karşılaştığınız en yüksek ve en düşük kalp atım hızı

Cihazın kullanım talimatında pil bilgisine bakıldığında günde 1 saat kullanımla yaklaşık 1 yıl pil kullanım süresi olduğu yazıyor, ben sadece maraton yarışlarında ve intervallerde kullandığım için 2 yıldır kullanıyorum. Günde 1 saat kullanım ifadesinin yanlış anlaşılmış olabileceğini düşünüyorum, yakın zaman 4 saat aralıksız kullandığım oldu, şimdi taktım baktım pil seviyesi hala iyi görünüyor.

2 Beğeni

Nabız bantlarında genelde CR2032 pil kullanılıyor, bu pilin kapasitesi de ortalama 220 mAh kadar. Çok yoğun olmayan bir kullanımda 1-1 buçuk yıl kadar sürede tükenmesi beklenir. Bendeki Garmin bandı aşırı şekilde kullandım, her antrenmanda taktım. Üstelik çoğunlukla antrenmana giderken evde taktım, yani en az koşu süresi kadar bir süre daha takılı kaldı, buna rağmen yine de 6 ay kadar idare etti.

4 Beğeni

Takılan pil markasız yani ucuzlardan olursa evet 2 saat gidebilir.

Sanırım yanlış anlaşılan konu pil değil dahili hafızanın kayıt süresi olabilir.
Göğüs bandı saat yada telefon taşımadan kullanılırsa içindeki dahili bellek 2 ila 40 saat arasında data kaydediyor. Yani 2 saat data kayıt kapasitesi olan cihazlar var . 2 saat sonra cihaz kayıt yapmayı durduruyor ,pili bitmiyor

2 saat pil ömrü yazan web sayfalarını paylaşırsanız konuyu anlayabiliriz

3 Beğeni

En yüksek 165 civarı olabilir.
En düşük uyku durumu, 50 civarı.
Artı eksi 5, tahmini.

Benim anlamadığım 140larda düz zeminde rahatken, yüzde 7 eğim 100m yürüyüşte 125bpm beni bitiriyor.
Kısaca maksimum hr’den daha konforsuzu varsa, benim için tırmanış, koşmam bile.

2 Beğeni

yürüyüş hızında burayı setler halinde çalışsan
faydalı olmaz mı

2 Beğeni

Çalışmanın zararı olmaz.Ama yokuşu yürüyecek forma fitliğe gelmeliyim, dizlerin ağrısı bir aydır daha az, 2-3 aydır belki ağrılı; yokuşu inmek ve çıkmaz diz için ve nefes olarak da korkum; bir 15kg verirsem tatlı yokuşları denerrim.

O 100m de otobüs dolmuşa giden yol,mecburiyet.

1 Beğeni

Ölçüm hatası olabilir mi nabız bandıyla da bir dener misiniz.

1 Beğeni

Ölçüm hatası değildir (ama hatam var), bir süre evde polar h7 sensörü aradım, bulup denemeye çıktım.
1-yokuş başında durdum, nabız 100lerden 82e indi.

2-yokuşu çıktım, saate bakmadım, 100m sonrasında hr 127bpm.

3-hatam şuymuş, yüzde 7 eğim desemde 100m de 17m irtifa kazandın demekte saat.Eğim %17.

4-koşabilirken 130 bpm rahatken eğim çıkarken 127bpm nefes yorucu.(not:122kg olmam da biraz etkili)

3 Beğeni

10k ( bugün )
21 k (Mayıs 24)

4 Beğeni

Ben nabız bandı vs kullanmıyorum lakin antreman sonrası 140-160 bpm arası değişmekte genelde en yüksek 180 görmüştüm anormal bi durum mu acaba sizinkileri gördükten sonra sorgular oldum açıkçası

1 Beğeni

Kalp atım hızı kişisel, 140-160 arası çoğumuzun gördüğü.180 anlık, cihaz sorunu olabilir.Ayrıca tüm koşu boyunca 180 ve üzeri sürekli gören de olabilir.

Yaş, yaşam tarzı, kilo, kan değerleri, ağrı şikayet durumu, ailedeki kalp damar sağlık sorunlarının olup olmaması vs nedenler en azından 40-45’ten sonra uzman doktora görülmeli.(Kişi ve kalp atım hızından bağımsız)

1 Beğeni

Easy koşularımda hissiyat gayet iyi ama 150-160 görüyorum tempo interval vs 170-180e çıkıyor yaş 28 1 senedir koşuyorum aşağı yukarı

1 Beğeni

En yüksek bilekten optik ölçümle 213 görmüştüm, doğruluğu şüpheli. Nabız bandıyla 200’ü gördüğüm oldu, sert ve uzun intervallerde son tutarlarda 190’lara kadar çıkabiliyor. En düşük 50 gördüm sanırım. Yaş 31, kilo var, koşu ekonomisi TC ekonomisinden hallice

3 Beğeni

Bu post icin bir script yazacagim sanirim, baska yol kalmadi, her yorumdan sonra otomatik bir yorum yazacak:

Nabiz cok kisiseldir, baskalari ile hicbir kosulda karsilastirilamaz.

Bu neden insanlara cok zor geliyor anlayamiyorum. Sadece bu post da degil, surekli baska yerlerde de sorular aliyorum. Arkadasimin nabzi su kosuda 165 benimki neden 175. Cevap sorunun icinde gizli; o arkadasinin nabzi, otekisi senin.

14 Beğeni

Admin inşallah kızmaz. Nabız merakının bendeki çağrışımı budur. Çıbanın başı elitler. Hep bunlar yüzünden oluyor.

3 Beğeni

Google aramalarında bulduğum elitletin maraton BPM değerleri şöyle

kiptum 165 - 175
kipchoge 166 - 180
sawe 154 - 174

dinleme değerleri 30 - 40 BPM arasında

2 Beğeni

Konu “değer” kavramı olunca tam tahayyül edilemiyor sanırım bu sebeple. Sağlıkta hep bir değer aralığı olması sebebiyle bir karşılaştırma yapma ihtiyacında bulunuluyor.

Evet nabız kişiseldir diyerek ben de pekiştireyim.

1 Beğeni

Aynı kafa karışıklığı kan testi sonuçlarinda da yaşanıyor; eğer değer referansın dışında çıktıysa hemen bir sorun olduğunu düşünüyor insanlar, halbuki o iş öyle okunmuyor :slight_smile: Nabza gelirsek bir zamanlar ultracı camiasında gizli gizli konuşulurdu " Alman Mert Derman’ın nabzı 32-33 müş duydun mu?" diye.O zamanlar Türkiye cangılında çok sıkı antrenmanlar yapardı. Benim HRVtraining kayıtları uzun bir dönem dinlenik nabzı 37-38 göstermişti ama sonra bu bradikardik durumdan ürkmüş ve koyvermiştim. Simdi 40 kusurlarda geziyorum ruhsuz ruhsuz.Düşük nabız, benim sonuclarima hic bir etki etmemişti.

4 Beğeni

Admini çileden çıkarmaz mısınız lütfen? :sweat_smile:

3 Beğeni

Tansiyon, şeker, kan, nabız, işitme, duyma bütün yaşam belirtilerini rakamlar ile ifade edip basit bir matematik sayesinde kavrıyoruz.

Az çorba, az pilav ,biraz yeşillik,çok az suyundan olsun jargonu matematiğin kullanıldığı dünyada iş görmüyor.

Referans aralıkları ile sağlık tartılıyor bu aralıklar dışında değer görenlerin kaygıları çok anlamlı olmasa da gayet insani olabilir.

4 Beğeni