Max:202 gördüm fakat saatten ölçüm olduğu için yanlış ölçüm olabilir fakat defalarca 190+ gördüm. Aldığım nefesin yetmediğini ve görüşümün bulanıklaştığını hissettim. Min ise defalarca uykuda 36-37 gördüm. Rhr aylık ortalama 42-45 arası olmuştu fakat şimdi ya hava soğukluğundan ya da iş temposundan 48-50 civarı.
Bu sporda Nabzımızın kaç olduğunun pek bi önemi yok. Önemli olan o nabızlarda nasıl bir performans yaptığımızdır. Atlet değilseniz nabız olayını kafanıza pek takmayın derim
Yükselti kazanımlı 5k yarışı. Yaş 31 idi. Gk 2. geldi. İlk 5 dakika nefes aldım. Kalan 16 dakikayı hatırlamıyorum. İlk ve son 5k yarışımdı. O gün uzun koşmaya karar verdim.
En düşük ise garmin hatalı ölçmüyorsa otururken 42-43 gibi bir değer gördüm. Tabi bu verilerin bir anlamı yok. Aynı parkur aynı pace sıcak havada 170+, soğuk havada 150 oluyor. Nabzı etkileyen değişkenlerden yalnızca biri bu.
Susuz kalırsan nabzım yükseliyor geçen sene 15.km yi 4.57 pace ile koşarken cp lerde yeterli su içmeyi ihmal ettim. 173 bpm ortalama nabız.
Saat kullanıcısı olmadığım icin koşudan koşuya saat kullanıyorum.
Tansiyon aleti ile en düşük 46 48 nabız gördüm
Garmin saat nabız değerlerine hiç güvenemiyorum, son haftalarda nabzımı en hafif koşularda bile 170’lerde gösterince bu işte bir iş var deyip göğüs bandımı üşenmeyip tekrar takmaya başladım, nabız benzer koşularda 130’lara düştü. Bu vesileyle laktat eşiğini de bir yukarı bir aşağı çekti, bu da bana ders olsun diyerek göğüs bandını takmaya devam edeceğim. Saatteki bu değişiklik neden oluyor anlamıyorum ama bende güvensizlik oluşturuyor. Saati düzenli takmadığımda bu düzensizlik daha fazla oluyor.
Bilekten nabız ölçümü koşarken doğru ölçmüyor, günlük hayatta yürürken, uykuda doğru gösterir, spor yaparken nabız bandı ![]()
Kolay koşularda ben nabız bandı kullanmıyorum. Daha çok hissiyat ile yapıyorum. Bilekten ölçüm ise bir teyit gibi oluyor. Fakat interval, threshold için özellikle günümüz antrenman planları ile(LT nabzı ve pace’ine göre düzenlenen programlar) nabız bantsız yapılamaz gibi. Saat ile yapılan ölçümlerin nabız bandı kadar doğru olduğunu varsaysak bile nabız verileri geriden geliyor. Bu nedenle intervallerin koşu kısmında ortalama nabız olması gerekenden düşük, recovery kısmında ise ortalama nabız olması gerekenden yüksek görünüyor. Emin değilim ama nabız bandının 1 saniyede verdiği veri sayısı, saat sensörünün verdiği sayıdan daha fazla.
32 - 152 geniş bir range
32 uyurken
152 müge anlıyı izlerken
152 koşarken de tam performans hali değil. @meliora saati koşarken biraz yukarıdan bağlayın ve saatin lensi temiz olmasına dikkat edin.
10 km yarışlarında kaç nabız oluyor ortalama
Saatin gördüğü max değer 178, tam performansta max 175 falan 170’i geçince ne oluruz deyip geri çekilme oluyor. Merdiven tırmanlarda daha yüksek değerlere çıktığımı düşünüyorum ama saat ani sıçramaları yakalanmakta başarısız.
Geçen nabız bantlarına bakıyordum. Pillerine baktım 2 saat zor gidiyor. Bu nasıl iş? Maraton’a katılsan yarışı bitiremez çok anlamsız değil mi?
Pili 3. yıl değiştirdim. İkinci el garmin
Hangi marka modele baktınız ?
Pilin kullanım süresinden bahsediyorum. Ömründen değil
10 saat antrenman yaptım
Decathlon nabız bandı aldım, 4 saat ve 6 saatlik iki yarış koştum, aralarında birkaç tane kısa antrenman var. Şimdilik bir batarya problemi yok.
(Cevabı yazmadan önce ürün bilgisine baktım, saklarken pil ömrünü uzatmak için sensörü kayıştan çıkartın yazıyor.)
haftalik 7-8 saat idman yaparken 5-6 hafta gidiyordu garmin run ve garmin pro plus
Hem Suunto hem de Garmin kullandım, 12 saatin üzerinde yarış da koştum hiç bir zaman nabız bandının pilini düşünmedim, bitmesi günler sürer. Siz hangi marka/modele baktınız?