Kanyon Ulubey Ultra Trail - Uşak

Memleketim olan Uşak ta düzenlenen Ulubey Ultra Trail e katılmamak olmaz .Ulubey kanyonları dünyanın en uzun kanyonlarından ilk sırada geliyor , aynı zamanda birçok antik kenti içinde barındırıyor . Daha önce bireysel olarak koştuğum bölümleri vardı, tamamını koşmak oldukça keyifli olacaktır.

11 Beğeni

Kayıt ol dedikten sonra gelen sayfada kurallar, takvim,bilgilendirme mevcut.
Tüm katılımcılara başarılar.

2 Beğeni

Merhabalar. Ben de kaydımı yaptım, organizasyona mesaj attım attım kalacak yer önerisi için fakat dönmediler. Yakınlarında kalacak yer var mı acaba?
Bir de koştuğunuz kısımlarında zemin nasıldı? Bilgi verirseniz sevinirim.

2 Beğeni

Traktör yolu , çarşak taşlı . dere kenarı yumuşak zemin hoplaya zıplaya gidilen teknik zemin her tip yol mevcut. Kalacak yer olarak bende emin değilim yakınlarda otel vardır mutlaka ama, uşak 25 km orada otel seçeneği var, oradan git gel yapılabilir.

4 Beğeni

Merhaba bende @erhan gibi uşaklıyım:) yarış alanı Ulubeyde. Ulubey çok küçük bir ilçe, konaklama için pek biryer yoktur. Olsa da pek özenli yerler olmaz. Benimde tavsiyem Uşak merkez olur. Çeşitli oteller, apartlar ya da öğretmenevi/misafirhane tarzı çok yer var.

7 Beğeni

Kamp alanı olmayacak mı acaba? Organizasyonun bu yönde bir çalışması var mıdır?

4 Beğeni

Resmi sayfa iletişimden WhatsApp ile sorduğumda

“Merhaba evet kamp alanimiz vardır.Wc mevcut start alanı ile aynı yerde araç park yeri var Ulubey cam teras yazarsanız konumu görebilirsin şimdiden başarılar” yanıtı geldi.İlgi bilgi için WhatsApp’daki arkadaşa teşekkürler :raising_hand_man:

5 Beğeni

@ominal’in bu ultra için hazırlığını okurken -sıcak havalarda koşma ile ilgisinden dolayı- şöyle bir merak oluştu.

Konuştuğum ChatGBT “…Ancak kanyonun içinde daha serin ve rüzgarlı noktalar bulmak da mümkündür.” dedi. Bunu tahmin mi ediyorsun dediğimde;

“Evet, kanyonların yapısından dolayı genellikle daha serin ve rüzgarlı noktalar bulunabilir. Bunun nedeni, kanyonun derinliği ve çevresindeki yüksek duvarların güneş ışınlarını engellemesi ve rüzgar akımlarını yönlendirmesidir. Ulubey Kanyonu gibi derin ve büyük kanyonlarda bu tür mikroklima etkileri sıklıkla görülür. Bu bilgiler genel kanyon özelliklerine dayalı bir tahmindir, ancak Ulubey Kanyonu için de geçerli olma olasılığı yüksektir.” dedi.

Bu bölgeyi -parkuru- ziyaret edenlerin görüşü, memleketi olması nedeniyle @erhan beyin görüşü nedir; kanyonun içinde gölge esinti durumu nasıldır? Nem oranının düşük olduğu da söyledi chatgbt.

4 Beğeni

Merhabalar . 7eylülde sabah 9 gibi başladığım 18 km lik koşumda strava da saatin kaydettiği değerler kanyonun üst rakım noktalarında 31 ila 33 derecelerde olurken kısa mesafede dik inişle birlikte kanyon içi sıcaklığı 25 ,26 derecelere ani düşüş gösterdi. Kanyon içinde dere boyunca koştuğum parkur ağaçlık çalılık yer yer koşmayı zorlaştıran bir yapıda devam ediyor. Fakat temmuzda koşacak arkadaşların sıcağa karşı tam donanımlı gelmeleri çok önemli .kanyon içindeki dere maalesef kirli su içeriğinden dereden istifade etmek mümkün değil ama yer yer çok güzel çeşmeler su kaynakları mevcut. Manzara çok güzel keyif alarak koştuğum bir parkur oldu. Strava linki Ulubey kanyonu | Strava Saygılar sevgiler.

8 Beğeni

Uzun parkurda yarışın başında geçicez oraları, asıl sıkıntı yarışın ikinci yarısı oldukça çorak arazi görünüyor.
Ama güzel haber cuma cumartesi hava biraz insafa geliyor,
Organizasyon ekstra su noktaları koyarak destek oldu neyse ki.

6 Beğeni

Coğrafyayı ve yarısı düzenleyenleri bilenler varmı bizi nler bekliyor açaba :slight_smile: çok çok teşekkür selamlar

2 Beğeni

60 k parkurunda baton ihtiyacı olur mu acaba ? Sıcakta boşuna yük taşımamak iyi olur.

2 Beğeni

Parkuru bilen yok, teknik toplantıda da teknik bölümler var mı soruma cevap gelmedi, sürpriz yani.
Ben tek baton alıyorum nolur nolmaz.
60k sonunda ciddi merdiven var ona hazır olun.

4 Beğeni

Şu grafiğe bakınca (1671m yükselme) …

Dik eğimler yüzde 10 gibi, rakım ve mesafeden anlaşılır.gpx indiriyim dedim, Garmin sayfasına yolladı.Oradan Garmin üyesi olmadan indirebiliyor mu? Belki gpx indirilince eğimler haritada net görülebilir.

https://www.kanyonulubeyultratrail.com/60k/

Şöyle gösterim şekli güzel olurmuş.
https://www.idaultra.com/event/ida-ultra

1 Beğeni

Burdaki ekipten birkac kisi 1.5 k lik bir cikis var dedi. Istege bagli gibi. Ben batonsiz cikicam. Hava deli sicak., 3 flask alicam. Elektrolitlere dikkat. Herkes saglikla bitirsin insallah.

6 Beğeni

60k şimdiden 9 kişi bitirmiş, 5saat20dk Salih Bulut ilk sırada.Kadir Öğüt , Tuna Şen, Fedai Mutlu sırasıyla 2 , 3 ,4.

Kadınlar Özlem Doğan, Nihal Ümmü Tırpan, Mesude Öden ilk 3.

Canlı sonuçlar:
https://merbetiming.com/results/G-Live/g-live.html?f=../kanyonulubeyultra/2024/kanyon_ulubey_ultra_trail-2024.clax

Kilometrede 100-115-120m’lik 3 büyük iniş ve 85-100m’lik 2 büyük çıkış dikkat çekiyor.
@Mtherunner dediği gibi Fedai Mutlu ile 3. arasında 4sn var.

Fedai Mutlu bizim ev sahibinin abisi. Görünce şaşırdım. Fedai Abi yaş kategorisinde 2. Olmuş :slight_smile: Dünya küçük.

2 Beğeni

27k koştum.
Deneyimlerimi yazacak olursam

-Parkuru beğendim. Blaundus antik kentinden geçmesi çok güzeldi.
-Türkiye’nin batı bölgesinin ortasında olması her yerden sporcuların gelebilmesini sağladı.
-Ulubey küçük bi yer. Tek bir oteli var ve yeterli değil.
-CP noktaları çok yetersizdi. Bu sporcularda sıkıntı yarattı.
-Etkinlik alanı çok vasattı. Hele ki ses sistemleri evlerden ırak. Aşırı derecede yüksek ve kalitesiz müzik yanında ki ile konuşmana bile engel oluyodu. En azından bitiş zamanı müziğe ara verilebilirdi ya da sesi azaltılabilirdi.
-Bitiş noktasında ki su, soda ve ayran ikramı maalesef sıcak olduğu için bi anlam ifade etmedi.

Umarım Bravorun ekibi önümüzde ki seneye etkinliği bir üst seviyeye taşıyabilir. Gelecek vaat ediyor çünkü.

Bu arada koşu t-shirtleri çok güzeldi.

8 Beğeni

Koşmazsanız bile gidip görün bence, çok güzel bir yer.

19 Beğeni

Videonun girişi harika tebrikler.

2 Beğeni