Kanyon Ulubey Ultra Trail - Uşak

Bende 27 kostum ama adı kalyonsuz 27 olmalı :slight_smile: hiç kalyon görmedik , parkur güzel her zeminden azar azar vardı mesela 21.5 da cp yoktu suyu ona göre bitirmiştim allahtan 2 km sonra Çeşme geldi.

Aslında etkinlik alanının 400 mt gerisinde kamp yeri varmış Hobbit evleri bungolow çadır yerleri flan onu rasgele buldum ben etkinlik alanına yakın bir yerde kaldım, akşamki tarhana süperdi

Şans verilmeli ilk yarısına göre fena sayılmazlardı

2 Beğeni

Kanyonu aşağıdan göremeden geldim. Ama antik kent ve iniş çok efsaneydi.

4 Beğeni

60k parkurunun en güzel kısmı Clandras köprüsü Kırlangıçlar yuvası arasıydı keşke antik kentten de geçseydik güzel olurdu

7 Beğeni

Hoşgeldin diyelim şampiyon,

Ben de bu hafta bir yazı yazacağım koşuyla ilgili,

Tanıdık simaları görmek güzeldi

4 Beğeni

219-224 ve 242 km ötedeki (navigasyonun tavsiye ettiği 3 rotanın bitimi) Efes antik kenttinden bahsediyor olabilir @Slh_blt :wink:

Efes rotası

1 Beğeni

evet Fatih abi doğru hatta keçi kalesine falan çıksak iyi olurdu

2 Beğeni

hoş buldum abi teşekkürler

2 Beğeni

Tebrik ediyorum. Harika bir koşu olmuş, ayaklarınıza sağlık.

1 Beğeni

2024 için hiç planda yokken kendimi bu yarış için öğlen sıcağında antrenman yaparken bulduğumda neden diye sormaya başlamıştım bile, ama işte bu sorular olmasa tadı da olmuyor herhalde.

Yarışla ilgili anıları ve geribildirimleri yine madde madde yazacağım, yarışa giderken amatör ruhla yapılan yerel yarış olduğunu bilerek gidilirse faydalı olacaktır. Kendileri de bunu belirttiği için özellikle belirtiyorum. Ülkemizde bazı yarışların hizmet kalitesi özellikle yeni koşucu arkadaşların beklentilerini ve isteklerini maksimum seviyeye getiriyor. Bu geribildirimlerin hepsini de organizasyon gelişim fırsatı olarak alabilsin diye belirtiyorum, bu tip yarışların artmasına ihtiyacımız var bana göre. Ama organizasyonlarında hatalarını gelecek senelerde kesinlikle düzeltmeleri gerekiyor.
Tüm ekibe selamlar tekrar.

*Daha önce hiç koşulmamış yeni bir coğrafyada bir yarış yapılma çabası bile takdire şayan bana göre hele de böyle bir özellikli ve bilinmeyen yerleri tanıtmak adına çok değerli. Yıllardır gezmeyi planladığım Ulubey Kanyon’unu gezmek için çok güzel bir fırsat yarattı bu yarış.

*Yarış ve parkur tamamen gizem doluydu, özellikle uzun parkurların bilgilendirmesinde ve yarışın teknik toplantısının mutlaka “teknik” bölümünün daha detaylı olması gerekiyor. Örnek: Bu sene yine ilk defa yapılacak Marmaris 76K bilgilendirmesi ilk cümle “Yaklaşık uzunluğu 75,4 km ve 2.560 m yükseklik kazanımı olan Marmaris Long Trail %70 patika, %25 single track ve %5 asfalt yoldan oluşmaktadır.”
Ulubey 60K parkuru %90 koşulabilir ve ciddi miktarda asfalt ve stabilize yolda geçen bir yarış oldu. Parkurun iki teknik bölümü bulunuyor, 12 K larda olan tırmanış oldukça dik ve kaygan bir zemindeydi (Güzel yuvarlandım) Sanırım en riskli bölümde burasıydı, buraya güvenlik amaçlı da olsa biri konursa faydalı olabilirdi. Diğer bölüm ise Clandras köprüsü sonrası Banaz Çayı kenarından geçilen bölümde kaya tırmanışı ve doğa içinde ağaç üstü atlamalar-su geçişleri gibi bölümler vardı.

*Yarış öncesi Kit alımı ve Çadır alanı olan Macerapark yollarında organizasyon bilgilendirme afiş-bayrak vs. olabilirdi. Çadır alanı keyifliydi, belediyenin tesisleri fiyat olarakta uygunluğuyla zaman geçirmek için keyifli bir ortam yarattı. Start alanına ulaşımda da bir sorun yoktu. Çadır alanından ara yoldan 3-4 dakika sürüyordu arabayla, arabasızda 1 Kmdan kısa bir yolu vardı. Timing için çözüm bulunması lazım, geç kit dağıtımı için teknik sebeplerin çözülmesi faydalı olacaktır. 60K için sadece tek noktada ölçüm vardı. Büyük firmalar harici alternatif timing cihazı kiralayanlar var. Kit alımı rahattı, kitlerde alıştırdıkları sürprizlerden yoktu. Daha önce buz aküsü, terlik gibi farklı ürünler çıkabiliyordu kitlerden. Yarış Tshirt i ve Finisher üst güzeldi, kocaman UTKU yazdığı için destekçimde olan arkadaşım UTKU ya hediye ettim çanta ve tshirti :slight_smile: Yarış öncesi makarna ve partiye katılmadım, yüksek ses müzik tercihim değildi, ses sistemini de belediye sağlamış pek uygun değildi anladığım kadarıyla. Ama eğlenmek isteyen yine de eğlendi gördüğümüz kadarıyla. Bu ekip zaten eğlenceyi oldukça ön planda tutuyor. Yarışmacı Makarnalarınında tesiste 1 saat önce yapılıp kapakla paketlendiğini gördüğümden risk almak istemedim tercihimi tesiste tost yemekten yana kullandım.

*CP ler ve sonradan eklenen ek su noktaları yarışın sağlıklı ve bitirilebilir olmasını sağladı. Yarış bilgilendirmesinde belirtilen kilometre bilgileri de -1 +1 doğruydu. Tüm gönüllü arkadaşlar son derece pozitifti. Destekçi arkadaşlarım sayesinde CP lerden çok faydalanmadım açıkçası, Avgan CP için öneride bulunduğum Karpuz eklemesi içinde tekrar teşekkürler, keyifliydi (Selçuk Akbaba sağolsun ilk cp de karpuzdan bahsedince tüm yarış Avgan’ı bekledim). Clandras ve Avgan CP Lerde büfe-market imkanları da var.
Sıcak çorba cp yada finishte yoktu ya da ben görmedim, benim ihtiyacımda olmadı ama teknik toplantıda konuşulmuştu. Finishte sandviç, meyve ve içecekler vardı. Duş alma imkanı yoktu ama tesisin mescit ve wc lerde temizlik imkanı oldu, yakın bir lokasyonda duş imkanı da sağlayacaklarını söylemişlerdi, gerek kalmadı.

*Gelelim yarışa ve parkura :
Yarış parke taşlarda hızlı bir şekilde başlıyor (eksi eğim desteğiyle) 4 km kadar parke ve asfalttan yokuş aşağı gidildiği için öncesinde ısınma yapmak çok önemli, bacaklar startın motivasyonuyla beraber baştan güzel zorlanacak emin olun.
4km den sonra kanyona iniş sağlanıyor ve kanyon içinden ilerleniyor. Ağaç gölgeleri içinde küçük iniş çıkışlarla sabahın serinliğiyle ilerliyorsunuz. ilk cpden (10k) sonra kısa bir çıkış sonrası coğrafya değişiyor. Daha önce belirttiğim belki de yarışın en zor yeri olan çıkış geliyor. 2 el yerde çıkabileceğiniz bir yer burası ama çok uzun değil, çok dikkatli olmakta fayda var bir keçi yolu şeklinde değil o nedenle oldukça kaygan bir zemin ve yan taraf biraz uçurum. 700-800 metre bir bölüm burası o nedenle dikkatle daha yavaş şekilde geçmek faydalı olacaktır. Orman içinden biraz daha ilerleyip tarla geçişlerine geliniyor.
İshaklar köyü sonrasında uzun asfalt ve tarla geçişleri bulunuyor, oldukça geniş bir görüş açınız oluyor burada, takip ettiğiniz biri varsa baya bir mesafe görebiliyorsunuz. Hasköy CP sinden sonra da aynı şekilde devam ediyor.
Clandras köprüsüne giden 4km kadar süren asfalt iniş sonrası CP i ve kontrol noktasını bulmak için dikkatli olmak gerekiyor, gönüllü arkadaşlar ve destekçiler olmasa pek kolay değildi. Tek çip okuma sisteminin olduğu bu noktada köprüye çıkıp tekrar aynı yoldan geri inilmesi gerekiyor.

Konusu gelmişken işaretlemelerle ilgili yorumda yapayım.
İşaretlemeler yeterli sıklıktaydı, Clandras sonrası bölüm ben geçerken koparıldığı için tamamen saatten takip ederek yolu buldum. İşaretlemelerin sıklığı iyiyken yönlendirmeler ve uygulamalarda hatalar vardı. Şerit yani düz yapılan işaretlemeler diğer yarışlarda “giriş yok” anlamına gelirken burada takip için konulmuştu. Dönüş olacak bölümler öncesinde aynı yöne işaretlerin sıklaştırılması ve dönüş yapılacak yerin içerisine görünülür işaretler yapılması faydalı olacaktır. Dönüş yapılan yerlerde içeri girip işaret aradığım yerler oldu. Yarışın çoğu kısmı düz arazideydi zaten, orman içi geçişlerde daha net işaretleme gerekli oluyor, bir de işaretleme yapılan plastik materyal çok soluktu, özellikle güneş gözlüğüyle koşanların görmesi oldukça zordu. Sonuç saat ve rota yükleyip takip etmeyi bilmek çok önemli.

Clandras sonrası işaretlerinde sökülmüş olması nedeniyle Likya yolu yol bulma modunda ilerleyebildim. İlk taşlık bölüm öncesi “neta olmak” yani eşyalarınızın toparlı olması taşlarda atlayıp zıplarken işinizi kolaylaştıracaktır. Sonrasında yarış öncesi videolarda gördüğümüz taş kenarı balkon geçişi diyebileceğimiz dar geçişler geliyor, benim gibi iri biriyseniz kafanıza dikkat. Yarışın bence en güzel noktalarından kırlangıç yuvalı mağara da tam buralarda karşınıza çıkıyor. Sonrasında jungle geçişi dediğim yeşil geçişler geliyor, yıkılmış ağaçların üstünden atlamaya su geçişlerine hazır olun, kalasların olduğu geçiş pek sağlam değil dikkat.
40. km biterken çaydan uzaklaşırken son uzun tırmanış stabilize toprak yoldan 3km kadar devam ederek sizi asfalta ulaştırıyor. Bu aşamadan itibaren sıcağa daha da dikkat etmekte fayda var. Yokuş bittikten sonra 1 km den daha kısa mesafede yol tekrar asfalta bağlanıyor Avgan CP 46km e kadarda devam ediyor. Avgan Cp köy meydanında keyifli bir cp, karpuzun tadını çıkarıp yola devam. (evet bunu tekrar belirtmem gerekiyordu)
54. km kanyona kadar yine asfalt, stabilize yol ve tarlalar arasında ilerliyorsunuz, düşünecek şeyleriniz varsa bu bölüm oldukça uygun. Tütün, ayçiçek, nohut tarlaları yanında ilerlerken oldukça vaktiniz oluyor. Yarışın en düz bölümü diyebiliriz.
54. km de asfalttan kanyona virajlı bir iniş bulunuyor, yarışın en sıcak bölümü asfaltın sıcağı absorbe etmesi nedeniyle burada yaşanıyor. Asfalttan kanyona dönüş yapılacak yerde son su noktası bulunuyor, zaten az kaldı diyip pas geçmeyin kalan bölüm kolay değil.
Yarışın neredeyse son kmlerine kadar kanyonun yapısı nedeniyle finish alanını göremiyorsunuz ve bu mental olarak zorlayabiliyor.
Asfalttan döndükten sonra toprak yoldan kanyonun derinliklerine doğru ilerliyorsunuz, bir iki zor geçiş bulunuyor atlamalı zıplamalı.
Bir evin içinden geçiyorsunuz, şanslıysanız yemek saatine denk gelirsiniz (evet yine karpuz)
Geliyoruz yarışın son bonus çıkışına, videolarda merdivenleri görmüştük ama öncesinde ki çıkışı kimse söylememişti. Merdivenlere ulaşmak için yapılan son çıkış beklenmedik olunca merdivenlerden daha fazla zorladı. 2 bölüm halinde tahta merdivenler bulunuyor, 2-3 merdiven ve düzlük bölümler olduğu için keyifli geçiyor açıkçası, sadece kırık bölümlere dikkat etmek gerekiyor bazı basamaklar hasarlı. 100 kadar merdiven var sanırım toplamda.
Merdivenlerin bitiminde sağa dönerek finishe ulaşıyorsunuz ve bir yarışın daha sonuna geliyorsunuz.
Madalya ve Finisher üstümüzü alıp keyifle ödül törenine geçiş yaptık. Genel ödüller Gölpazarında olduğu gibi Ahmet Sevilmiş’in elinden çıkmış olan mermer ödüllerdi. Sorunsuz geçti gördüğüm kadarıyla ödül töreni de.

Sonuç olarak merak ettiğim bu coğrafyada keyifli bir koşu gerçekleştirdim,
Bana yarış boyu cp lerde destek olan Savaş Lütfi Kara ve Utku Merev dostlarıma tekrar tekrar teşekkürler. Tüm cp lere ulaşım oldukça rahat bu arada.

İyisiyle kötüsüyle ciddi bir sağlık ve güvenlik sorunu yaşanmadan yarışın bitmiş olması en güzel nokta oldu, organizasyon seneye üstüne koyarsa güzel bir yarış kazandırmış oldular, emeği geçen başta Bravo ekibi olmak üzere herkesin emeğine ve aklına sağlık tekrardan,

Sevgiler
OMINAL

18 Beğeni

Merhabalar.
Kanyonulubey ultrada 60K koştum. Her ne kadar parkuru diğer arkadaşlar gibi anlatamayacaksamda (çünkü hatırlamıyorum :)) seneye katılacak koşucuların belki işine yarar diye aklımda kalanları anlatayım istedim. Benim parkurda aklımda kalan 3 yer var. İlki 12 k da başlayan tırmanış. Orada baton zaten işe yaramazmış, çok dikti ve zemin kaygandı. Ağaç dallarını ve sağlam kayaları tutarak tırmandım. Yaklaşık 5 metrelik bir kısmında tutunacak birşey yoktu ve zemin sağlam değildi, endişe yaşadım. Orada da sağolsun @ominal destek oldu, kendisine yeniden teşekkür ediyorum. O tırmanıştan köprüye kadar olan kısmı hatırlamıyorum, hayallere dalıp koşmuşum. Köprü ve sonrası çok güzeldi. Şelaleden sonra su inanılmaz berrak ve çekiciydi, atlayasım geldi, finishde konuştuğumuz bazı arkadaşlar orada suya girmişler ve çok iyi geldiğini söylediler, biraz kıskandım. Teknik yerler vardı. Boyum uzun olmadığı halde önceden bahsedilen kayalara kafamı çarptım ve biraz oturup kendime gelmek zorunda kaldım. İşaretleri kopardıkları için o bölgede 1,5 k fazla yol yapmışım. Kırlangıç mağarası muhteşemdi. son cp den sonraki bölümde kanyona giriş , kanyonun içi, merdivenlere ulaşmak için kullandığımız dik taş basamaklar ve merdivenleri çok sevdim. Evet asfalt çoktu ama diğer güzellikler onu unutturdu, hava 12 den sonra bunaltıcı hale geldi, yedek flask almıştım iyi ki almışım. Extra su cp lerini iyi ki koymuşlar. Bravorun ekibi her konuda yardımcı oldular, güleryüzlü ve iyi niyetliydiler. Kanyon otelde kaldım, emekli bir öğretmen işletiyor. Gayet temizdi, çok rahat ettim, kendi evimde gibiydim. İlk ultramdı, yeni bir parkur olduğu için biraz çekinerek gittim, ama çok güzel anılarla döndüm.

14 Beğeni

Harika bir yazı olmuş. Böylesine zorlu bir parkuru bitirmiş olmanın yanında bir de bu kadar ayrıntıya hakim olup yazıya dökmen, muhteşem…

4 Beğeni

Sanırım zorla 60 koşcaz ben 27 den bişi anlamadım :)) 60 a tarihi kalıntılarda eklense muhteşem olacak o zaman

4 Beğeni

6 Beğeni