İstanbul Yarımaratonu 2026

19 Nisan 2026 tarihinde yapılacak.

Kayıt şartı

Son iki yıl içerisinde Türkiye Atletizm Federasyonu onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir;

• 42K koşusunu 6:20 zaman diliminde bitirmiş olmak,

• 21K 3:25 zaman diliminde bitirmiş olmak,

Son bir yıl içerisinde Türkiye Atletizm Federasyonu onaylı ve yol ölçümü yapılmış herhangi bir;

• 10K koşusunu 1:30 zaman diliminde bitirmiş olmak

• 15K koşusunu 2:15 zaman diliminde bitirmiş olmak,

Kayıtları ücretleri ve dönemleri şöyle olmuş.

1. Dönem: 1 Aralık – 5 Ocak → 750 TL

2. Dönem: 6 Ocak – 9 Mart → 1.000 TL

3. Dönem: 10 Mart – 13 Nisan → 1.250 TL

Yarımaraton için 8000 ve 10k için 12000 kontenjan belirlenmiş.

İlk iki gün İstanbul Maratonunda kit teslim alanlara ödeme esnasında 2026 YARI MARATON İÇİN REZARVASYON İNDİRİMİ İNDİRİMİ adı altında %20 indirim sağlanmış.

Edit: kayıt tarihleri açıklanmış

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu kit dağıtımı, 11–17 Nisan tarihleri arasında her gün 10.00–19.00, 18 Nisan’da ise 10.00–18.00 saatleri arasında Kanyon AVM’de gerçekleştirilecektir.

7 Beğeni

11 nisan itibarıyla kit dağıtımı başladı. Hatırlatma 13 nisan’a kadar kayıt olma imkanı var. Kit teslim aldım. İçeriği şöyle

250 ml redbull

20ml rexona xtra cool

1 gofrik

1 kafe dünyası caffe latte

1 numune la roche posay güneş kremi

1 adet sportivr yüzde 20 indirim çeki

Çanta diğer seferde verdiklerine göre daha esnek.

Yarış gününden önce numaranın olduğu zarfı açıp bir çengelli iğne kontrolü yapın eksik çıkarsa tamamlayın yarış alanında iğne aramak zulüm.

4 Beğeni

Tişört yok mu? :grin: Varsa bedene uygun mu?

3 Beğeni

21k için adet kayıt olurken belirttiğiniz bedende sportive marka beyaz bir tshirt nerede eski adidaslar nikelar dedirtiyor tabi.

4 Beğeni

WD40’tan deodoranta geçilmesi şahane olmuş. :laughing:

10 Beğeni

5.15 pace ile başlayıp, 5.10 ile sürdürmeyi son 6 km yi 5 pace bitirmeyi düşünüyorum.

4 paket jel yarış önü , 5. km 10. km ve 15. km de tüketirim .

Ayakkabı da ilk tercihim Sonicblast olacak muazzam enerji dönüşü var.
Megablast ikinci sırada .

5 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, kimi nedenlerle yarışa kayıt olamadım. Acaba parkura ara sokaklardan kaçak girip koşsam bunun yasal ya da zorla parkurdan çıkartılmak gibi sonuçları olabilir mi?

Ve ayrıca Göğüs numarası olmadan koşmak serbest mi?

Son olarak, aranızda kayıt olup gidemeyecek olan varsa, onun göğüs numarasını alabilirim :slight_smile:

Teşekkürler.

1 Beğeni

Boyle dusunmeyen bazi arkadaslarimiz da var biliyorum ama kayitsizken yaris aninda yaris parkurunda kosmak dogru bir sey degil. Nedenlerini tek tek yazmayacagim cunku bu konu forumda cok tartisildi. Kanunu, zorla cikarilmayi birakin etik olarak dogru degil. Yaris yokken dilediginiz zaman gidip ayni parkuru kosabilirsiniz.

17 Beğeni

Her yıl koştuğum bu yarışa bu sene antrenmansız olarak katılıcağım için keyif koşusu yapıcam. Çok sevdiğim bu parkurun tadını sonuna kadar çıkarmayı planlıyorum. Pazar günü görüşmek üzere, herkese keyifli yarışlar :hugs:

4 Beğeni

Yarış kuralları izin vermiyor :
Aldığınız göğüs numarası sadece size ve 21. İstanbul Yarı Maratonu organizasyonuna özeldir. Bu numarayı kopyalamayın ya da başka katılımcılarla değiştirmeyin.

Mutlaka başkasının göğüs numarasıyla yarışan olacaktır. Diğer taraftan göğüs numarasıyla koşan kişinin yaptıkları,ihlalleri ve karıştığı olaylar kayıtlı kişiden bilinecektir.

5 Beğeni

1.54 ve 1.47 iki İstanbul yarı maratonu sonunda bu sefer hedefim 1.45 altı. 1.44 olsun benim olsun. Tabi öncelik sağlıkla bitirmek. Tüm katılımcılara keyifli ve sağlıklı bir etkinlik dilerim.

5 Beğeni

İlk yarı maratonum olarak aynı hedefle orada olacağım 1.45 gibi bir süre zarfında bitirmek istiyorum bol şanslar diliyorum sizede sağlıklı keyifli bir etkinlik olur umarım

3 Beğeni

Ben de ilk yarı maratonumu koşacağım bir aksilik olmazsa.. 2:15 gibi hedefliyorum.

Katılan herkese başarılar, sağlıklı keyifli koşular..

4 Beğeni

Oooo negatif pace. Gerçekleştirmeyi biraz zor başarılar diliyorum. İlk on km 5 pace altına düşmeden 1:40-1:145 aralığında bitirmeyi umuyorum. Sağlıkla ilgili bir sorun çıkarsa hedef sadece bitirmek olacak herkese sorunsuz bir yarış diliyorum.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. 2025 kasımda 15.5 km yi biraz yangından kaçar gibi koştum.Son yaptığım antrenmanlardan çıkardığım sonuç negatif split koşmak.

Aşağıdak 2 Kasım 15.5 km paceleri

3 Beğeni

1.45 altı hedeflemiştim 1.47 geldi. Bir iki aksiliğe rağmen güzel bir yarış oldu benim için.

8 Beğeni

1:40-1:45 hedeflemiştim. Yarışa başladım herkes geçiyor hızda 4:36 ilk kilometrelerden sonra herşey oturmaya başladı. İlk on kilometre 5 pace altına düşmeden geçmeyi başardım ama ufaktan kendimi salmaya başlıyorum rüzgarda karşıdan geliyor. Ayakkabı genişlemiştir derken sağ ayak tırnakları kötü haberi veriyor. Durup yürüme fikirleri geçse de kulak asmıyorum durursam eski hıza ulaşamam. Son 400 deki atakla 1:45 i bir kaç saniye geçerek bitiriyorum bir kaç saniye geç bastığım için tam 1:45 gözüküyor. Formsuzluk alınan kilo ön çapraz bağlarda sorunun devam etmesine rağmen iyi sonuç sayılır. Pet şişe geri gelmiş destek ekibi gayet ilgiliydi ikramlar iyiydi çevrenin ilgisi yok gibiydi destekleyenler de koşu grupları.

8 Beğeni

İlk HM yarışım. Bahar havasında koşuldu. Son bir yıldır yarışlara katılıyorum. Koca bir yılın tecrübesiyle epey özgüvenli koştum :smiley:
Negatif split denemek istedim eh işte oldu sayıyorum :laughing: Yarışın daha yarısı olmadan herşeyimi yola döküp bitişi yorgun koşmak istemedim.

İlk 12 kilometreyi hep temkinli ve frenli koştum . Böyle yapınca kinetik enerji ayaklarımda depolanacak ve dönüşte gücüm düşmeden koşacaktım . Sanki biraz öyle oldu :sign_of_the_horns: Nefesim kesilmeden, nabzım çok yukarılara çıkmadan koştum. Finish te durmasam 6 pace 10 km daha giderdim. Vücudum bu şekilde ekonomi ve tasarruf yapıyor. Yaş 53 olunca sağduyu galip gelip heyecanı gaz pedalından uzak tutuyor.

Antrenmanlarımı 108 dakika hedefiyle yaptım. Finish ile gelen SMS 1.47.01 . Huawei saatim yine Strava ile sync olmadı ve verdiği HM süresi 1.46.05 .

Sonuçtan memnunum . Bir yıl sonraki HM hedefim 99 dakika :smiling_face_with_sunglasses:

Herkese başarılar dilerim :+1:

9 Beğeni

Keyifli bir yarış oldu. Ben farklı bir telefonla gittiğim için Marmaraya binme sorunu yaşadım, yanıma kredi kartı da almamıştım, nakitle kart veya bilet almayı da makineler kabul etmedi falan derken genç bir koşucu arkadaşım istanbulkart aldı, beni de geçirmeyi teklif etti. Ancak limit yeterli gelmedi, ben karta limit ekleyeyim, sizi yakalarım yukarıda dedim ama ben yukarı çıktığımda tren hareket etti. Beyefendinin kartı bende kalmış oldu.

Olurda burayı okuyorsa ve bir özel mesaj atarsa hem bir teşekkür etmek, hem de kartını kendisine iade etmek isterim.

6 Beğeni

Event İstanbul hesabımdan aldığım rapor bu şekilde ,süreler yanlış mı girilmiş ?

2 Beğeni