İstanbul Kartal'da olan koşu grupları var mı?

Merhaba herkese, yeni koşuya başlayacağım. Ama tek başıma değil de ilk başta bir koşu grubuyla başlamak istiyorum. İstanbul /Kartal’da oturupta herhangi bir koşu grubuna dahil olan arkadaşlar varsa beni bilgilendiriebilir mi?

1 Beğeni

Kartala özgü bir durum :slightly_smiling_face:

Strava gruplarında Kartala özgü grup göremedim ama segmentlere bakıp genelde nereler tercih ediliyor görebilirsiniz.
Yine 10-15 İstnbul grubuna dahil olup haftalık nerede grup koşup koşmadıklarını görebilirsin.

@ComertKaya İzmir’de, daha hakimdir grup koşulara.Ankarada gördüğüm toplu ısınma, farklı pace’lerde koşan insanlar, soğuma hareketleri özeti.

Forumda grupla koşma ile başlık da var, artı eksilere oradan bakabilirsin. Onca hesap kitaba gerek olmadan koşulacak yeri belirle, koşan birileri de varsa uygun saatte koş, korkunç zor birşey değil.(Kitaplar,videolar yine tonla).Koşmak doğamız.

1 Beğeni

Alışkanlık kazanılması için grup ile başlamanın artıları, avantajları daha fazladır. Ancak hayatta her şeyde olduğu gibi bu konuya da eleştirel bakmanız lazım, grupta tecrübeli olanın, olanların tavsiyeleri doğru mu, bilimsel mi, yine nette, buradan sıklıkla araştırın. İlk başlarda koşu disiplini oluşturmak zordur, koşu gruplarının yeri saati belli olduğundan sizi disipline edebilir. Siz koştuka hangisinin size daha yatkın olduğunu bulacaksınız; bireysel bir koşu programına uymak mı, grupla koşmak mı, birazcık sabretmek gerekiyor. Koşuda herkes farklı güzellikler bulabiliyor.
Sayg, CB

2 Beğeni

Kartal değil ama Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pistinde (Mavi pist) Salı ve Perşembe 19:00’da Spor İstanbul’dan Metin Hoca ücretsiz antrenman yaptırıyor. Sıfır koşu geçmişiyle başlayıp, ilerleyen çok arkadaşım oldu.

7 Beğeni

Bu da strava bağlantısı:
Istanbul, Türkiye Club | TEAM COLT on Strava

2 Beğeni

Kartal’da Aydos Kartalları var, Strava ve Instagram’dan bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla sadece Aydos’da koşmuyorlar, sahilde de koşuyorlar ancak koşuya başlamak için uygun bir grup mudur tam bilmiyorum.
Salı-Perşembe akşamları Maltepe Kenan Onuk pistini ben de tavsiye ederim, başka gruplar da burada zaman zaman antrenman yapıyor, başlangıca uygun gruplar ile tanışabilirsiniz. İBB üzerinden kayıt yapmanız gerekiyor, piste giriş ücretsiz ancak İstanbul kart ile giriliyor, hemen girişte de İstanbul kart ile kayıt yaparlar.
Caddebostan’da Rundamental ve Beatruncrew gruplarının farklı seviyeleri var diye biliyorum. Bir de Koşmadan Koşamazsın diye bir instagram sayfası var, sanırım ücretli olarak başlamak isteyenlerden bir grup oluşturup birlikte çalışıyorlar.

2 Beğeni

Konu hala güncelliğini koruyor ise, Maltepe Sahil dolgu alanındaki parkta, atletizm pistine akşamları ugrarsan mutlaka birileri veya gruplarla tanışabilirsin. Ama benim asıl önerim ‘Aydos Kartalları’ grubu olur. Grupta Ayhan Kürekçi var. Bu isimle Facebook’tan ulaşabilirsin.

1 Beğeni

Merhaba, Kartal’ı bilmiyorum ama çevresinde antrenman yapan bir çok koşu grubu var. Maltepe sahildeki kenan onuk atletizm pistinde asics gibi grupların intervalleri de oluyor. Anadolu yakası için; aydos ve kadıköy koşu grubu var. instagramdan destek alabilirsiniz. Ayrıca isterseniz sizi bir koşu grubu whatsapp’ına ekleyebilirim. O grupta zaten koşucular ve koşu antrenmanları düzenleyen grupların temsilcileri var. Her gün her saatte partner yada grup bulabilirsiniz.

2 Beğeni