Nerede koşacağım?

Selamlar,

Yaklasik 2 senedir duzensiz sekilde kosuyorum. Son 4-5 aydir da duzenli hale getirdim. Simdi hatta biraz hedefi de buyutmeye karar verdim o yuzden haftalik hacmimi 40-45 km civarindan 70-80’e tasimak istiyorum bikac ayda. Bu surecte cogunlukla Izmir’de evimin yakinindaki bir parkta kostum ama simdi Istanbul’a donmem gerekli birkac ay icin ve Istanbul’daki evimin yakininda uygun bir park yok, sahile ulasmak da yuruyerek 40-50 dk suruyor. (Normalde Istanbul’dayken spor salonunda kosuyordum ama ozellikle havalar isininca cekilmez oluyor, kayitli oldugum salonun havalandirmasi pek iyi degil) Haftasonu uzun kosular icin problem degil ama haftaici napabilirim bilemedim. Aklima gelen opsiyonlar:

a) Bisiklet alip sahile ulasimimi kolaylastirmak. (Bu durumda bisikletin calinmasina karsi ne yapabiliriz onu soracagim :stuck_out_tongue: )
b) Dumduz sokakta kosmak (Kartal/Istanbul buna hazir mi bilmiyorum)
c) Tasinmak (Buna da banka hesabim hazir mi bilmiyorum)

4 Beğeni

En mantıklısı b şıkkı gibi duruyor. Kartalda ikamet eden arkadaşlar varsa fikir verebilirler.

2 Beğeni

ayni sorunu yasamistim. illa bir park, alan, kosu icin uygun guzergah ariyordum. guzel bir parki kosmak icin kullaniyordum. hatta parka arabayla falan gidiyordum. git gel yorucu oldugundan daha yakinda kosacak baska bi kaldirim guzergahi buldum. kosu hacmi artinca orasi da hamster gibi sikici olmaya basladi.

sonra ayni sizi durumunuzu yasadim. arabayla gittigim park 3 km mesafedeydi ve git gel 6 km yapiyordu. ayni sizin sahil mesafesi gibi o parka kadar kosuyorum, parkta diledigim kadar tur atip geri donuyorum. hepsini asfalltta kaldirimda yolda yapiyorum. yarislarda da maratonlarda da zaten boyle yapiyoruz. tabi o sahile kadar ezilmeden gidebileceginiz bir guzergah bulabilmelisiniz.

yani guzergah sizin ayaginiza gelmis :blush:

bisiklet iyi fikir bende dusundum. ancak donuste terli halde bisiklet kullanmak saglik acisindan uygun olmayacakti. benim icin kosu antrenmaninin en guzeli mumkunse terli halde kapinin onunde bitendir :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Beğeni

Strava nın haritalar bölümünü kullanıyorum böyle durumlarda, güzel ve farklı sonuçlar çıkabiliyor. Denize uzaksanız belki Aydos a yakınsınızdır ? :slight_smile:
Eğer bulamazsanız yardımcı olmaya çalışırım

2 Beğeni

Oyle gicik bir noktadayim ki, maps’ten baktim aydos’a ve sahile ayni uzakliktayim :slight_smile: ama galiba en iyisi zaten 3-4 km’lik mesafeler hedefledigim haftalik mesafede artik isinma/sogumaya denk gelecegi icin kosa kosa bazen aydos’a bazen de sahile gitmek. acikcasi biraz da cekiniyordum hic park disinda insan icinde kosmadim cunku ama asicam bunlari da :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

her kosmaya baslayan ayni seyleri yasiyor dusunuyor merak etmeyin :stuck_out_tongue_winking_eye:

ben ilk basladigimda gobegim, memelerim sallaniyor millet guler mi diyordum, simdi millet mont atki ile isinde gucundeyken, yanlarindan gobegimle sort tisort yari ciplak kosarak geciyorum. muhtemelen ne yapiyor bu deli diyorlar ama yapacak bisey yok x bi guzergaha kosulmasi gerekiyor…

7 Beğeni

Kartal da yaşıyorum. Koşu için birkaç alternatifim var ve rotasyonlu olarak kullanıyorum.

  1. İstmarina’dan tuzla tersanesi girişine 5km gitgel 10km
  2. İstmarina’dan Maltepe sahile 7km gitgel 14km
  3. Aydos-Uğurmumcu girişi 10 ve 13 km lik çok güzel patikalar var hafta sonu için ideal
  4. Evime yakın “Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı” mükemmel bir kısa koşu yeri
4 Beğeni

Aydos için 13km ile sınırlamayın. Çok daha uzun rotalar var.

40km’lik bir gpx paylaşıyorum. İsteğinize göre kısaltıp uzatabilirsiniz.
https://www.viewgpx.com/route/pn8dJ9Lv

5 Beğeni