Yaklaşık 1 yıldır Huawei GT 5 pro kullanıyorum ve 4 ay önce koşmaya başladım. Koşu için bu saati almayı planlıyorsanız iki kere düşünün derim çünkü verilerin doğruluğu konusunda ciddi şüphelerim var.
İlk olarak cihazın mevcut koşu kapasitenize göre tahminlediği mesafe süreli var .
Buradaki farklar VO2max ve diğer tahmini değerler için de ciddi şüphe uyandırıyor. Diğer bir fark ise uygulamalar arasında ciddi veri farklılıkları olması. Koşucuların en çok tercih ettikleri ve verilerinin güvenilir olduğunu söyledikleri Strava aynı koşular için farklı süre ve pace veriyor .
Son olarak göğüs bandı olarak polar H 10 satın aldım çünkü saatin nabız verilerine çok güvenmiyorum. 125 nabız gösterirken bir anda 160 a çıkıp 1 dk sonra tekrar 125 e geri düşüyor. Maalesef saat ile göğüs bandını bağladığınızda da sürekli kopmalar oluyor.
Sonuç olarak koşu amaçlı kullanılabilir bir saat değil bence.
Koşmadan önce saati biraz yukarıdan bağlayacaksın sıkı olacak, lensin önü ttemiz olacak falan filan dikkat edilmesi gereken hususlar var. Optik nabız ölçümü hatalı olursa ona bağlı olarak vo2max ölçümü de tahmini sürelerde hatalı olur. Strava ve Huawei mesafeleri yaklaşık aynı ölçmüş ama zamanı farklı ölçmüşler hiç bir anlam veremedim. Saati durdurmayı unutmuş olabilir misiniz. Tüm koşularda zamanı yanlış ölçüyorsa garantiye gönderseniz iyi olur.
Strava’yla Huawei’yi barıştırmayı başaramadım geçmişte. Strava sevmediği koşuları senkronize etmiyor, hoşuna gitmeyen yerleri kesiyor bazen. Bu bakımdan aradaki uyuşmazlık verilerin doğru aktarılamamasından kaynaklanıyor olabilir.
Ek olarak da, tahmini sürelere çok takılmamak lazım. Huawei de Strava da daha çok antrenman yaptıkça tahminleri değiştirecektir. Ama ikisinin de uzun vadede pek isabetli olmadığını ben de tecrübe ettim çevremden de duydum.
1-2 kere yelek için durdum ama her seferinde saati de durdurdum. İki uygulama da sonuçta veriyi telefondan alıyor, muhtemelen veri işleme ile ilgili sıkıntı var.
@huseyn ‘in dediği “Strava sevmediği koşuları senkronize etmiyor, hoşuna gitmeyen yerleri kesiyor bazen.” kısmına uyuyor. Bu model veya markayı alacak, stravayı öncelikli kullanacaklar için bilinmesi gereken güzel nokta.
Huawei watch gt runner modelini kullanıyorum ölçümlerinde sunduğu yazılım hizmetinde de gayette memnunum öte yandan garminlerde başka saatlerde fark yaratan ne var diye merak etmiyor da değilim. O yüzden birden fazla mark kullanan kişiler deneyimini aktarırsa daha yararlı olur.
@Duman koşu grubumdan arkadaşım da aynı saatti kullanıyor
o da çok memnun
kasım ayı indiriminden faydalanmak için
ben de
gt 5 pro hakkında bilgi toplamaya geldim
yarın maraton koşacak dostlara
başarılar ve iyi eğlenceler dilerim
Kalp atış hızı konusunda polar h10 ile kıyasladığımda çok ciddi ölçüm farkları olduğunu gördüm.
Verdiği 5k 10k yarı maraton gibi tahminlerin hiç bir dayanağı yok. 25dk da koştuğum 5k için 33dk tahmin vermesi gibi.
Pace konusunda strava ile çok ciddi farkların olduğunu gördüm.
Sonuçta her ne kadar konumuz koşu da olsa elde edilen veriler gelişim için bize yol gösteriyor. 2 Eylül den beri Garmin Forerunner 970 kullanıyorum. Strava ve Polar göğüs bandı ile paralel veriler veriyor. Ayrıca detaydaki analizleri de çok daha anlamlı.