Günde 10 bin adım için yürüyüş ayakkabısı

Merhabalar karabükte yaşıyorum buranın yolları çok fazla eğimli ve bozuk o yüzden direkt topuk yüksekliği olan modelleri eledim.Zemine daha yakın modeller arıyorum.Mümkün mertebe denge kısmına ve dayanıklılığına önem veriyorum. Hoka transport 2 ve Merrell promorph arasında gidip geliyorum.Bu ayakkabıları kullanan varsa yorumlarsanız sevinirim.Tavsiyelerinizine de açığım.Şimdiden çok teşekkürler

2 Beğeni
3 Beğeni

40,2 mm topuk yüksekliği varmış hocam yani zeminle bağlantını kesiyor..Buranın kaldırımları,yolları vs çok eğimli ve bozuk.Bilek burkulmasına daha açık ve denge de durmam daha zor olur sanki.Ayrıyetten ofis için de kullanacağım.4 mm dış tabandaki diş asfaltta daha çabuk erimez mi?

1 Beğeni

Ayakkabı stabil yani dengeli bir yapıya sahipse bilek dönmesine yan basmaya neden olmaz . Nimbus 44 mm glycerin max 47 mm topuk yüksekliği var. Bu ayakkabılar ile arnavut kaldırımı parke taş üzerinde koştum dengeli yapıları ayağın dönmesini yan basmayı engelliyor.

Topuk dışına basma adım atarken ayağı sürüme durumu yoksa çabuk erimez

Sadece yürüyüş için bir cok ayakkabı iş görür

Alt tabanı dayanıklı olcaksa , adidas boston serisi , adistar byd , puma velocity

3 Beğeni

Dostum Merhabalar. Bu ayakkabıyı Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ve çoğu zaman asfalt antrenmanı yapıyorum. Şu ana kadar 400-500 kilometre yaptım hiçbir aşınma yok diyebilirim tabanda. Ayrıca Nike zoomx zegama modelini de çok beğeniyorum onun da topuk yüksekliği çok iyi burkmalara karşı korunaklıydı 2 sene aralıksız kullandım.

4 Beğeni

Yapay zekanın acizliğine uğramışım demek ki hocam..Çok dengesiz yolları var buranın ve çok yokuş genel olarak..Yapay zeka özellikle yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durmamı söylediği için genel olarak onları eliyordum.Aslında benim genel işim asfalt ve ofis kullanımı.Arazi yollarına çok nadir çıkacağım ama arazi ayakkabıların tutuşu iyi olduğundan ikisine beraber bakıyordum..Dış tabana gelince yine yapay zekanın acizliğine uğradım 3mm üstü aşınma yapar ofis işi vs kullanman zorlaşır demişti.Çok teşekkür ederim cevabınız için

2 Beğeni

Merhabalar hocam.Runrepat sitesinde köpüğünün eski olduğunu söylemişlerdi hocam o yüzden elemiştim aslında.Günde 10 bin adım atacağım için uzun sürede dayanıklı olur muydu kafamda soru işareti vardı.Yarın mağaza da deneyeceğim tek endişem yumuşak bir ayakkabı olması.Sol ayağımda hafif bir içe basma sorunum var ( kalitesiz ayakkabılar kullandığım içinde olabilir) buranın çok eğimli,bozuk kaldırımlarında denge sorunu yaşar mıyım o da endişelendiriyor beni)

1 Beğeni

Trail ayakkabıların tabanı ofis gibi ortamlar için hiç uygun değil. Çok kafa yormanıza cidden gerek yok. Güvenilir herhangi bir satış sitesine girin ve yürüyüş/koşu kategorisinden beğendiğiniz birini alın.

Model değil ancak marka olarak Mizuno, Asics, Merrell öneririm. Şu kusurun bile arkasında durmayan Adidas’ı ise bedava verseler almam!

4 Beğeni

Haklısınız biraz fazla araştırmanın sonucunda çok kararsızlıklar yaşadım.aslında en başta wave rider 29 a karar kılmıştım. burası çok yokuş ve yolları,kaldırımları çok eğimli olduğundan vazgeçmiştim.Yüksek topuğundan ve topuktan ayağa düşüş fazla olduğundan elemiştim. Mizuno,hoka veya merrell arasında seçim yapacağım gibi teşekkür ederim

3 Beğeni