Gökçeada Ultra Trail

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zaman oldu sakatlık iş vs derken koşulara ara verdik. Şimdi geri toparlanma vaktıdır.

Gökçeada’da ultra maraton yapılacak olduğunu gördüm. Ada koşusu keyifli ve güzeldir diyerek kayıt olduk. Tatil ile birleştirip hem görmediğimiz yeri görüp hem de ailecek tatil yapalım dedi.

Burada araştırma yaptım ancak bir bilgi bulamadım. 2018 yılında bir organizasyon bilgisi var o kadar. Yapıldımı acaba bir bilgi paylaşımı olmamış.

Umarım güzel ve keyifli bir yarış olur. Katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

Aynı tarihte aynı şirketler grubunun hem istanbul da hemde gökçeada da yarış planlaması ilginç olmuş.

3 Beğeni

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, dönüş kararı sevindirici.

Bu organizasyon ilk defa yapılıyor, geçen sene planlandı ama gerçekleşmedi.
İstanbulda dediğiniz Belgrad Ultra sanırım, ekipler tamamen farklı. Belgrad ı Merrell ve SPX ekibi yaparken Gökçeada yı Intersport ve Salomon yapıyor diyebiliriz, Organizasyonun başında Faruk Kar hocamız var.

Gökçeada yani imroz u oldukça iyi bildiğimi söyleyebilirim, hem tam tur bisiklet hem de koşu rotaları gerçekleştirdim daha önce. Öncelikle aracınız vardır umarım diğer adalardan farklı olarak vapurun yanaştığı yerde bir şey yok, dağınık köylerde yerleşimler mevcut. En büyük ada olduğunu ve rüzgarıyla meşhur olduğunu belirteyim.

Belki de en önemli konu feribot biletlerini önceden ayarlayın, saatlerce beklemeniz gerekebilir özellikle pazar dönüş.

Tüm her yer bir günde gezilebilecek kadar da ufak tabi köyler,

Yine bir sorunuz olursa cevaplarım seve seve,

Şimdiden iyi eğlenceler,
Küçük bir ihtimal son dakika gelebilirim ben de.

5 Beğeni

Bisiklet Turu

Bir de fotoğraf atayım dedim

7 Beğeni

Bana göre Gökçeada yarışı Türkiye’de ki önemli ve güzel yarışların yanına yazılabilir. Parkuru hiç bu kadar güzel beklemiyordum. Tatil moduyla gittim ama çok zorlu bir yarış olduğunu koşu sırasında zaman geçtikçe anladım. Her türlü zemin ve parkur tipi vardı. Genel itibariyle koşulabilir bir parkurdu. Ben çok eğlendim ve memnun kaldım.

Sıcak 33 km yarışının 2. yarısında etkiliydi. 30 veya 60 dakika önce başlatılabilirse uzun parkular içinde iyi olur kanaatindeyim. Bu arada su noktaları ve cp’ler tam yerinde ve memnun ediciydi. Hele ki sonlara doğru hortum ile sulanma, tam anlamıyla güç verdi. Neyse, video kaydı var tabi, iyi izlemeler.

27 Beğeni

Beklentinlin çok üstünde şahane parkur olmuş,
Detaylı yazarım sonra 44k için,
Ek su noktası 24k ayrımında çok yerindeydi aynısından 34 kuzu limanında da olmalıydı asıl sıcağı orada yedik, neyse ki bir evden şahane bir çift her geçene soğuk su ikmali yaptı.
İşaretleme ve artçılarda iyiydi, son inişte 11k işaretleri tam karşıda toplanmamıştı neyseki sağa dönüş oku vardı, o eksik kaldı diyebilirim.
Emeği geçen herkese teşekkürler,
Keyifle antreman koşarız diye gitmeyn ama benim gibi, çarpılırsınız :laughing:

10 Beğeni

Parkur çok iyi gözüküyor. Her türlü heyecanı ve tecrübeyi yaşatıyor gibi duruyor. Tebrik ederiz ellerine sağlık organizasyonun…

emektar @nkoner teşekkürler.

2 Beğeni

Tebrikler çok keyifli bir koşu olmuş, seneye yine Belgrad ile çakışmazsa gidebilirim :clap:t3::clap:t3::clap:t3::nazar_amulet:

2 Beğeni

Ben de 44K parkurundaydım. Kuzulimanı’ndaki çiftin dağıttığı soğuk su hayat verdi gerçekten. Saatim Kuzulimanı - Bademli (34K-39K) arasında sıcaklığı 37-38 derece ölçmüş. Başa dönersek, sabah 7.00 de çok nemli bir havada başlangıç yaptık. Nabızlar çok yükseldi. Adanın en turistik rum köyünden (Zeytinli), sokaklarının en boş zamanında geçtik. Daha sonra adanın iç ve dağlık bölgelerine yöneldik ve burada 2 zirve yaptık kekik kokuları arasında. Bu kısımlarda hiç ağaç olmasa da adanın devamlı esen rüzgarı serinlik verdi. Parkurun en yüksek noktasındaki manzara ise alabildiğine geniş ve muhteşemdi. Kaleköy, Gökçeada merkez, Zeytinliköy, Tepeköy sol yanımızda, Eşelek, Kefaloz, Tuz gölü ise sağ yanımızda zirve hattı boyunca devam ettik. Daha sonra 33K parkurundan ayrılarak, Kuzulimanı yoluna girdik. Adanın bu kısımları oldukça bakirdi. Kuzulimanında kadar buradaki parkur sürekli inişli çıkışlıydı. Sıcakta kendini daha fazla bu bölümde hissettirmeye başladı. Kuzulimanı, yani deniz seviyesinden Bademli köyüne çıkış ise en zorlanılan kısım oldu. Güneş yukarıdan yakarken, adanın baskın bitkisi dikenli geven otları burada yoğundu. Şahsen dikenleri bana batmasa da çok hafiften çizikler atmadı değil. Bu zor kısım Bademli köyünün en güney ucundaki tarihi çınarın altında kurulmuş CP de sona erdi. Burada tazelendik. Bence adanın en kendi halinde, sokakları ekseriyetle bomboş Bademli köyünün dar sokaklarından geçerek, önce Yıldız koyuna - ki burası avlanmanın yasak olduğu sualtı milli parkı aynı zamanda- indik. Saatler son 1-2K kaldığını gösterirken, organizasyon buraya bir bölüm sonu canavarı koymuş. Tüm parkurlar Kaleköy’ün kalesine çıkıp inerek finişe ulaşabildi. Genel olarak CP’ler yeterliydi. Gönüllü arkadaşlar her zamanki gibi çok yardımcı oldular. Bazı CP lerde Aykut Çelikbaş Hocam benim ve pek çok koşucunun sularını doldurdu ve bizzat ilgilendi. Kendisine mütevaziliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Faruk Kar Hocamız da, koşu öncesi, sırası ve sonrası oldukça aktifti. Bizimle sohbetler etti, bilgiler verdi, sorumuz varsa hemen sorabildik. Yani sürekli ulaşılabilir durumdaydı. Dikkatimi çeken bir başka konu ise ada halkının bu organizasyondan haberi olmasıydı.

11 Beğeni

Yazının bazı yerlerinden alıntı yaparak cevap verecektim ama nereden alıntı yapayım şaşırdım. Yani öyle hir anlatmışsiniz ki, gelin koşun diyorsunuz :blush:. O kekik kokularını gidip duymak lazım.

Faruk Hoca’nın zaten kendi organizasyonu var. Çok tecrübeli. Utkuer hoca ile beraberlerdi, şimdi nasıldır bilmiyorum. Aykut hoca candır, koşuculuğunu sadece parkurda göstermiyor, CP’lerde de denk gelmek mümkün. iyi bir gönüllüdür. Elinden su içmek mutluluktur :slightly_smiling_face:.

Aslında tüm koşan arkadaşlar mutlaka bir yerlerde gönüllü olarak bulunmalıyız. Bunun iki faydası var,

birincisi CP istasyonlardaki gönüllü arkadaşlarımız ile daha iyi empati kurarız. Gönüllü olarak ta koşan kişi olarak ta, CP’lerde gönüllülere hizmetkâr gibi davranan kendini bilmez çok koşucuya denk geldim.

ikincisi koşan bir kişi olarak organizasyon içinde mutlaka bazı eksiklikler göreceğizdir. Bu noktalarda, organizatöre çok daha iyi feedback’te bulunabiliriz.

Yanlız sondaki ada halkının haberi olması kısmını anlayamadım. Organizasyon ilk kez mi yapılıyor. Su ikram eden bir çiftten bahsedilmiş. Ada halkının ilgisi olumlu yönde miydi?

5 Beğeni

Evet ilk kez yapıldı, 10 yıl daha yapılacağı belediye başkanı tarafından söylendi hatta.
Yarışın geçtiği yerler dışında ada halkının pek haberi yok gibiydi benim gördüğüm bu arada, özelikle Gestaş ve Pazar yerleri bu konuda çok etkili olabilir.
Su veren ailenin evinin tam önünden geçtik, 20 km içinde ilk geçtiğimiz ev bölgesi olabilir.
İstanbuldan bu sene taşınmışlar adaya bir şekilde ilgileri vardı muhtemelen koşuyla ya da sporla. Sürekli koşucular için dolapta soğuk su tutarak koşturuyorlardı resmen, gerçekten baya hayır duası aldılar, o bölümde hızlı öncülerden sonra çok sıcağa kaldık, zirveden aşağı iniş olduğu içinde etkisi arttı tabi.

10 Beğeni

Şöyle açıklık getireyim : Başka organizasyonun başlayacağı yere yakın otele giriş yapıyorum. Hoş geldin beş gittin. Konu koşuya geliyor. Otel çalışanının, sahibinin koşudan haberi yok. Restaurant, mahalle bakkalı vs aynı. Bu sürekli tekrarlanıyor. Halbuki bu organizasyon en çok onlara para kazandırıyor. Gökçeada’daki otele giriş yaptım. Konu koşuya geldi. Otelin sahibi yarın 6 oda koşu için geliyor dedi. Aşağıya balık ekmekçiye indik. Adam parkuru dahi öğrenmiş. Şuraya çıkıp ineceksiniz dedi. Taksiye bindik. Parkuru öğrenmiş, Bazı bölümleri hakkında detaylı bilgi verdi. Meğer çocukluğu oralarda geçmiş. Kaleköy’ün üstüde küçük bir kafeye gittik. Sizi hep araba ile gördük diye muhabbet açıldı. Tabi burada “halk” kelimesi abartılı oldu. Bizim karşılaştığımız diyelim. Bir de “haberi olması” derken organizasyon yapılmadan öncesini kastediyorum.

8 Beğeni

Yöre halkının ilgili olması, parkurun geçtiği köylerdeki insanların, koşanları motive edici davranışları, aslında organizasyonun başarı göstergelerinden biri. Umarım Gökçeada’da bu ilgi artarak devam eder.

8 Beğeni

Biraz parkurdan fotoğrafta koyalım

Ve bahsettiğimiz tam gönüllü su noktası

17 Beğeni

Bir gün emekli hayatı kuracak olursam böyle koşu parkuru içinde bir evde yaşamak isterdim ki tabi koşmuyor olsam, su noktası, WC ihtiyaç noktası, drob bag/ üst değiştirme, ayakkabı değiştirme noktası gibi gönüllü hizmet verebiliyor olsam ne mutlu bana derim :smiling_face:

8 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Fotoğrafçılığını göstermişsin, çok güzeller.

3 Beğeni

44k parkuruna katıldım, parkur çok iyiydi, çok farklı bir coğrafya, bazı yerleri Ultra X Madeira parkurunu andiriyordu, zevkle koştum ve adada vakit geçirmek de bir o kadar zevkliydi. Arkadaşların yazdığı olumlu yorumların fazlası var eksiği yok, Faruk Kar ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

5 Beğeni

Koşanlara ve burada geri bildirimde bulunan herkese çok teşekkürler. Gökçeada’ya ilk olarak iki yıl önce gittiğimizde eğlenceli, manzaralı ve göreceli olarak kolay bir parkurla karşılaşacağımızı düşünüyorduk. İlk ikisi doğru çıktı fakat üçüncüsünün pek de öyle olmadığını gördük. Adaya toplamda beş kez parkur çalışması için gitmemiz gerekti ve özellikle Faruk Kar ile birlikte olası parkurları çıkarmak için adanın hemen her tarafını koştuk, yürüdük, inceledik.

Ada harita üzerinde göründüğü gibi değil, gerçekten zorlu bir coğrafya. Sarp kayalıklar, dikenler, ağacın olmadığı ve güneşten ve rüzgardan saklanamadığınız geniş alanlar var.

Ayrıca kendisi büyük olsa da çok küçük bir bölümünde yerleşim var. Birçok yerinde hiç patika ve yol açılmamış. Örneğin ilk düşüncemiz Kaleköy’den Zeytinliköy’e sırt hattından ulaşmaktı. Günlerce bu bölümde yol aradık. Birçok patika sadece özel mülklere kadar gelip bitiyor. Bu yolları kullanmak için izin de aldık fakat diğer kısımlarda hiç patika açılmamış. Biz bir şekilde geçtik ama yüzlerce kişinin güvenlik riskini alabileceğimiz, Umke’nin olası bir durumda ulaşabileceği bir parkur çıkarma şansımız yoktu.

İlk düşüncemizdeki birçok yerde aynı sorun karşımıza çıktı. Çok farklı yerleri denedik ama ya uzun süre asfalt olacaktı ya da hiç yol olmayacaktı. En sonunda koştuğunuz parkur ortaya çıktı ve içimize sindi. Kısacası özellikle zor olsun diye bir düşüncemiz olmadı, adadaki şartlar neye izin veriyorsa onu yapabildik.

Yarıştan sonra birkaç arkadaşımız parkur hakkında geri bildirim yaparken sanki birçok farklı patika yarışının karışımı gibi olduğunu söylediler. Biraz Tahtalı, biraz Aladağlar, biraz Latmos, biraz Madeira gibi… Bazı yerleri rahat koşulabilir, bazı yerleri zorlu. Bence de bu doğru bir tespit.

Adada yarış düzenlemenin ekstra zorlukları var. Biz de bunları yaşayarak öğrendik. Örneğin 80 kg üzerindeki kargolarda sorun çıktığını yaşayarak gördük. Veya başka yerlerde önemsiz sorunlar burada önemli olabiliyor. Örneğin bir kablosuz mikrofon bozulduğunda adada alabileceğimiz yer yoktu. Boyle durumlarda Çanakkale’den birinin size vapurla getirmesi gerek. Bu da çok uzun süre alabiliyor.

Bu yarışta en büyük şansımız çok deneyimli gönüllü arkadaşlarımızın olması idi. Sadece CP’lerde değil, saha çalışmalarından kayıt alanına, işaretlemeleri toplamaya kadar hem tecrübeleri hem de gönülden destekleri ile yarışın en az sorunla gerçekleşmesinde en büyük pay onların oldu. Ayrıca böyle bir organizasyonu ilk kez yaptığınızda adada kimlerin sözüne güvenebileceğinizi ve belki de daha önemlisi kimlere güvenemeyeceğinizi öğreniyorsunuz. Bu da sonraki yıllar için en büyük kazanımlardan birisi.

Ada halkının çoğu organizasyona sıcak baktı. Bir kısmı yüzlerce insanın dağlarda, patikalarda koşmak için geleceğine belki inanmadığı için biraz mesafeli durdu ama onlar da bu seneyi gördükten sonra herhalde fikirleri değişecektir.

Son olarak videolar, fotoğraflar ve geri bildirimler için tekrar teşekkürler. Özellikle Namık Kemal Öner’in videosu her zaman olduğu gibi önümüzdeki yıllarda katılacaklar için büyük bir referans kaynağı olmuş. Elinize sağlık.

30 Beğeni

@aykutc hocam size ve Faruk hocaya teşekkür ederim. Videoyu sizin beğenmiş olmanızda beni ayrıca mutlu etti. Video uzun oldu ama hiç bir yerini kesemedim. Kıyamadım. Çok güzel bir yarışı memlekete kazandırdığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yarış, özellik ve önem açısından üst sıralara hızlıca yerleşecektir, bundan eminim. Biz çok eğlendik.

16 Beğeni

sağ olsunlar sabah 7 de beklemeye başlamışlar. beni aşırı mutlu eden detaylardan biriydi. İyi ki varsınız Güzel İnsanlar.

1 Beğeni