Garmin'de neler oluyor? 28 Ocak 2025

Update loop’a girdigine dair soylentiler var. Detay bilen veya bir seyler yasayan var mi?

Ben UK saati ile oglen 12 gibi kostum, herhangi bir sorun yasamadim. Connect’e ve Strava’ya yuklendi…

Simdilik sunlari kapattim

• Auto update (otomatik guncelleme)
  • Wifi baglantisi (Connections/Wifi) (Baglantilar/WiFi)
  • Phone baglantisi (Connections/Phone) (Baglantilar/Telefon)
  • Garmin Share baglantisi (Connections/Garmin Share) (Baglantilar/Garmin Share)

1 Beğeni

Bugün Reddit de bu sorunu yaşayan kullanıcılarla doluydu. Dosya dizininde Garmin/RemoteSW altında bulunan bir dosyanın (sanıyorum GPE.bin) corrupt olmasıyla alakalı olduğu söyleniyor. Garmin kısa süre içerisinde bunu düzeltecektir ama sanıyorum saatlerinizin güncelleme kaynaklarına bağlantısını geçici olarak kesmek en iyi çözüm. Uçak modu gibi.

1 Beğeni

saat kapandı ve açılmıyor :smile:

2 Beğeni

tekrardan yazmak istedim, gülüyorum ama yaklaşık 1 saat evvel antrenmana başlamadan önce tam koşu menüsüne girecektim saat kendini reset atmaya başladı. ekranda epix yazısından başka bir şey yok ve ben bunun kendi kendine düzeleceğini maalesef inanmıyorum :frowning:

saat modeli: epix pro gen 2

Kendi kendine olmaz da Garmin bir yol bulup herkese ulastirmali… Bakalim ne olacak?

1 Beğeni

yardım et Mert Abi :pray: :grinning:

Türkiye sorumluları resmi olmayan şekilde update etmeyin, otomatik güncellemeyi kapatın mesajlarını ulaştırdılar.
Çözümüyle ilgili de bilgileri yok şu anda ne yazık ki.

Soyle bir sey gordum ama test etmedim bozuk bir saate erisimim olmadigindan.

Soyle diyor
Sorun hatalı bir GPE dosyasıyla ilgili Fenix/Epix serisi hard reset yapılmadan düzeltilebilir.

• Saati bilgisayara bağlayın
  • Işık/power tuşunu ~30 saniye basılı tutarak saati kapatın.
  • Işık/power tuşuna bir kez basın ve hemen başlat/durdur tuşuna basın. Başlat/durdur tuşunu 30 saniye basılı tutun
  • Cihazın takılı olup olmadığını görmek için bilgisayarı kontrol edin
  • Garmin/RemoteSW/ dizininde GPE.bin dosyasını silin
  • Saatin bilgisayarla bağlantısını kesin.
  • Garmin GPE.bin dosyasını onarana kadar saati telefona bağlamayın!!!

sagol abi, ben de tuş kombinasyonları ile hard reset atıp, tekrar telefonla eşleştirip sorun düzenlene kadar gps kullanılan aktiviteler yapılmaması yönünde bir yazıya ulaştım.

off :triumph:

1 Beğeni

Tum garmin modellerinde mi var yoksa son cikan fenix 8 epix 2 enduro vs mi

1 Beğeni

Ben Enduro ile bir sorun yaşamadım. Az önce koşudan geldim. Belli modellerde mi sorun var acaba.

Garmin dosyayi kaldirdigini soyluyor. Sorun ortadan kalkmis olabilir.

Etkilenen cihazlar icin de cozumleri yayinlamislar.

Sorunun çözümüyle ilgili Connect uygulamasında anasayfaya devasa iki notification bulutu koymuşlar :slight_smile:

saat reboot’dan çıkamıyor, pc ye bağladığımda da aygıt süreklilik halinde degil ve sürekli kopuyor. son 3 saatim bu konudan dolayi gergin geçti, saate ve bilgisayara zarar vermemek için sabahı bekleyeceğim.

hırsımı instagramdan garmin’e saldırarak hafifletmeye çalışıyorum.

3 Beğeni

Benim gariban garmin 245’imde bir problem olmadı, hem gün içinde hem de antrenman sonrasında.

2 Beğeni

Dün koşu için çıktığımda saat kendi kendine reset atmıştı. Sonra walk, hike, bike vs gibi gps aktivitelerinin hepsinde aynı sorunu yaşadım. Map bile açılmadı hatta altitude calibration gps based aynı çökmeyi yaşadı.

Hard reset sorunu çözdü gibi oldu, evde garmin connect üzerinden saat eşleşme ve re install profile yaptım ve sürekli reboot süreci başladı. Şu anda saat açılamıyor bile. Sürekli loading map ve reset.

Garmine yazdım çözüm için çalışıyoruz cevabı aldım.

Ben bu yeni Fenix 8 lerde garminin bu işi beceremediğini düşünüyorum bişeyler aceleye mi gelmiş anlamadım.

Daha önce button calibration sorunu yaşadım, bir dosya ile sorunu çözdük ama tüm yurtdışı forumlarda konu dalgaya alınmıştı; bu kadar son teknoloji ve pahalı ürünün bir .bin dosyası üzerinden çökmesi. Aldıktan 10 gün sonra fiziksel olarak aşağı tuşu bozuldu. Burdaki karaköydeki garmin mağazası öyle bir fiyat çekti ki değişim için afallarsınız, bu bedel vergi + saati yurt dışından almamın bedeliymiş. Saati değiştirmek için tr fiyatından daha yüksek bir mebla istendi toplamda. Bir şekilde yurt dışından imkanlarım dahilinde değiştirdim.

Şimdi bu problem. Ben daha önce 735xt, fenix 6 kullandım, ikisinden de o kadar memnun kaldımki anlatamam, 1 gün sorun yaşamadım. 2 aydır fenix 8i kullanmaya çalşıyorum çünkü kendisi bi şekilde buna izin vermiyor. Garmine belirttim zaten bu versiyonda gerçekten büyük hayal kırılığı yaşattınız diye.

Garmin fenix 8 beni şişirdi biraz kusura bakmayın içimi dökmek istedim foruma. Fenix 8 düşünen varsa biraz daha beklesin derim çünkü garmin tarafından enteresan işler oluyor bu saat özelinde.

2 Beğeni

sonuna kadar haklısınız, şuan yaşadıklarım xbox 3 kırmızı ışık sorununu hatırlatan bir süreç gibi. forumlarda bakıyorum dünyanın dört bir tarafında insanlar ciddiyet arz eden seviyelerde mağdur durumdalar.

dün instagramdan garmin e yorum yazdığımız paylaşımı kaldırdılar, bugün daha kalabalık bir halde başka paylaşımlarının altında resmen trollük yapıyoruz.

bugün belirli saat serilerinde yaşanan bu sorunun diğer sistem parçalarında da yaşanma olasılığı aklıma geliyor…

üstelik sorununun çözümü için mutlak suretle bir bilgisayara ihtiyaç olacak 1K $'a saat sattılar şimdi karanlık kuyularda ışık aratıyorlar.

bazı forumlarda hard reset, saatin içinden bazı dosyaların silinmesi gibi yazılara da denk geldim fakat bunlar bana palyatif ve resmi olmayan çözümler geldi.

sorunun 1-2 günde çözüleceğine inanmıyorum.

Selam,

Ben bu başlığı yeni okudum. Dün öğlen site içinde koştum. Bu sabahda pistte koştum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Saatim Fenix 7X. İlginç geldi bana yaşanan problem.

Fakat düşününce hatırladım şimdi. Geçen hafta pistte tam aktiviteyi başlatacakken saat kendi kendine reset attı, sonra düzgün açıldı. Neden oldu bilemiyorum. Problem yaşayanlar bir an önce çözüm bulurlar umarım.

1 Beğeni

selam mehmet abi,

sorun epix, fenix7/8 gibi kafa modellerde de yaşanıyor yaklaşık 10 tane falan model özellikle mağdur. sizde yaşanmaması çok iyi, dcrainmaker konu hakkında bir paylaşım yaptı ve detaylar hakkında biraz bilgi verdi.

sorun 4 yıl öncede yaşanmış, başlıkta bilgilendirme amaçlı bende orada yazan açıklamayı paylaşmak istiyorum;

Uydu önbellek dosyası (CPE veya EPO dosyası olarak da adlandırılır), GPS çipinin GPS uydularını daha hızlı bulmasını sağlayan bir dosyadır. Olası önbellek dosyalarının olmadığı bir dünyada, bu işlem 20-60 saniye sürebilirdi. Ancak şimdi, 1-3 saniye içinde tamamlanabiliyor. Bunu gökyüzü/uydular için bir kopya kağıdı gibi düşünebilirsiniz.

Bu dosya, saatinize her birkaç günde bir güncellenir ve genellikle bir hafta içinde eski hale gelir. Ancak, bozuk bir dosya gönderilirse kaos yaşanabilir – birkaç yıl önce Garmin’in yanı sıra Suunto, Polar, Wahoo, COROS ve o dönemki Sony çipseti kullanan diğer markaların da etkilendiği bir olayda olduğu gibi. O dönemde, bu durum saatlerin yeniden başlamasından ziyade kaymış GPS izleriyle sonuçlanmıştı. Saatiniz yalnızca birkaç günde bir yeni bir dosya almasına rağmen, sunucu tarafından her gün yeni CPE dosyaları üretilir. Bu nedenle, saatinizde sorunlu bir dosyanın olup olmadığı dosyaların değişkenliğine bağlıdır.

1 Beğeni