Yurtdışından aldığım garmin fenix 8 saat kullanıyorum. Dün bir türlü antremana başlayamadım. Her seferinde koşu etkinliğine başlamak istediğimde saat kendi kendine reset atıyor ve yeniden başlıyordu… Eve dönünce garmin expresste tekrar güncelledim, şarjı fulladim vs… An itibariyle sorun çözüldü ve bir problem kalmadı…
Beni en cok sasirtan herkesi etkilememesi. Ben dun saati her gunku gibi kullandim sorun olmadi. Acaba nasil bir durumda etkilendi saatler. Birileri sablonlardan yola cikarak detayli bicimde bunu aciklar umarim. Yani modelden bagimsiz olarak kullanim sekli veya kullanilan yer ya da islem sirasi gibi bir seyler olmali.
Tekrar geçmiş olsun.
Ben o dosyayı saatin kendisinin oluşturduğunu düşünüyordum. Bulunan lokasyon, aktivite saati ve uydu konumlarını uydulara kitlenince kaydediyor, daha sonrasında da aynı yerde aynı saatlerde aktivite yapacaksanız dosyadaki bilgilere göre çat diye uydulara bağlanıyor sanıyordum. Demek o dosyada Garmin tarafından “push” ediliyor. İlginçmiş
Problemle ilgili olarak dc rainmaker şöyle bir çözüm paylaşmış:
Bende hard reset problemi çözmüş gibiydi, garmin express ve connecte bilgisayar üzerinden tekrar bağlanınca olayın seyri koptu. Sürekli reset atıyor saat, mavi üçgen ve loading maps ekranında takılı kaldım. Bilgisayara bağlamakta faydalı değil çünkü saat hiç açılmıyor şu anda.
Ayrıyetten bu saate o kadar customize ayar yapıyoruz, menü sırası galance ve kontrol sırası, aktivite data ekranları bilgileri gibi. Bunları hard resette yok ediyoruz, saat sıfırlanıyor ve benim connect profilimi geri yükleyemiyor şu anda.
Bu cep telefonumuza her ay hard reset atıp, herşeyi tekrar yüklemek ve konfigüre etmek gibi birşey. Bu teknoloji çağında hangi birimiz böyle bir cihazla uğraşmayı kabul eder.
tekrar merhaba,
internette en çok söylenen ve dc rainmaker’ın da sayfasında paylatığı yöntemi deneyerek saati çalışır duruma getirdim.
manuel olarak bağlanıp gps dosyasını silip, sonrasında da senkronize ederek olumlu sonuç aldım.
şimdi bu sorunun tekrar edip etmeyeceğini ve garmin yetkililerinin doğru düzgün açıklama yapmasını bekleyeceğim.
alıştıktan sonra saatsiz koşu yapmak, orta çağda kılıçsız gezmek gibi.
sorunun bu kadar zaman geçmesine rağmen çözülmemesi, mesnetli açıklamalar yapılmaması tam bir kepazelik. o kadar reklamını yaptıkları fenix 8 rezil oldu bizi de rezil etti.
güncelleme:
işlemler sonunda evet saat açıldı, gps gerektiren aktiviteleride yapabiliyorum yani gps çalışıyor.
fakat spotify hesap bilgilerim gitti, tanımlı wi-fi ve bluetooth aygıtlar gitti.
kullandıkca daha başka hangi kişiselleşmiş ayarım kaybolmuş burada paylaşırım.
merhaba, yeni bir konu acmak istemedim.
epix pro gen2 kullanıyorum ve cihazda 21.19 yazılım yüklü. saatte bluetooth hoparlör sesini arttiramiyorum!
ses baremi %50’nin üzerine çıkmıyor, sanki saat yukses ses korumasi yapıyor gibi. aranızda bu sorunu yaşayanlar veya çözüm yöntemini bilen kimse var mı?
garmin forumda baktığım kadarıyla aynı sorunu geçmişte yaşayan başka kullanıcılarda olmuş ama mesnetli bir çözüm görünmüyor.