Garmin fenix 8 çıkış tarihi ve özellikleri

Amoled modelşnde ekran 51 ile aynı ölçüde gibi geldi bana

2 Beğeni

Garmin Amerika sitesinde fenix 8 51mm solar safir modeli 1200 dolar yani yaklaşık 40000 TL ama Türkiye fiyatı 69000 TL. Maalesef vergi ve distribütör kârı vs derken fiyatlar iyice uçuyor. Birkaç yıl bekleyip 2.el bakabilirim ancak :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Amoled modelde aynı. Ama Amoled ekran düşünmüyorum. Uzun vadede burnin vs. ile uğraşmak istemem. Üstelik malum fiyatlara göre aldığım son Garmin olma ihtimali de olası sonuçta. :slight_smile:

3 Beğeni

Bu iki veri nabız bandındaki sensörden alınıyor diye biliyorum. Her iki koşuyu da aynı koşullarda ve aynı nabız bandıyla mı yaptınız? Eşit koşullarda bu kadar fark olmaması lazım.

1 Beğeni

Enduro 2 bant olmadan ölçüyor bunları.
Bu ölçümler bant olmadan doğrudan saatin ölçümleri

2 Beğeni

Konuşma özelliği bana cazip geldi.

1 Beğeni

dovizde ani artislar oldugunda, firmalar tepki verip yerel fiyatlari arttirana kadar doviz bazinda oldukca ucuz kalabiliyor fiyatlari…elinizde hazir doviz olmasi durumunda bayagi ucuza kapatabilirsiniz…2021 sonbaharindaki sicramalar doneminde vize islemlerim icin istanbul’dayken, vakit gecirmek icin kanyon’daydim baktim Apple’da insan kalabaligi var, neler oluyor diye girdim, subat 2022’de almis oldugum tabletim icin magic keyboard ve apple pen almistim, ocak 2022’de de benzer sekilde turkiye’de airpods, hollanda’dan daha ucuzdu (euro bazinda)…

2 Beğeni

Doğru, yeğenim Japonyadan getirdi geçen sonbaharda fenix7X, ülkeyi Japonya seçmeden garmin connect ile eşleşmedi.

4 Beğeni

Merhabalar, haritalarla ilgili sorun yaşadınız mı ? Ya da eşleştirdikten sonra?

1 Beğeni

Merhaba, harita özelliğini kullanmıyorum hiç ama topo active europe olarak yükleme yapmıştım. Biraz karıştırdım cevap yazmadan, harita açılıyor konumu gösteriyor.

2 Beğeni

Kesinlikle çok iyi özellik. Şarjın yüzde 15-20 artması da çok önemli. Fiyatı dışında her şey mükemmel :slight_smile: o da bir süre sonra daha alınabilir olur. Ben 5ten 7ye geçtim. bu performansla 10 çıkarken 9a geçerim diye düşünüyorum :slight_smile:

3 Beğeni

Apple Watch Ultra 2 799 dolardan cikinca bence Garmin fenix 8 fail etmis oldu.
7 ustune dogru durust bir sey eklemeden 1000 dolar dersen sanki kaybedersin gibi.

Siz ne dusunuyorsunuz?

4 Beğeni

Kullanıcıları alışkanlıklarından vazgeçirmek zor. Garmin mevcut kullanıcılarının çoğunu korurken yeni kullanıcılar neden garmin alayım diye düşünecektir. Watch ultra 2 ihtiyaçları karşılarken akıllı saat fonksiyonlarıyla daha başarılı. İstatistik hesaplarını yapıyor olmalılar apple telefon kullanan üyelerimizin yüzde oranı şu. X kadar sürede x kadar apple kullanıcısı kazanıyor x kadar kaybediyoruz. Apple telefon kullanan müşterilerimizin yüzde x kadarı yeni saat olarak garmin tercih ediyor gibi.

Garmin’in akıllı saatlerle baş etmesi çok zor. Daha yüksek karlılıkla daha küçük niş bir kullanıcı kitlesini hedeflediğini onlar akıllı saat biz sporcu saatiyiz felsefesiyle ilerleyeceğini düşünüyorum. Tutar mı tutmaz mı ileride görürüz.

2 Beğeni

Hem ultra hemde 7x pro kullandım .Apple oyuncak gibi kalıyor yanında bana göre .Heleki pil süreleri kıyaslaması yaparsanız (kamp yapmayı seviyorum ) büyük fark var

5 Beğeni

Varmış türk dil desteği ğçğnde

2 Beğeni

fenix ve enduro, garmin portfolyosunda outdoor segmentinde…kalan saatler ise fitness’da…

haziran sonunda 2024 q2 sonuclarini acikladilar…

fitness, yoy (2023 q2’ye gore) 28% yukselis var net satislarinda, auto oem sonrasindaki en yuksek segment…operating margin’i 28%, ki bu da outdoor segmenti disindaki (satislari 2% dusmus) en yuksek margin…

yani garmin’in stratejisi calisiyor arkadaslar…

2 Beğeni

garmin’in hisselerindeki artisla beraber 40milyar dolarlik market cap degerini asti…su anda 2008’deki degerinin 6 kat uzerinde…

garmin saat almak yerine hissesini mi alsaydik acaba…

5 Beğeni