Fenix için farklı ekran tercihleri ve direkt saatten konuşma dışında çok ekstra bir özellik göremedim. Belki vardır ben gözden kaçırmış olabilirim
Dalış özelliklri iyileştirilmiş biraz
DC rainmaker’ın videosundan anladığım kadarıyla:
1- sensörlerde bir yenilik yok. fenix 7 Pro ile birebir aynı sonuçlara ulaşıyoruz.
2- mikrofonla konuşma ve hoparlör özellikleri gelmiş.
3- Dalış için 40 m’ye kadar diğer dalış için özel saatlerle aynı performansı gösteriyor.
4- su geçirmez düğmeler
5- önyüzde yapılan değişiklikler. sadece görüntü değişmemiş, bir de android gibi 3 yanyana ekran var. özellikle spor yaparken bir anda müziğe dönüş yapabilme gibi imkan veriyor.
6- Anlık olarak ekran kilidini açabilme ve kapatabilme.
7- bataryada yüzde 15-20 arası bir artış.
8- solar panel değişikliği.
Yani güzel özellikler ama daha çiçeği burnunda 7 serisi kullanıcısı olarak yükseltme ihtiyacı da oluşturmadı yeni gelen özellikler. Tabi yeni bir saat alırken atıyorum fenix 7 4 birim, 8 ise 5 birimse 8i düşünebilirim. Biraz duruma göre karar vermek gerekiyor. Tabi çıkış fiyatı gerçekten çok pahalı. 7x soları yurtdışından 17000 civarına almıştım. 999/1099/1199 dolar gerçekten iddialı fiyatlar.
Arkadaşlar bunlarda türkçe menü mevcuttur değilmi ? Daha önce almanyadan bir arkadaş almıştı benim saatimi onda vardı.Bu sefer hollandaya gitti ordan sipariş verdim fakat hiç aklıma bu dil seçenği gelmedi
Ben de yurtdışından aldım. Türkçe menüsü vardı. Sorun yaşamazsın abi. Sanmıyorum.
Yav inşallah yoksa yandım valla
Garmin coros gibi Türkçe dilde uzak değil, onca satıp mağazası var resmi.O nedenle kesin Türkçedir.
Hangi konuyla ilişkili olarak sorsam derken iyi denk geldi. Japonyadan alınan garmin saatleri Avrupa’da kullanımda sıkıntı çıkabilir gibi yorumlar okudum. Bulunduğunuz ülkeyi japonya yapmadan bağlantı kurulamıyor tarzı yorumlar. Bilgisi tecrübesi olan var mı? Ayrıca mesela fenix saatler için bakarken denk geldim kutuda fenix 7x pro Sapphire solar yerine (dual power) yazıyor.
Bağlantı problemi olmayacaktır. Bu saatler dünyanın her yerinde çalışabiliyor. Fakat ön yüklü haritalar bölgeye göre değişiyor. Amerika menşeli saatlerde Kuzey Amerika haritası var. Türkiye, Avrupa haritası içinde. Sanıyorum Asya menşeli saatlerde de farklı bir harita yüklü gelecektir. Ayrıca harita satın almak mümkün ama ciddi bir meblağ. Böyle bir fark olduğunu söyleyebilirim.
Yani anladığım kadarıyla asyadan alınan saati Türkiyede düzgün bir şekilde kullanabilmek için harita satın almak gerekecek onun haricinde dille ilgili veya bağlantı ile ilgili bir problem olmayacak.Peki bu haritayı satın alma işi olmadan garmin sitesinden veya başka bir şekilde indirip yükleme şansı oluyor mu ?
Türkçe dil seçeneği olur mu bilmiyorum. Onu ayrıca araştırmak lazım… Harita satın almak mecburi değil. Saate rota yükleyip takip etmek isterseniz ihtiyacınız oluyor. Bu arada harita olmasa da rota takip edebilirsiniz sadece detaylı bir harita görüntüsü olmayacaktır. Harici harita yüklemek benim aklıma yatmamıştı. Belki saate zarar verir endişesiyle hiç denemedim.
İnternette bedava topo haritalar mevcut. Saate atınca açılıyordu. Garmin’den almak zorunda değilsiniz.
Open street map yüklenebiliyor.
Videoda anlatıcı @sis651, teşekkürler açıklayıcı anlatımına.
Birde Türkiyeden alırsan katmerleniyor iddia .
53000-64000TL arası (1200dolar 41.000TL).
Ön sipariş başladı garmin Türkiye’de.
Bende fenix 7 pro sapphire solar var hocam, inceledim ama değişiklik için kayda değer bir şey bulamadım, siz ne düşünüyorsunuz?
Garmin rakipleriyle fiyatını artırarak mücadele ediyor demek ki. Şaka bir yana ilk çıkışta bir yüksekten girer erkenciler bir silkelenir oluşan talep ve rakiplere bakarak fiyatı aşağılara çekerler. Evrimsel süreç devam ediyor devrimsel bir yenilik yok.
Garmin genel politikası olarak haklı olabilirsin çok bildiğim bir konu değil .Fakat 1 ay sonra dolar 40 yada 45 olursa ne olur onuda düşünmek lazım.Artık yaşadığımız ülkede maalesef dur yarın olsunda öyle alayım deme rahatlığına sahip değiliz bence .15 gün sonra bile 2 katına çıkarsa fiyatlat(bizim için ) hiç şaşırmam.Şu an için yurt dışı fiyat ortalama 44k .bekleyip görecez birlikte
Uzakdoğudaki farklı dillerden dolayı Garmin orada sattığı saatlerde farklı bir donanım kullanıyor. O yüzden temel özellikler aynı olsa da ufak tefek donanım farkları var.
Genel olarak bizi ilgilendiren bir şey değil ama yazılım güncellemeleri tarafında Beta kanalı kullanımı olmuyor. Ayrıca stabil yazılımlar da bir tık daha geç ulaşıyor olabilir. Eskiden böyle bir mevzu vardı, şimdi bilmiyorum. Dual Power Solar model saatler için Japonya’da kullanılan isimlendirme.
Garmin pek fiyat düşürmez. Zaten niş kitleye satıyor cihazları. Satış hedefleri başka firmalar gibi aşırı değil. Hoparlör ve mikrofon eklenmesi niş kitle dışındaki kullanıcıların da ilgisini çekeceğinden her türlü satış yapar gözüyle bakıyor.
Bu arada direk Garmin Türkiye sitesinden almak yerine bayilere gelmesini bekleyin. Onlarda daha uygun oluyor saatler. Yakın zamanda sevgililer günü falan da yok, kampanya yapacak bir bahaneleri de olunca daha iyi oluyordu.
Bende de 7X Solar var. Temel özellik olarak bir fark yok. Ancak mikrofon ve hoparlör desteği istiyordum. Onlar geldiği için saatler bayilere ulaştığında oradaki fiyatlara göre Solar model almayı düşünüyorum. 47 mm alırım bu sefer diyordum ama onda da ekran ufalması hoşuma gitmedi, yine 51 mm devam ederim gibi.