Garmin fenix 8 çıkış tarihi ve özellikleri

ECG açmak için sanırım, bölge değiştirmek gerekiyor, bir de zaten yıllardır spor yapanlar için çok gerekli mi sorusu var dediğiniz gibi.

1 Beğeni

Yeni Elevate 5 sensörle geliyor.

Bu arada sırasıyla; FR310xt, FR 610, FR910xt, Fenix3, Fenix5, FR245, Fenix7x kullanan birisi olarak 10 gündür Fenix 8 51mm Solar Sapphire kullanıyorum, merak ettikleriniz varsa elimden geldiği kadar cevaplayabilirim.

2 Beğeni

garmin’in 2024 q4 performansi da gayet iyi geldi; 2023 q4’e gore 23% artis var gelirlerde, 1.82milyar usd ceyrek geliri elde etti…bu her uzerine subat sonuna dogru 240usd’leri gordu hisse, su anda trump’in son donem aciklamalarinin borsaya etkisi sonucu 208usd civarinda…fitness kategorisinde 31%, outdoor (fenix’ler bu kategoride) 29%'lik satis artisi var, operating margin 30% ve 40% sirasiyla…auto em dusute, operating margin’i cok yuksek olan aviation 9% ile cok ciddi buyumus, marine kategorisinde de 5%'lik artis var…

garmin’in market stratejisi yatirimcilarinin yuzunu gulduren cinsten…adamlar dogru oynuyorlar kartlarini…

bakalim AI’i urunlerinin icine dahil etmeye baslayacaklarinda neler gorecegiz kullanicilari olarak…

2 Beğeni

Outdoor tarafında ürün çeşitliliği iyi, çeşitli bütçelere ürün var ve Fenix 8 meraklılarını da sağlam fiyatlarla iyi kazıkladıkları için outdoor tarafında artış olması normal. :smiley:

2 Beğeni

Temettü verimi de iyi olsa gerçekten, hisseyi almayı düşünmüştüm. Bu arada daha önce Fenix 6 kullanmış ve bu yılki model değişikliği ile Garmin kullanmaya devam eden biri olarak yazıyorum.

arttirdilar sanirim 2025 icin…1.7% civarinda, hisse basina 0.90 USD bu sene dagitacaklari…

2 Beğeni

Fenix 8 sahiplerine bir sorum var. Şu an Fenix 8 ve Epix Gen 2 arasında kararsızım. Farklarına baktığım zaman saatten konuşma, su altı özellikleri ve 5 uydu sistemi haricinde çok bir fark yok gibi. Ama arada 250euro fiyat farkı var. Şu özellikler arasında sadece ilgimi çeken Fenix 8’in 5 uydu sistemini desteklemesi. Onun dışında Epix Gen 2 tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Fenix 8’in GPS ve veri keskinliği gerçekten almaya değer mi? Sorum bu. Ya da sizin eski kullandığınız saate göre iyi ki almışım dediğiniz bir Fenix 8 özelliği var mı?

epix gen 2 51mm kullanıyorum, bence imkan varsa fenix 8 alınır.

1 Beğeni

Fenix 8 almayın bence. Yok alıcam dersenizde amoled almayın.7 x pro safir solar dışında ıı ıhh

1 Beğeni

Su an fenix 6 pro kullanıyorum. 7’ye geçmedim. Hep 8’i bekledim, ondan değecek bir geçiş olsun istiyorum. Amoled’in ne gibi dezavantajını yaşadınız?

1 Beğeni

Sürekli güncelleme geliyor ve bıktırdı artık
Bide bazen takılıp kalıyor ekran falan
Sevmedim
7x sattığım için pişmanlık oldu.

3 Beğeni

Arada yazılım farkı olacaktır, epix gen 2 güncel yazılım desteği Fenix 8den önce kesilecektir, ve yazılımsal olarak eksik özellikleri yada parametreleri olabilir sanırım. Amoled bence de telefonlar için güzel, saatte MIP hem şarjın daha çok dayanması hem de gerçek Always on Display olması sebebiyle tercih sebebi olur bence, ilave pil harcamadan ve kolumu kaldırmadan da cihazın saati göstermesi en azından benim olmazsa olmazım.

3 Beğeni

garmin uc urunle birden yaza damga vuracak gibi…forerunner serisinden 570 ve 970 geliyor…ayrica hrm pro plus’in yerine gececek hrm600 geliyor…hepsinde benzer modellerin bir kac sene oncesindeki versiyonlarina gore ciddi fiyat artislari var (2022’de 955’i 550eur’a almistim, 970 750usd ile piyasa cikiyor, hrm600 170usd’lik fiyat etiketiyle gogus bandindan cok giris modeli bir saat ile kapisiyor)…

gecenlerde bir dusunmustum acaba saati guncellesem mi diye (neredeyse hic kullanmiyorum artik), 955 vs. 570 bakip karar veririm gibi duruyor…

3 Beğeni

Almadan önce bu başlığa da sordum. Fenix 8’i 730Euro’ya bulmuştum. Ama tercihim 470Euro’ya Fenix 7 Pro Solar oldu. 7’ye göre 8’in bana sunduğu fark, Amoled ekran, 5 uydu sistemi, saatten konuşma ve dalış ile ilgili özellikler. Diğer her şey 7 Pro’da da var. Ondan dolayı o kadar farkı 8’e vermek bana mantıksız geldi. 6’dan 7’ye geçtim ve 7 Pro’dan gerçekten memnunum. Fenix 9’da tansiyon ölçme, kan şekeri tahmini gibi sağlığa dair güzel özellikler gelirse belki 9’a geçerim.

2 Beğeni

5 uydu sistemi vs. özellikle ihtiyaç olunan bir yerde değilse çok gerekli bir şey değil. Ben otomatikte kullanıyorum genel olarak. Eğer saat ihtiyaç olursa ona göre çok fazla uydu ve çift bant açıyor. Büyük ihtimalle çoğu zaman da GPS + bir sistemle falan çalışıyordur anca. Fenix 7’nin düz modelinin GPS’i bile gayet iyiydi, sadece özel durumlar için o çoklu uydu çok bantlı bilmem ne özelliklerini açmak yeterli.

4 Beğeni

Pro plus ilk pil değişiminden sonra su geçirir oluyor idi umarım düzelir yeni modelde

3 Beğeni

Bu arada Amerika’dan Fenix 8 getirtme opsiyonu olan arkadaşlar garmin fiyatları 200 usd indirmiş.

3 Beğeni

Fenix 8 solar Sapphire modeli içinde geçerli mi bu fiyat?
Eğer öyleyse hemen almakta fayda var buradaki fiyat 67.000 lira civarı

1 Beğeni

Sanki oralara inen Fenix 7… 8’ler 450-500 civarlarina indi diye biliyorum

2 Beğeni