Garmin fenix 7 Sapphire Solar Pil Testi

Spartathlon’da kolumda Garmin fenix 7 Solar Sapphire vardı.

  • %98 ile başladım yarışa
  • Sadece GPS açıktı (diğer uydu sistemleri ve multiband kapalı)
  • Aktivite 35 saate yakın sürdü.
  • 35 saatin yaklaşık 16-17 saati hava kesintisiz güneşliydi, kalan zamanın yaklaşık 10-12 saati karanlık (yani saate bakınca 8-10 sn ışık açılıyordu, hatta bazen bakmadan, sallarken de açıldığı oldu)
  • Göğüs bandı yoktu, optik nabız açıktı.

Sonunda kapattığımda kalan pil %37 idi. Yarış Pazar akşam üzeri bitti, Salı akşam Londra’ya dönene kadar şarj etmedim. Eve döndüğümde %18 pil vardı hala.

GPS detayı için bkz. Strava kaydı

34 Beğeni

Öncelikle yarış için tebrik ederim. Saati içinse kullanıcı deneyimi diye buna denir sanırım. 35 saatlik bir aktiviteyi sorunsuz tamamlamışsınız. Garminin bu tür solar versiyonlarda vermek istediği imajda buydu, uzun aktivitelerde sorun yaşamamak anladığım kadarıyla.

6 Beğeni

@spinodal insanın enerjisini, pilini, yüzde kaç gücü kaldı manasında bir ölçüm vardı. 24 saatlik yarışta sanırım 5-6 saatte sen bittin diyen bir gösterge. Bu yarışta bu değer nasıl?
Gps ölçüm sıklığı saniyede 1’dir.Bazı saatler modeller ultra için dakikada 1 (veya 2-4) gibi aralıkta ölçebiliyor.
Saat taş gibi çıktı :nazar_amulet: (tıpkı yarıştaki koşucular :nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet::nazar_amulet:gibi)

2 Beğeni

çok başarılı bir koşu olmuş.
ben her zamanki gibi nabızlara baktım, bol eğimli çok zor bir arazide 137 yi geçmeden genelde 110 gibi ort. nabızla yarış koşmuşsunuz.
o kadar uzun saatlerden sonra o düşük nabızlarda koşabilmek, çok imrendiğimiz olağanüstü işler.

tebrikler.

2 Beğeni

ben de her stravaya düşen koşularda ilk baktığım nabız oluyor ahaha

2 Beğeni

Stamina diye bir deger uydurmus Garmin. 9 saat civari %1 oldu ve o sekilde kaldi.

Screenshot 2022-10-06 at 18.12.35

2 Beğeni

Saat bir yana ben sizi ve Aykut hocayı tebrik ediyorum. Ayağınıza sağlık müthiş bir disiplin ve yarış :clap:

1 Beğeni

Kyzikos 45k için koşarken 3 saatin sonunda benim içinde %1 diyordu ama çok rahat 2 saat daha koştum, hatta sabah başlarken bana antrenman yapma iyi uyumadın stres seviyesi yüksek diye uyarı verdi ama sonuçta koşuyu uykusuzluğa rağmen kendi çapımda iyi bir şekilde bitirdim (en uzun koşum oldu). Yani bu değerler hem biraz pazarlama hem de çekici geliyor bizlere…

1 Beğeni

Nabız bandı kullanmamanızın özel bir sebebi var mı? Optik ölçümün doğru sonuç verdiğini düşündünüz mü yarıştan sonra?

1 Beğeni

Optik nabzin dinlenik durumlar haricinde duzgun calismadigini cok iyi biliyorum. Gogus bandini da tasimak istemedim, boyle bir yarista bana bir faydasi olmayacakti. Ben yarislarda vucudumda minumum sey tasimak istiyorum. Sonrasinda da hassas nabiz degerlerini incelemek istedigim bir mesafe ve rota degildi bu. Ama optik olcumu de kapatmak istemedim, hem pili test etmek istedigim icin hem de bakalim ne olcecek gormek icin.

9 Beğeni

Fenix7’nin sensörü, saat bileğe oturduğunda nabız bandı ile çok yakın ölçümler yapıyor.

2 Beğeni

Bu söylediğiniz, o yazıda da belirttiğim gibi, kişiye, koşuya, koşullara çok bağlı. Sizde çalışıyorsa çok şanslısınız. Öte yandan bu tip bir konuda “çok yakın” kabul edilebilir bir doğruluk seviyesi değil sanırım. Çünkü düşünürseniz, saat bunu her şey için kullanıyor. Size dinlenme veya antrenman önerirken, fitness seviyesini belirlerken vs. Bir de bu önerileri ve belirlemeleri yaparken matematik ve istatistik kullandığını hesaba katarsak gerçeklikten çok hızla uzaklaşıyoruz.

4 Beğeni

Çok haklısınız, diğer tüm hesaplamalar nabza göre yapılıyor. Daha çok hisle koştuğum için açıkçası kişisel olarak çok ilgilenmiyorum nabızla ama sadece antreman içi veri olarak gözlemimi paylaştım. Antremanlarda nabız bandını tercih ediyorum. Uzun yarışlarda bir de bant ile uğraşmıyorum.

3 Beğeni

Pil dışında, 246km mesafeyi 247,58km bulması da gözden kaçmaz, süper doğruluk.

2 Beğeni

Aslında düşündüğünden daha süper çünkü bu yıl yol tamiratları nedeniyle 1,5 km uzundu parkur. Yani ölçüm tam. :scream:

9 Beğeni