Apple Watch Ultra

Gumtree ye daha öncelikli bir şekilde baksanız daha iyi olur. Daha ucuza bulma ihtimaliniz var.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Dediğiniz sitede güzel bir fırsat ürünü buldum, eğer anlaşabilirsem satın alacağım. Ödeme vs nasıl yapılacak onu merak ediyorum.

1 Beğeni

Ödeme genelde yüzyüze oluyor. Aman dikkat, dolandırıcılık da pek sıktı eskiden. Şu an nasıl bilmiyorum.

1 Beğeni

Merhaba. 16 eylülde satışta olacak diye hatırlıyorum ancak hala satışta değil. Ne zaman satışa çıkacak bilen var mı?

1 Beğeni

Uk’de siparis verilebiliyor ve 23 Eylul’de hazir yaziyor. Tr’de sadece “yakinda sizinle” ifadesi var.

1 Beğeni

Ağzını burnunu kırasım var herifin

7 Beğeni
1 Beğeni

Hocam adamların zaten kendi ekosistemi dışına çıkmak gibi bir derdi yok. Olsaydı Huawei gibi I phone ile çalışır derdi. Adamlar zaten bu konuda çok rahatlar. Ayrıca Saat kare olmaz doğru, ancak bu sadece saat değil. Saat görünümü istersem gider klasik saatimi takarım.

3 Beğeni

Gerçek bir ultra pil sonucu > Garmin fenix 7 Sapphire Solar Pil Testi

6 Beğeni

-diğer markaları yermek veya Apple güzellemek gibi bir amacım yok.
Açıkcası Apple tarafında Watch Ultra ilk jenerasyonla birlikte;
Garmin, Suunto, Polar gibi markaların amiral modellerine rakip bir ürün iddaası olduğunu düşünmüyorum.

İlerleyen zamanlarda bu belki değişebilir ama markanın son kullanıcı ürünlerde sezgisel kullanımla 3 yaşındaki çocuğa da 85 yaşındaki yetişkine de sorunsuz kullanıcı deneyimi yaşatması temel başarısı.

ilk lansmanından beri Apple Watch kullanıyorum, neredeyse bildirimli telefon uzantısı olan ilk seriden, tasarım dili nispeten aynı olsa da ciddi yeteneklenen en güncel seriye kadar tüm serileri bir sorun yaşamadan kullandım.

Buradaki gibi belirli bir deneyime ve odağa sahip azınlığın dışındaki “son kullanıcı” için Strava’nın direkt saat içerisinde bir uygulama olma basitliği ve diğer benzer uygulamaların da telefon uzantısı olmaktan bağımsız direkt saatte var olabilmesi çoğunluğun en büyük tercih sebebi.

temel hedef kitlesi olan günlük kullanımda; saat ve bildirim ihtiyacı gibi işlerle ekranı en parlak ayarlarda bir tam günü çıkaramadan pil uyarısı aldığım olmadı, hatta birkaç gün önce dayanamadım ilk seri çelik saatimi yıllar sonra tekrar şarj edip günlük kullanmaya başladım.

Bir mekanik saat meraklısı olarak en başta çok dirensem de (bu arada kare saat olur (: hatta kol saati tarihinin başlangıcı olan saat karedir);
var olan akıllı telefon pazarı iPhone ile Amerika’yı yeniden keşfetmeden kaynakları doğru kullanarak sunulan kullanıcı deneyimiyle, nasıl değişip tüm markalara da belli oranda yansıdıysa aynısı Appla Watch için de geçerli.

Ultra’ya gelirsek ilk serinin piyasadaki profesyonel araçların benzer yeteneklerine ve fiziki dayanıklılığına sahip olsa da belki de pazarın maxiumum %5’i olan profesyoneller için üretilmemiş bir saat olduğunu düşünüyorum.

Hatta tam performans kullanımda 36 saat olarak deklare edilen pil süresinin de özellikle bu limitte bırakılarak gerçekten ultra/extreme sporcuların radarı dışındayız ama yine de bak neler yapabiliyoruz pazarlaması olduğu izlenimine kapılmaya başladım (: (meslek hastalığım)

Sanırım bu ay sonu TR dışından temin edeceğim…

Garmin, Suunto, Polar gibi markaların amiral modelleriyle karşılaştırılması da bence yine içerik üreticiler ve bunları izlemekle etilenen son kullanıcılar tarafından şekillenen bir pazarlama metodu.

Farkındaysanız bir süredir piyasadaki rakiplerinden daha düşük spec. sunan donanımlarla amatörler için üretilen Apple ürünlerinin, sentetik testlerle rakiplerinin tepe modelleriyle karşılaştırılarak incelemeler çekilmesi, köpürtülmesi popüler bir akım.

Bu noktada kendi sınıfında en çok. tercih edilen Garmin’le sürekli karşılaştırılmasını anlayabiliyorum, şimdilerde büyük ihtimalle geçmişte kalan belki artık hiç yaşanmayan sorunlar sebebiyle Garmin’den çok çektiğim için kırdıkça ücretsiz yenisini de verseler bir daha Garmin marka son kullanıcı ürünü kullanmayı düşünmüyorum (:

Fenix serisini piyasaya ilk çıktığı dönemde sanırım 2012 senesiydi kullanmaya başlamıştım,
1 sene sonra aynı saatin donanımsal olarak sadece ekran ışık renginin değiştiği ama sözde farklı bir amaca hizmet eden tactix modelini aldım, bunlar 10 sene önce harika birer toolwatch konumundaydı kabul ediyorum.

Şimdilerde kalmadığını bildiğim sorunlar o zamanlar çok can sıkıcıydı;
-ama gps tutarlılığını geçtim bazen gps bulabilmesinin bile sorun olması garipti, 3 aylık saatte %100 dolu bataryanın birden kapanması ve şarja takana kadar açılmaması gibi sorunlarla da çok karşılaştım, antrenmanlarımın kayıt olmadan silinmesiyle de. Güncellemede brick olan cihazım bir defa garantiden değişti.

Garmin gibi uydu bağlantılı profesyonel ürünler üreten bir firmanın Suunto gibi toolwatch konusunda deneyimli ama o dönem gps konusunda çok yeni bir firmanın gerisinde kalması akılalmazdı ama ben tabiki akıllanmadım ve sanırım 2014 senesiydi Fenix 2 aldım (: bu arada bisiklet için kullandığım edge 810 ile saatteki sorunların tamamen aynılarıyla çıldırmaya devam ediyordum (:
Garmin Connect filan bu zamanlarda dutluktu, son kullanıcı için Strava o zamanlar kurtarıcıydı.

Geçmiş deneyimlerimle handheld gps ve tekne navigasyonlarından hakim olduğum, uydu bağlantılı cihazlarda bu kadar deneyimli ve stabil ürünler ürettiği için tercih ettiğim firmanın elimdeki tüm ürünlerini, fevri bir kararla satışa çıkardım ve ihtiyacım olmamasına rağmen sırf gözüm görmesin duygusuyla sattım.

-ve o dönemleri hatırlayanlar vardır; Suunto keskin bir kararla ant+ veriyolunun limitlerini kabullenip komple bluetooth smart yongaya ve aksesuarlara geçtiği için ekosistem değişikliğini fırsat bilip Ambit 3 & tüm sensörlere uyumlu Wahoo Elemnt aldım.

Garmin bana göre son kullanıcı ürünlerinde betatester olarak parasıyla ürünü satın alan kullanıcıyı kullanıyor, aksi durumda her güncellemede bir şey bozulacak mı çekincesi yaşatmazdı belki de (:

hatta komiktir Garmin cihazların en stabil hali Apple’ın aksine yeni modeli çıkıp eski modelden güncelleme desteği çekildiği zaman oluyor (:

5 Beğeni

Kare saat olmaz cümlesi begenmedigim anlamında öznel bir değerlendirme birkaç arkadaş o soze takilmislar o da onların öznel bakışlari birgün biri çıkar altıgen sekizgen saatte yapabilir kendi adıma bugün Batı’nın fiyatlari ve alım gücünde olsak dahi ben Apple ürünleri kullanmazdim tercih zevk vede ihtiyaç meselesi herkese sağlıklı mutlu günler

2 Beğeni

Sizin yazdığınızı görmemişim, espriyle Abdullah Bey’e yazdım aslında (:
Bu arada herkes Apple kullansın diye bir düşüncem olamaz veya kare saat sevdiğimi de söylemedim (:
İşim gereği tüm işletim sistemlerini ve mobil ekosistemleri kullanan biri olarak; bence en iyisi en sevdiğiniz veya en rahat ettiğiniz zaten, mutlak bir en iyi yok.

Bu işin tarihinde taşınabilir olarak sadece cep saatleri varken; önce kadınlar için takı olarak tasarlanan kol saatleri, neredeyse tüm erkekler tarafından koluma saat takacağıma etek giyerim bağnazlığında çok tepki çekmiş.
-ama savaşta saatin önemi artıp askerlerin kocaman cep saatlerini kollarına bantlamasıyla buldukları çözümler, pazarlamacıların gücüyle Cartier Tank modeli ile bir savaş alanında çekilmiş fotografla tüm tarih değişmiş artık maskülen bir araç haline gelmiştir.

Bireysel tercihler bu açıdan sabit kalabilir, saygım var.
-ama değişen ihtiyaçlar ve dışardan yönlendirmelerle var olan doğruların gelişmesi/değişmesi/manüple olması da normal (:

7 Beğeni

Buradaki arkadaşlar kendi şahsi deneyimlerini Garmin’in tüm ürünlerinde olan sorunlarmış gibi lanse ediyor gibi geldi bana.

Ben 10 yıldır Garmin kullanıyorum.
Garmin’den vazgeçmeyi hiç düşünmedim.
ilk saatim emektar 310XT halen çekmecemde duruyor.
Elbet sorunlarım oldu. Mesela Fenix 2 ile çok GPS sorunu yaşadım.
ama benim için Garmin her zaman tek alternatif oldu.
Şu anda son 2 yıldır Forerunner 245 kullanıyorum.
kendisi ile hiç sorun yaşamadım.
Ondan önce 235 vardı. Fenix 3 vardı. 910XT vardı. hepsinden memnun kaldım.
Saat canlı kaldığı müddetçe 245’i kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum.

Ben ultracıyım. Apple Watch Ultra ile vaat edilen GPS süresi 12 saat.
Kapadokya 63k 'yı ancak kurtarıyor. 120k’da yarı yolda bırakır.
İznik Ultra 90k’nın dahi tüm koşucularına yarışı çıkartacak bir saat değil.
Garmin’in en alt modeli Forerunner 55 dahi 20 saat GPS süresi vadediyor.
Garmin Enduro 2 ile 150 saat GPS süresi vadediyor.
Enduro 2 ile UTMB PTL veya Tor Des Geants gibi yarışları koşmak mümkün hale geldi.

10 yılda 50’den fazla yarış koştum. hiç bir yarışımda nabız değerlerimi kullanmadım. hep kendimi dinledim. o yüzden son yarışlarımda daha uzun batarya süresi elde etmek için nabız okumayı kapatıyorum.
o yüzden nabız olayını çok umursamıyorum ve burada gereksiz abartıldığını düşünüyorum.

ama yine de 255 ile antrenmanlarımda elde ettiğim nabız verilerinin oldukça tutarlı olduğunu düşünüyorum. antrenmanlarında yaşadığım zorlanmaya paralel veriler elde ediyorum sürekli olarak.

birde fiyat olayına bakacak olursak;
Forerunner 55 modeli 5 bin TL civarında alınabiliyorken Apple Watch Ultra 28 bin TL civarında.
Bu fiyat sıkalasında Enduro 2 almak varken hiç kimse bana Apple Watch Ultra aldıramaz şahsen.

Hal böyleyken Garmin modelleri her türlü arazi kabiliyeti olan birer arazi araçlarıyken,
Apple Watch Ultra ise Rolls-Royce Cullinan gibi adı SUV olan ama asla asfalttan dışarı çıkmayacak olan bir araçtır şeklinde bir benzetme yapabiliriz.

Full IRONMAN yapan hiçbir triatlet bu saati tercih etmeyecek.
100k üstü koşan ultracıların hiçbiri bu saati tercih etmeyecek.
5000+ dağ ekspedisyonu yapan hiçbir dağcı bu saati tercih etmeyecek.

hal böyleyken Garmin’in bu saat çıktı bir endişesi olmayacaktır diye düşünüyorum.

8 Beğeni

Selamlar İsmail, ben de Fenix 3’ü değiştirmeyi düşünüyorum. 245’i tavsiye edersen alabilirim.

2 Beğeni

Welcome Back :slight_smile:

Karikatürler özlendi…

3 Beğeni

tavsiye ederim.
her türlü yarışta işimi gördü. hiç şikayet edeceğim bir tarafı çıkmadı.
2 yıl önce sahibinden sitesi üzerinden ikinci el almıştım.
2 yıldan bu yana kolumdan çıkarma ihtiyacı hissetmedim hiç.
arıza yapmadı. saatin orijinalinde olmayan açık su yüzme kaydı gibi şeyleri uygulama yükleyerek halledebiliyorsun.
10 saatlik yarışlarda bile şarjı bitmeden bitiş çizgisini gördü

6 Beğeni

2009’dan beri Garmin kullanıyorum. 310xt’den sonra bir kere Polar RCX-5 aklımı çeldi gittim aldım ve ilk antrenmandan sonra pişman oldum. Daha sonra iade ederek 910xt’den devam ettim. Fenix serilerinden devam ettikten sonra şu an güncelde FR245 ve Fenix 7X kullanıyorum. Bu güne kadar hiç pişman olmadım ve bir kere bile servisle tamirle uğraşmadan kullandım. Yapacağım tek eleştiri; nabız bantları Polar kadar kaliteli olmuyor, yoğun kullanımlar sonucu iletkenliğini çabuk kaybediyor.

5 Beğeni

Uzun bir konuşma, merak edenler için:
Amerika, Meksika, Çin, Dünyanın kalanı için ayrı versiyonlar varmış e-sim frekans konusunda. (Birinden Amerika’dan şiparis ederken e-sim için kayıt yaptıracağım deseniz de bu duruma dikkat etmek gerekebilir)

3 Beğeni

Garmin ile ben de hiç arıza yaşamadım şu ana kadar. Şikayet edilen konular genellikle yazılımsal oluyor.

Nabız konusunda size hem katılıyor hem de katılmıyorum. Sizin gibi profesyonel düzeyde koşu ile uğraşan sporcuların çoğu şu an kullandıkları cihaz ile devam edecektir. Saat yarış kazandırmaz zaten, ucuz bir Casio ile de işinizi halledebilirsiniz. Bu bakımdan nabız, performansınızı gözlemlemek açısından olmazsa olmaz değil. Zaten deneyimli olduğunuz için kendi vücudunuzu dinleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

Fakat bu saatleri kullanan kitlenin büyük bir bölümü profesyonel sporculardan ziyade amatör kesim ve sağlık takibi için kullananlardan ibaret. Burada da nabız verisine dayalı analizler büyük önem taşıyor. Özellikle istirahat nabzı ve HRV verileri, performanstan ziyade başta kalp olmak üzere, genel vücut sağlığı açısından bence çok önemli. Bozuk bir HRV ve yüksek bir istirahat nabzı bir çok sağlık sorununun önemli bir göstergesi. Sırf bunun için kısa bir süre önce bir yakınıma Çin’den taşınabilir HRV ve EKG cihazı sipariş ettik. Özellikle Garmin tarafındaki Stres ve HRV ölçümlerini çok önemli buluyorum.

3 Beğeni

Apple reklam kısmını çok iyi yapıyor yine
Türkiye de her daldan bir sürü insana sponsor olmuş ultra ile

2 Beğeni