Garmin Execution Score (Antrenman Yürütme Puanı)

Evde Garmin’in dusuk bir modeli de var (esim kullaniyor). Ikisini karsilastirabiliyorum. O mesela tum bu saydiklarimi tam anlamiyla karsilamazdi. Ote yandan gunluk rutinimin %95’i dedim. Kalan %5’i de oldukca basarili karsiliyor, onlari saymadim. Yani hem cok fazla sey yapabiliyor hem de onlari iyi yapabiliyor. Ote yandan teknolojinin sinirlarinda oldugundan gelismeleri takip edebiliyorum. Yani mesela uyku konusu genel olarak (bilim ve teknoloji siniri anlaminda) koldan tam olculemiyor halen ama bunu en iyi yapabilen cihazla hasir nesir olmak bilimi ve teknolojinin geldigi noktayi deneyimlemek oluyor. Ya da fitness takibi veya training load gibi konularda hangi noktadayiz onu takip edebiliyorum. Teknolojik olarak bu seviyedeki bir cihaz neleri yapabiliyor neleri tam yapamiyor izleyebiliyorum.

Her sey bir yana “ucuk” veya “buyuk” para kime gore, neye gore? Ben sahsen ayakkabi fiyatina limit koyarim kendimce. Yani eskiden 100 pounddu limitim simdi 130-150 bandina cektim. Ne kadar kazanirsam kazanayim daha pahalisini almam ama teknoloji ilgi alanim o nedenle hayatimin buyuk bolumunu olusturan iki onemli hobimin (kosu ve teknoloji) kesisim noktasina bu kadar para vermek bana garip gelmiyor. Evet ayakkabi teknolojisi de cok ilgimi cekiyor ve onun da her modelini deneyimlemek istiyorum ama o daha cok bir sarf malzemesi gibi oldugundan o tarafta harcamak mantikli gelmiyor.

Ayrica her yeni modele de saldirmam, bir saati en az 4-5 yil kullanirim. 17 yilda 5 model (surada detaylari var) - ki biri bozuldugu icin upgrade olmustu. Garmin fenix 7 Sapphire DLC Titanium modelini de 2022’de indirimde 685 pounda almistim. Pound kazaniyorum pound harciyorum, TR, YTL ve TR vergileri ile karsilastiramiyorum, ama bana iki onemli hobimin kesisim noktasinin o zamanki teknolojisinin sinirlarini deneyimlemek icin cok asiri pahali gelmemisti.

Benim yukarida yapmak istedigim Garmin’in en ust modelini almayi makul hale getirmek herkese bunu salik vermek degildi. Sadece sunu soylemek istedim: aslinda bircogumuzun gunluk kosu rutini cok az beklenti iceriyor.

10 Beğeni