Fazla yüklenme sonrası oluşan ağrıyı giderme

Merhaba,

Ben Eylul ayinda 21K kostuktan sonra kendime Mayis ayi icin 42K hedefi koymustum. Genellikle uzun kosu calisiyor, basit guclendirme calismalari yapiyor fakat interval antrenmani yapmiyordum. Daha sonra biraz interval antrenmani ekleyince rutinim bozuldu cunku dizden asagidaki kaslari hic bu kadar calistirmamisim ve agrilar nedeniyle 1er haftaya varan dinlenme sureleri koymak zorunda kaldim. Su anda halen sag bacak kaval kemigi yaninda kucuk bir bölgede dokununca agri hissediyorum. Uzun kosularda kendini daha belli ediyor.

Bunun hizli iyilesmesi icin yapabilecegim bir sey var mi? Kosu 31 Mayis’ta oldugu icin cok zamanim kalmadi ve o zamana kadar 20K ve 30K kosarak hazirlanmak istiyorum, ne önerirsiniz?

Simdiden tesekkur ederim.

Geçmiş olsun. İntervali kesmişsindir.

1-Yukarıdaki bağlantıda bahsedilen rehberi inceleyebilirsin, stres sendromu veya kaval kemiği ile arama yapabilirsin.

2-Dinlenme ve sakatlığın geçmesini öncele; belki yarımaraton mesafesinde bırakmayı yada yarışmamayı göze al. Burada bir arkadaşa ortepedi doktoru koşarsın demiş, sonuç büyük bir sorun olmuştu. Ankaradandı arkadaş, okursa yazabilir.

Konuyu buldum, fikir verebilir:

3-Ağrı varken, sakatlığı biliyorken tempo ve uzun mesafeden kaçın,geçmiş olsun.

4 Beğeni

Jelgo krem kullanabilirsiniz. Bölgeye güzel bir masajla yedirin. Antreman sonrası soğuk uygulayın ve esnetme ile ısınmayı atlamayın. Geçmiş olsun

3 Beğeni

Evet, maalesef kestim. Aslinda guclendigimi hissediyordum.

Öneriler icin ve zaman ayirip yorumladiginiz icin tesekkur ediyorum. En mantiklisi zorlamamak sanirim.

1 Beğeni

Sizce, hafif ve kisa mesafe mi calismaliyim? yoksa agri tamamen gecene kadar yuruyus mu yapmaliyim?

1 Beğeni

Normalde hafif tempoda koşarken ağrı olmuyorsa, bir süre 5-7 gün ara vermişsen, belki 2km 7 pace, 3 gün sonrasında 4km 7 pace, 4 gün sonra 5km 6dk40sn pace..Sayılar süreler sallamasyon, amaç kontrollü gitmek…Arkadaşın tecrübesini okumuşsunuzdur, sağlıklı koşular…

Hasta rehberinde verilen güçlendirme esnetme hareketlerini deneyebilirsin.Ben olsam (pek koşamayan biri) yavaş tempo denerdim, ama hız ve uzun mesafeden kaçınırdım.Eğğer ağrı fazlaysa tam dinlenme ve o bölgeye yönelşk esnetme güçlendirme hareketleri..

2 Beğeni

Geçmiş olsun, kişiye göre değişebilen bir konu bir dönem sert ayakkabılar beni bu duruma düşürdü.
Sert orta tabanlı ayakkabılar beni çabuk yoruyor bazen azda olsa ön kalf kaslarında ağrıya neden oluyor .
200 km koşmadığım Puma velocity 3 modelini artık günlükte giyiyorum

2 Beğeni