Sporcuların sağlığı(!) düşünülerek başlangıç saati 09:00’dan havanın daha da sıcak olduğu 18:00’e alınmış. Umarım bu kararlarından geri dönüp başlangıç saatini 7 veya 8’e çekerler.
mevsim normallerinden yüksek seyrediyor, sporcu sağlığı vs diyerek 18.00 e aldılar.
belli ki sıcaktan dolayı bu saate aldık diye yalan söylenmiş.
herkes itiraz etti eski saati iyiydi diye.
şimdi de “yökdil sınavı varmış yolları kapatamıyoruz” dediler ve 10.00 a aldılar.
zamanında yalan söylemeseler diyecekti ki herkes “sabah 06.00 olsun bari”, “tamam böyle kalsın o vakit” ya da “cumartesi olmaz mı?”
Olmadı, olamadı, olduramadılar…
Gider yarış kitimi alırım, bi ihtimal eskişehirde hava serin ya da yağışlı filan olursa koşarım. Yoksa hiç gerek yok.
Cumartesi sabah 6 süper olurdu, bu hali ile sanırım katılmayacağım, evet organizasyon zor iş çok emek, imkan, maddiyat vb… gerektiriyor , tüm bu işe gönül, emek verenlere teşekkür ederim ama önceliğin koşu ve koşucu sağlığı olduğu bazen unutuluyor gibi.
Konuyu güncellemiş olayım, 25 ağustosta Eskişehir Yarı Maratonu koşulacak orada olmayı hedefliyorum, daha önce katılan var mıdır, öneriler tavsiyeler olur mu ? Herkese iyi forumlar
Hatta ilk yapıldığında Ford sponsordu ve parkur merkezden başlıyordu hatta Porsuk çayı yaninda rota vardi. Sonradan parkur Sazova’ya alindi.
Son 4-5 senedir yapilan yeni parkur cok guzel. Yaris kalabalik. Baya bir fotoğrafçı da oluyor. Tek kotu yani, gecen sene dönüşte koca parkın içinden geçen parkurda 3-4 başıboş köpek koşuculara saldırmıştı.
Cumartesileri full eglence oluyor.
Hatta Eskişehir belediyesi yaris günü otogardan bile ücretsiz otobusle servis sağlıyor.
O hafta sonu çalışmayacağımı farkettiim geçen gün, teamrunbo nun yarış takvimini açtım yakınlarda yarış var mı diye. Eskişehir yarımaratonunun gördüm kayıt oldum. Çok beklentim yoktu, araştırmamıştım, ama yazdıklarınız heyecanımı artırdı.
Kayıt yaptıktan sonra boş vaktim olunca yarış aradığımı farkettim. Bu artık bağımlılık haline mi geliyor diye düşünüyorum. Korkmalı mıyım acaba?
Çok teşekkür ederim. Toplam yükselme 554 metre ( @okmali haklı, saatim yanlış ölçmüş ) görünüyor benim verilerde. Sıcak o tarihte çok etkilemedi, bol bol su istasyonu vardı. Parkur değişmediyse, zevkli bir koşu olmuştu ama çok sert dönüşler vardı, dikkat etmek gerekir. Strava kaydını da aşağıya bırakıyorum.
@fangshadow hocam, ben İskenderun’luyum. Türkiye’nin yıllık sıcaklık ortalaması en yüksek şehri. Su dökmek iyi geliyor gerçekten ama çok bunaltıcı da değildi. Ben en çok Likya 37 yarışında sıcağı yaşadım, o gerçekten sıcaktı. Aslında sıcak sadece yeterli veri değil sanki, nem de çok etkili oluyor. Eskişehir’de nem yüksek olmadığı için koşulabiliyor. Likya koşusunda yerdeki taşlar dereceyi daha da arttırıyordu. Bir de üstüne nem olunca nefes almak da zorlaşmaya başlamıştı. Not olarak da sonsöz söyleyeyim, kafayı ıslatma imkanı varsa mutlaka ıslatmak gerekir.
Sakin ve güzel bir organizasyondu, parkur da gayet makuldu, nispeten yeni olmama rağmen nasıl bitti anlamadım, koşanlar için umarım sakatlıksız güzel bir yarış olmuştur
Bu yıl 21k katılım sayısı geçen yıla nazaran biraz daha az oldu. gönül daha kalabalık olmasını isterdi. Eskişehir konum itibariyle çevre illerden katılım potansiyeli yüksek bir şehir ama maalesef bu durum 21k’da rakamlara yansımadı.
Geçtiğimiz sene Eskişehir halkı camlara çıkıp bizleri alkışlamış hatta piknik yapan aileler bile destek vermişti. Bu yıl tribün desteğinide arkamıza alamadık yine de tatlı hatıralarla bu yarışı arkamızda bıraktık.
Her yıl olduğu gibi koşu sonrası Doyuran’da kahvaltı ile kendimizi ödüllendirip Eskişehire veda ettik.
Yarış sonuçlarını internet sitesine bile eklemeyen bir organizasyonun katılımcı sayısının her geçen sene azaldığına şaşırmamak gerek herhalde.
2021 yılında katılmıştım. Ağustos sıcağında zaten saat 10.00’da başlatacakları yarışı startta konuşma yapacak ‘önemli kişi’ geç geldiği için neredeyse yarım saat geç başlatmışlardı.
Parkurun da Porsuk çayı kenarındaki kısım dışında yeterince iyi olmadığını düşünüyorum. Atatürk Bulvarını git gel yapmak oldukça sıkıcı.
Büyük şehirlerde parkurları şehir merkezine sokamamak organizatörlerin de elini kolunu bağlıyor muhtemelen. Bu durum Ankara’da da böyle, hatta en çok orada öyle.