Eskişehir Yarı Maratonu 2021-2024

Normalde x maratonu 2024 sonuç diye yazınca sonuç çıkardı.Kimse böyle aramak zorunda değil, normali resmi sayfasında yer alması.
Şimdi birde koşan arkadaşın ismini yazmam gerekti sonucu görebilmek için.

Derece ve sırasını merak edenler için:

720 kişi 10k bitirmiş ( geçen yıl 892 kişi bitirmiş).

319 kişi yarımaraton bitirmiş (geçen yıl 358 kişi bitirmiş).

2 Beğeni

16 Ağustos’ta bu sene Eskişehir Yarı Maratonu. 10 kilometre için kayıt oldum, 500TL ücreti var, bu dönemde bu fiyat çok iyi geldi :slight_smile:

3 Beğeni

Bu sene Büyük Atatürk koşusu da 500 lira.

Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu son baktığımda 300 liraydı.

Çorlu 10k 400 liraya kaydoldum.

Yol koşuları için maksimum fiyatlar bunlar olmalı.

Büyükada YM 1600 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Yazık değil mi…

7 Beğeni

İstanbul Maratonu’nda 15,5km için kayıt yaptırdım, öncesinde bi 10km’de yapmam gereken bir zaman önkoşulu olduğu için yarı maratondan sonraydı kayıt yaptırdığım tarih. 700 küsür lira gibi bi meblağ verdim. Makul, dediğiniz gibi bu seviyelerin üstüne çıkmamalı fiyatlar, aksi halde şüphe doğuruyor, hele ki 1.600TL nedir yav.

4 Beğeni

16 Ağustos gibi bir tarihte 21k koşusu için sabah 8:00 bence pek uygun değil.

3 Beğeni

Merhaba, hava sıcaklığıyla alakalı mı bu yorumunuz, fazla sıcak olur gibisinden? Yoksa Eskişehir’de o tarihlere denk gelen başka bir durum mu var acaba?

2 Beğeni

Asfalt üstü yol koşusu, 16 Ağustos ve Eskişehir sonuçta. Çok sıcak olacaktır. Başkası için sorun olmayabilir tabi ama benim vücut çok zorlanıyor.

3 Beğeni

kaç dakika soğukluğunu korur bir yarı maraton çıkartır mı :fire:

2 Beğeni

Eriyen buzları tek kanaldan toplayıp monte ettiğimiz soft flaskta biriktirip hortum yardımıyla içmek istemem normal mi?

2 Beğeni

Ankara Eskişehir benzer sıcaklık, çok sıcak olacağı kesin.Diğer türlüsü süpriz olur.Ne kadar erken o kadar iyi, ki tam zamanında başlarsa o da.

2 Beğeni

Nerede yaşıyorsunuz veya Eskişehir civarındaki iklimden ne kadar haberdarsınız bilemiyorum, o yüzden peşinen affınıza sığınarak; şu ara örneğin hava gün içinde 30 derecelerin üstüne çıktığında sabah 8-8:30 dolaylarında hava 20 derece gibi oluyor. Son 3-4 gündür biraz serin, gün içinde 30 derece gibi oluyor en fazla ve mesela tam olarak şu an hava 14 derece :slight_smile: Tabi bi aşırı sıcak hava dalgası falan gelir mi bilmiyorum ama sabah 8-10 saatleri arasında çarpıcı bi sıcak olacağını sanmıyorum. Ek olarak da güzergahtaki asfalt siyah değil, beyaz, faydası olacaktır.

2 Beğeni

Şu an weather.com 16, meteor.gov.tr 17,4 derece gösteriyor havayı, saat 8 :slight_smile: Gün içindeki en yüksek beklentileri birinin 29 birinin 30 derece bu arada.

Eskişehir’de üniversite okuduğum dönemlerde de en çok sevdiğim şeylerden biri havasıydı. Tekirdağlıyım, anne tarafım da İzmirli, o yüzden ılıman iklim, sıcak ve nem kombinasyonunu çok iyi bilirim, çok çektim. Eskişehir o açıdan bence çok iyi; geceleri çok rahatım, gündüzleri de aşırı sıcak olduğu zamanlarda bile yormuyor insanı.

Bir ek; geçen yıldı sanırım Eskişehir, Sarıcakaya Türkiye’nin en yüksek sıcaklığının ölçüldüğü yer olmuştu, her yıl da 40 derecelerde gezer oralar bi süre. Orası da Eskişehir’in bir ilçesi ama o bölgede Akdeniz iklimi hakim, yazın bile soğuk olmayan bir yer, enteresan.

1 Beğeni

Umarım o günlerde bahsettiğiniz gibi yüksek bir sıcaklık olmaz ve rahat bir koşu olur. İstanbul’daki yüksek nem sabah 8 den sonra koşuyu çok zorlaştırıyor. Antrenmanlarımı saat 8’e kadar tamamlamış olmayı tercih ediyorum burada.

2 Beğeni