Doca Tirilye Ultra 2025

Ludovic Pommeret gelmis hic haberimiz olmadi. Hem de birinci olmus.

12 Beğeni

54K ve 2200 metrelik irtifayı düz yoldan daha hızlı koşmuş. 4:38:53 de bitirmek nedir yaa​:sweat_smile:

6 Beğeni

Öncelikle Gönüllülerin, çalışanların ve organizatörlerin emeğine sağlık diyorum. İşimi gücümü bırakıp hunharca bu ultra’yı övmek istiyorum.

29K parkurunda yarıştım. 4:38:29 süreyle bitirdim. CP hariç 39 dk 15 sn duraklamam var.

Kit içeriği oldukça zengin ve kaliteli. Verdiğiniz paranın karşılığının çok daha fazlasını alıyorsunuz. Kayıt ücreti böyle bir organizasyona göre çok ucuz kalmış desem yeridir. Bu Organizasyonun yarısını bile yapamayan bazı trailler için çok daha fazla para ödüyormuşuz bunu öğrendim.
Bu yarış Türkiye’nin en pahalı yarışı olsa bile seneye yine gidiyoruz.
Bir organizasyonda her şeyi mi bu kadar harika olur. Diğer ultraları düzenleyen arkadaşlara naçizane tavsiyem bu arkadaşlardan fikir alsınlar, bilgi alsınlar bu ultra’yı iyice bir incelesinler.
UTMB indeksini fazlasıyla hak eden bir parkur.
Parkur işaretlemesi harika. Ama arada bir kafanızı kaldırmanız gerekiyor yoksa yanlış yola sapma ihtimaliniz de var. Yaklaşık 6-7 arkadaş başka yönlere sapmıştı. bazıları geri döndü gördüğüm kadarıyla bazıları dönemedi sanırım yarıştan çekilmek zorunda kaldılar. Saate de Harita yüklemek bu yüzden çok önemli.

Cp’ler çok çok zengin. Çerezden meyveye, peynirden helvaya, sodadan kolaya kadar herşey var. Farklı beslenme şekli olan koşucuların ihtiyaç duyabileceği her şey mevcuttu bana göre.
Parkurun ilk kısmı zorlayıcı ve kesinlikle her adımına değerdi. İlk 10 km 1. CP ye kadar nerdeyse full yokuş. Ama trail yeşilliklerin içinde olunca ve arkanızda muhteşem bir deniz manzarası varken söylenmek veya yorulmak yerine manzaranın tadını çıkarmak gerekiyor. İlk CP ye gelince irtifanın ciddi bir kısmı bitmiş oluyor. Yeni gelen hemen herkes artık yarışı bitirebilir bence. 2. Cp de yine güzel bir yere konulmuş ama en mükemmeli 3. CP ve manzarasıydı. Parkur boyunca sürekli organizatörlerden bazı arkadaşlar özellikle Bursa koşu akademisi’nden olan destekçiler vardı. Cplere yaklaşırken bize taraf gelip CP ye kadar koşmak için bize eşlik ettiler. 3. CP yokuş sonundaydı ama destekçiler sayesinde o kısma kadar da koşarak gelebildim. Dahası; Yarışın bazı alanlarında Bursa koşu akademisi’nden bazı arkadaşlar vardı ve hiç beklemediğiniz bir yerde karşınıza çıkıp sizi destekliyordu. Parkur içerisinde böyle küçük jestler insana çok iyi hissettiriyor. Orada önemli olduğunuzu sonuna kadar hissediyorsunuz. Bu Trail de hiçbir şekilde kendinizi müşteri veya basit bir koşucu olarak algılamıyorsunuz. Hiçbir şekilde buna müsaade edilmiyor.
Gönüllü arkadaşlar zaten çok çok iyilerdi ve çok yardımseverdi. Buna ek olarak; Mudanya arama kurtarma ekibi de (MAK) asli görevi olmadığı halde bütün koşucularla neredeyse tek tek ilgilendi. suları doldurulurken, yiyecek hazırlarken başınıza su dökmek istediğinizde büyük bir içtenlikle yardımcı oldular. Bana göre bu da oldukça önemli bir detay.
Bireysel olarak gidilse bile hiçbir şekilde orada kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz. Ekibin önemli parçası olduğunuzu size sonuna kadar hissettiriyorlar.

Yarış bittiğinde de gayet lezzetli yemekler, çorba, tatlı ve içecekler vardı. Zaten birçok yarışın kilit noktası burası oluyor. Yarış bittiğinde iyi beslenmeniz gerekiyor çok yorgun ve aç geliyorsunuz genellikle. Burayı harika bir şekilde organize etmişler ve hem karnınız hem gözünüz fazlasıyla doyuyor.

Fotoğrafçılardan Barış Gider ve Banu Hanım en az bizim kadar bütün parkuru dolaştı ve sanırım hemen herkesin onlarca fotoğrafını çekti. Bitişte Bora Yenilmez ve Agah arkadaşlarımız da çok kaliteli fotoğraflar çektiler. Bu organizasyon olabildiğince en iyi fotoğrafçıları da seçmişti bu da çok büyük bir artı. Ve o fotoğrafçılar parkurda gerçekten büyük emek harcadı herkesin fotoğrafını çekmeye çok özen gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bana göre Türkiye’nin en güzel madalyasını tasarlamışlar. Sırf o madalya bile bütün parkuru koşturur size :sweat_smile: tasarımcıyı yürekten tebrik ediyorum.

Tek bir olumsuzluk var; o kadar güzel manzaralar da koşarken bol bol dönüp fotoğraf çekme hissiyatı uyanıyor. Ben en çok bununla vakit kaybettim ama pişman değilim :sweat_smile:

Son 4 5 km de jungle gibi bir alandan geçiyorsunuz ve kendi rızanızla gideceğiniz yerler değil ama muhteşem bir doğa kuş sesleri içerisinde finiş’e koşuyorsunuz. Koşu boyunca insanların gerçekten keyif aldığını gözlemledim. Hem organizasyonun kalitesi hem de parkurun güzelliğinden olsa gerek.

(Yarış içerisinde tamamen hazırlıksız ve kayıtsız olarak koşan birkaç arkadaş vardı. Biri sakatlandı son 5K da. Durup onunla ilgilendim. Kayıtsız olduğu için yardım da çağıramıyoruz daha doğrusu o istemiyor sorun yaşamak istemedi sanırım. Diğer arkadaşlardan biri hiçbir ekipman almadan koşuya çıkmış. Ve son cp ye girmeye çekinmiş aşırı su kaybı yaşamış. Yarışta son 4K da kalan suyumu onunla paylaştım. Umarım o arkadaşlar için büyük bir tecrübe olmuştur. Lütfen ama lütfen tedbirsiz ve kayıtsız bir şekilde parkurlara çıkmayın. Riske ettiğiniz şey kendinizsiniz.)
Öte yandan Koşu esnasında sakatlanan veya duran kim olursa olsun diğer bütün koşucular çok büyük özenle duranlarla ilgilendi. Bu nezaketi ve sportmenliği görmek de gayet güzel bir davranış bence. Bu ince ve güzel ruhu taşıyan herkese selam olsun.

20 Beğeni

10.km’deki ilk cp’ye kadar toplam yüksekliğin %60 kadarı çıkılıyor. Bu kısımda çok daha sakin olmalıydım diye düşünüyorum. Burayı iyi yönetemediğim için 10-21 arasını istediğim sertlikte ve beklediğim keyfi alarak inemedim. 29k parkuru, benim gibi fazla yükseklik kazanımı ve patika yarışı tecrübesi olmayıp hızlı başlayanlar için sürprizlere dolu.

Yarış öncesi yükseklik grafiğini incelediğimde 21 sonrasındaki kısa ama çok sert çıkışlar dikkatimi çekmişti. Bunları da hesaba katarak, ilk 10 km’de yediğim dayaktan mümkün olduğunca ayılmaya çalıştım.

21-22 civarlarında, antik Kapanca Limanı’nı solunuza aldığınız single trackte size boydan boya güvenlik şeridi eşlik ediyor. Bu daracık patikaya o kadar dalgın girdim ki nerede koştuğumu farkedince olaydan bu kadar koptuğum için kendime kızdım. Sola doğru boşluğa atılacak yanlış bir adım kötü sonuçlar doğurabilir. Yine bu bölümde, merdiven çıkar gibi kayaların üzerinden sıçrayarak yükseldiğimiz sırtta, Bora Yenilmez fotoğrafınızı çekmek için pusuda. Güzel sürprizler de var elbet :blush:

23-24 arası yokuş aşağı indiğimiz çam ormanı ve hemen ardında, yarışın aslında son tırmanışı da sayılabilecek, eğilmeden ayakta durmanın mümkün olmadığı, doğanın herşeyiyle gerçek anlamda üzerinize kapandığı bir single track… Yarışın beni büyüleyen kısmı net olarak bu iki bölümdü diyebilirim.

Son 3 kilometreyi kramplarla boğuşarak geçirdim. Yani her şey bitti derken işte bahsettiğim sürpriz. 26 civarlarındaki zeytinliği de geçtikten sonra artık ne yokuş var ne ağır zemin. Geriye kalan sadece biraz düzlük ve iniş.. Fakat bacaklar dönmüyor… Bu arada ben de belirtmeden geçemeyeceğim, son kilometrede, Tirilye sokaklarında, her köşe başında bizi finişe yönlendiren arkadaşlar tüm acılarımı unutturdu. CP’ler de böyleydi. Toplamda 1-2 dakika vakit geçirmişimdir ama benim için nasıl çabaladıklarını çok net hatırlıyorum.

Baton kullandım. Kendi adıma bu sertlikte yarışacaksam daha hafif, karbon batonum olsun isterdim. Bu tarz yarışlarda biraz daha vakit geçirirsem ileride bu parkur için gerek görmeyebilirim.

Bursa Koşu Akademisi’ne ve emeği geçen herkese bu muhteşem deneyim için çok teşekkür ederim.

15 Beğeni

Madalya tasarımı yarıştan sonra paylaşanlar sayesinde daha detaylı inceleme şansı buldum. Conqueror Challenge’ın sanal yarışlar sonrasında adrese teslim gönderdiği madalyalara benziyor epey. Acaba onlara özel olarak mı yaptırdılar diye düşündüm istemsizce :smiley:

Örnek;

6 Beğeni

ayağınıza, elinize sağlık. bu seviyede bir organizasyon beklemiyordum ve gidemediğim için çok üzüldüm. madalyayı satmayı düşünürseniz talibim :slight_smile:

4 Beğeni

Bu yıl katılamadık ama çıtayı yükseltmişler. Kit, parkur ve organizasyon hakkında geri bildirimler çok olumlu. Madalya zaten şu ana kadar gördüğüm en ikonik madalya olmuş. Tasarlayanı, hazırlayanı ve organizatörü tebrik ederim. Umarım seneye de devam eder ve çıtayı aşağıya çekmezler. Böyle organizasyonların sayısının artmasını isteriz.

3 Beğeni

Güzel bir yarış oldu, madalya da unutulmazlar arasına girdi.

21 Beğeni

54K parkurundaydım. İşaretlerin yetersiz oluşu (gelecek yıllarda bu da düzelecektir eminim) haricinde organizasyon harikaydı. Bence Cappadocia’yla yarışacak düzeyde bir organizasyon. Fiyat-Performans, dağıtılan malzemelerin çeşitliliği ve kalitesi açısından bakarsak Cappadocia’dan bile daha iyi diyebilirim.

Maalesef saatimin yarış sırasında rotadan çıkması (böyle bir şey ilk defa başıma geliyor, saatim yarış rotasının yükseklik grafiğini v.s gösterirken navigasyon yapmıyordu) işaretlerin bazı kritik yerlerde olmayışı, bazı yerlerde de yetersiz oluşu dolayısıyla 3.CP sonrası 35.km’ye yaklaşırken dört yollu kavşaktan yanlış yöne saptım (bu dört yollu kavşakta hiç bir işaretleme ve yönlendirme tabelası yoktu) ve 5 km boyunca da asfalttan Tirilye yönüne doğru gitmişim. Bu sırada organizasyona ulaşmaya çalıştım, biraz geç te olsa ulaşabildim. Telefonumdan bulunduğum konumu organizasyona gönderdim. Bana dönüş yaptılar, rotadan çıktığım için Tirilye Finish’e doğru gelmemi ve yakın bir yerden beni araçla alacaklarını söylediler. Tirilye’ye doğru yaklaştığımda BUKA’dan Yalçın Balcı hoca ve bir organizasyon görevlisi araçla beni alıp Finish’e yakın bir yere bıraktılar. Maalesef ki yarış dışı kalıp DNF olanlardan biriyim. Tabii ki benim büyük hatam o kavşakta işaret görmeyince organizasyona ulaşana kadar durup beklemeliydim ya da her yönde 200-300 m ilerleyip daha ilerilerde işaret olup olmadığını kontrol etmeliydim. Neyse bu sene yolu öğrendik bir dahaki seneye telafi edicez artık. :slight_smile:

Bunun haricinde etkinlik alanı, yarış sonrası ikramları, çok orijinal bir madalya ve yarış tişörtü, CP’lerdeki görevlilerin ilgisi her şey olağanüstüydü. Hatta CP’lerdeki ekipler kendi aralarında en iyi CP ekibi olma yarışması yapıyorlarmış bunu öğrendim. Bu da yarışın iyi olması adına ne kadar önemsendiğinin bir göstergesi bence.

17 Beğeni

Geçmiş olsun. Saatinizin marka ve modeli nedir acaba?

2 Beğeni

Teşekkürler. Saatim Garmin Enduro 2

2 Beğeni

Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sonradan tekrar denemedim ama saatin takvimine kayıtlı yarış etkinliğini saatten “yarışta koş” olarak başlattığım için navigasyon yapmadığını var saydım. Siz de aynı şekilde mi başlattınız?

3 Beğeni

Evet ben de öyle başlattım fakat rotayı o yarışın içeriğine eklemiştim daha önce

2 Beğeni

Aynen, ben de rotayı eklemiştim. Yarış sırasında rotada arkamda kalan yolu çizgi olarak görebiliyordum ama önümdeki yolu örneğin “100 metre sonra sola sönüş var” gibi bir uyarı hiç gelmedi. Bunu yarış olarak başlattığıma yordum, yani sanırım navigasyonsuz işaretleri takip etmek de yarışmanın bir parçasıymış gibi.

4 Beğeni

Bende de aynı şekilde oldu. Etkinlik sırasında geride kalan koştuğum kısmı kırmızı çizgi olarak görebildim sadece. Rotadan sapma, dönüş uyarıları ayrıca Climb Pro, ETA gibi ekranların hiçbiri çalışmadı.

2 Beğeni

Bende saatime rotayı yüklemiştim.Hatta organizasyon ctesi günü sitede güncellediği rotaları yüklemiştim.Her ne olduysa yarışı başlatıp start çizgisinden geçince "rota tamamlandı"uyarısı aldım.Sonrasında da herhangi bir uyarı vermedi…

2 Beğeni

@barisgoker @Zuhtu Bir şey soracağım. Garmin’de artık gpx datasından rota yaratırken " Turn Notifications" diye seçenek sunuyor. Onu açmanız gerekir. Bunu yaptığınızdan emin misiniz? Aşağıdaki gibi olmalı

2 Beğeni

Kontrol ettim bende açıkmış zaten

1 Beğeni

İznik 75K için bu bildirimler açıktı, şimdi tekrar kontrol ettim. Ancak bu bölüme “Rotalar” kısmından girince ulaşılıyor. Ben ise saat üzerindeki menüden “Bu etkinlikte yarış” gibi bir şey ile başlatmıştım. Şu anda buna benzer bir yer göremiyorum. Sanırım etkinlik günü beliren bir seçim bu. Bunu seçerek başlatınca saate eklenen etkinliği/yarışı başlatıyor, bu etkinlikte de muhtemelen içe gömülü bir rota yok. Navigasyonun çalışmaması bundan olabilir. Daha önce hep “rotalar” kısmından kullanıyordum ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

3 Beğeni

Arkadaşlar saati başlatırken tersten başlatma özelliği de var. O yüzden yanlışlıkla o şekilde başlatmış olabilir misiniz? Ben Huawei watch 4 kullanıyorum. Yarış başlarken tersine başla veya düz başlat gibi küçük bir imleç geliyor. Yanlışlıkla o inlete basarsanız tersten başlatıyor ve sürekli sizi hatalı götürüyor. Sürekli uyarı veriyor. Ayrıca havanın bulutlu ve sisli olduğu günlerde GPS te sapma olabiliyor. O yüzden Trail koşarken mutlaka sık sık kafanızı kaldırın. İşaretleri gözden kaçırmamaya Özen gösterin. (Yazmak kolay ama kendim 3 defa kayboldum dnf yedim​:sweat_smile:)

5 Beğeni