18 Mayıs 2025 Pazar günü Mudanya Tirilye’de düzenlenecek olan Doca Tirilye Ultra yarışının kayıtları açıldı. Bu yıl Doca Gündoğdu Ultra yarışını yapan ekip düzenliyor.
Doca Textile Tech isim sponsorluğunda Bursa Koşu Akademisi (BUKA) organizasyonuyla düzenlenecek olan yarışta 29K ( 1188 m+) ve 54K (2157 m+) parkurları bulunuyor.
Epeydir bu yarışa kaydolmayı düşünüyorum ancak ulaşım ve konaklama meselesi kafamı kurcalıyor.
54 K’nın startı sabah 06:00’da Tirilye sahilinde. Organizasyon sabah 04:30’da feribot iskelelerinden ve Nilüfer’de bir AVM önünden servis kaldırılacağını ilan etmiş ama Bursa dışından gelen birinin araçsız olarak o saatte orada hazır olmanın pek imkanı yok. Etkinlik 18.05.2025 günü sabahı başlıyor, önceki günden bir şekilde Tirilye’ye gidip o gün Tirilye’de konaklamak da bir seçenek, o zaman da 2 gün konaklama gerekeceği için(yarış günü hem checkout saatine yetişemiyorum hem de duş ve biraz dinlenmek de gerekiyor) kayıt+ulaşım+konaklama ciddi bir rakama ulaşıyor. Bunlar tabi ki organizasyonun sebep olduğu olumsuzluklar değil. Ama etkinlik maalesef araçsız pek erişilebilir görünmüyor.
Bu aslında şehir dışı bir çok yarış için geçerli. Ultra mesafe koşacaksanız yarışın Start saatinde dinlenmiş bir şekilde yarışa başlayabilmek için 1 gün önceden gitmek ve konaklamak gerekiyor.
Yarış sonrası konaklaması ise tabii tercih meselesidir ama bence her zaman gerekli değil. Özellikle Uludağ gibi teknik bir yarış değilse konaklamadan da geri dönülebilir.
Biz 5 arkadaş 29K parkurunda olacağız. Yarış kitleri, tişört ve organizasyon şimdiden harika görünüyor. ama ulaşım ve konaklama işleri canımızı sıkıyor artık gerçekten. bir kaç arkadaşla görüştüm sahile kamp atabilirsiniz dedi. Start alanına yakın kamp alanı yok diye biliyorum. kamp alanı için önerisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Yarış kamp alanı var mı bilmiyorum fakat biz koşucu bir arkadaşımla Mudanya’da bir otel ayarladık. Tirilye etkinlik alanına yaklaşık 12 km uzaklıkta kalıyoruz. Yani konaklama için en yakın yer Mudanya görünüyor.
konuya dahil olarak ben de görüş bildirmek istedim sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla çok istekli bir ekip süreci yürütüyor. bu yıl planıma almamıştım, paylaşımları gördükçe keşke takvime ekleseydim diye kendi kendime söylendim. aksilik olmazsa seneye
29K kayıtları tamamen dolmuş. kaydı kaçırmışım. Takım arkadaşlarımla birlikte Ek kontenjan talebinde bulunduk. Bakalım ne olacak. 54K parkuru zor geldi gözüme. 54K da koşacak arkadaşlar var mı ?
dün sayfalarında muazzam bir madalya paylaştılar, sakatlığım ve hazırlıksız olmam nedeniyle gidemiyorum fakat organizasyonun iştahına baktıkca kendi kendime dövünüyorum.
kesinlikle. koşulardan geriye fotoğraflar ve madalya kalır. onu da mükemmel yapmışlar. her detayı harika olmuş. Tasarımı düşünen yapan ve kalıba döken herkese sonsuz teşekkürler.
Madalya tasarımı mükemmel, yarış kiti de harika bu arada, yok yok. Doca Text tişört, Falke uzun kollu termal içlik, uzun trail koşu çorabı, Compressport kafa bandı, Compressport Free Belt koşu çantası, Fayn Protein bar, baskılı kit çantası… ayrıca 54K yarışını bitirenler için Finisher yeleği. Yarışa verilen kayıt ücretiyle normalde bunların hepsini satın almak mümkün değil.
54K’ya Cutoff süresi olarak 9 saat verilmiş. Cutoff süresinin uzatılması talebinde bulundum. Dağyenice 61K parkurunda yine aynı yükseltide (2100 m+) 11,5 saat Cutoff’u vardı. 10 saat 45 dakika’da tamamlayabilmiştim. Burası 54 km’de 2157 m+ yükseltisi var. Yani Dağyenice’den daha zor görünüyor. Umarım Cutoff’u uzatırlar.
Barış hocam çok haklı bu konuda.
Bana göre de 9 saat epey zorlayıcı olacak. 29K için cuttoff un 6 saat olması ve 54K için de 9 saat olması çok mantıklı gelmedi. Üstelik irtifa 2 katı. Umarım gerekli düzenlemeyi yaparlar. yoksa temposu düşük yarışçı arkadaşlarımız büyük stres altında koşacaklar. Ayrıca Parkurdaki irtifanın %75 lik kısmı ilk 27K içerisinde yer alıyor. Bu durum zaten başlangıç aşamasında işi çok zorlayacaktır diye düşünüyorum. bu kısımdan hızlı çıkamazsanız kalan kısmı asfalt koşusu gibi hızlı koşmanız gerekecektir.