Röportaj başladı canlı yayında
Çok farklı bir konsept içinde destekçisi olmadan yarışı kazanmış oldu, tebrikler
İzlerken gözlerim doldu. İrade, rakip olmanın aynı zamanda düşmanlık olmadığının en güzel göstergesi eşliğinde müthiş bir final.
Az önce futbolun iki marka takımının maçı bitti ve şu anda futbol değil olaylar konuşuluyor.
Kaybedenin insanlık olmadığı nice sportif karşılaşmalara.
Verilere bakarken farkettim ki Hikmet Karakaya ve Savas Kara bayagi benzer sekillerde kosmuslar. (Ozgur Sancak’a kiyasla tabii, o neredeyse her turda daha hizli kosmus)
Ilk 5’teki herkesi ekleyince goruluyor ki ~20. saat civari kosucular bi acilmis, isinmis galiba
- Saat şafak ve gün doğumu. Manzarası çok güzeldir…
Bugun Rus Telegram Kosu grubunda dunya uzerindeki ulkelerin Mart 2024 ayinda guncellenmis BackYard tur rekorlari yayinlandi. Daha once paylasildi mi goremedim, ilginc geldigi icin paylasmak istedim. Rusya rekoru 49 turmus.
Şimdiye kadar Türkiye’de yapılan backyardlardaki sonlara kalan 25-30 saat üzeri 8-10 kişiyi
+
Spartathlon katılımcıları
+
100km-160km üzeri ultralarda ilk 3-5’e girenlerin katılacağı
+
Gölgesi,eğitimi,hava koşulu, yıllık izni vs ideale çok yakın bir backyard Türkiye yarışında 48 saatin üzerine çıkar (bu koşullar olmasa da çıkar ama adım adım 5 yıl içinde mesela).
5 yıl içinde 24 30 37 40 44 48 vs artması daha güzel gibi.
Böyle özel bir şekilde ayarlama sonrasındaki yıllarda daha az sürede bitmesi de olumsuzluk.
24 30 48 34 37 40 45 50
Adana Backyard da geldi çattı.
Gelenek devam etsin…
Biraz gecikmeli olarak Farmolea Backyard Ultra 2024, Salim Akdaş’ın instagram’da yazdığı notlarını izni ve onayıyla derleyip, Run.Bo sayfalarına taşıdık. Kendisine tekrar teşekkür ederiz. Daha önceki Backyard raporlarının linkleri de hemen altında.
Adana Backyard’cılara şimdiden sonsuz turlar dilerim.
27 Temmuz’da baslayan, bugun sona eren ve Backyard Ultra formatinda yapilan Biotropica Ultra Trail’de 81 turla Ildar Kamalettinov Rusya Backyard Ultra rekorunu kirdi. Eski Rusya rekoru 49 turla Ivan Zaborskov’a aitti.
Not : Baslik BYU Turkiye fakat baska Backyardlarla ilgili baslik bulamadim
2025 backyard ultraya katılmayı düşünüyorum. Adana veya İznik deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? Hangi yarış alanı ve düzeni daha iyi vs…