Backyard koşanlara bir sorum olacak. Backyard koşarken özellikle Garmin saat kullananlar turlarını nasıl kaydetti? Her tur sonrası durdurup sonra devam mı etti yoksa yeni baştan koşu mu kaydetti? Backyard denemesi düşünüyoruz. Total km’yi tek koşuda görmek ve her turun sürelerini ayrı kaydetmek istiyorum. Ara sürelerde etkinliği kaydetmeden 20 dakika gibi bir süre saat bekleme modunda kalır mı etkinliği siler mi emin olamadım.
Her finish ve startta lap dugmesi ile bunu yapabilirsin, saat bekler. Bazi lapler tamamen durmus modda gecer, grafik sacma olur ama tur bilgileri dogru olur.
Ben ilk denememde hepsini ayri kosu olarak kaydetmistim, gereksizmis. Son denemede Auto Pause ozelligini acmis ve hic lap yapmamistim. Sonucta total km ve moving time cikiyor diye dusunerek.
Lap ayarıyla manuele geçip elle lap atabilirsin. Dinlenme aralarını da gösterir bu şekilde.
Yok durdurmak istiyorum diyorsan otomatik kapanma ayarlarını değiştirebilirsin.
Hold MENU, select Activities & Apps, select an activity, and select the activity settings. Select Power Save Timeout to adjust the timeout settings for the activity
Ben bu şekilde yapıyorum garmin kullanmıyorum ama tur başlangıcı saati açarım tur sonu durdurum sonra tekrar devam ederim
@HalilAksoy Ben bütün ultraları @spinodal ‘ın tarif ettiği şekilde koşuyorum. Cp’lerin girişinde ve çıkışında lap alıyorum. Bu şekilde cp’de ne kadar kaldığımı anlık olarak görebiliyorum. Yarış sonrasında da analiz etmek daha kolay oluyor. Ben olsam saatin pili yettiği sürece bu şekilde koşardım.
Koşmadım ama Suuntoda backyard eklentisi ile bu iş otomatik yapılabiliyor.
Phil Gore adlı koşucu instegramda 2dk videoda bu konuda video paylaşmış, instegramım yok.Webden baktığım kadarı ayarla ilgili bişey dememiş.
Biz de kendi Backyard’ımızı sonunda yaptık.
Haftaiçi antrenmanlarımızı yaptığımız çamlıkta 3 arkadaş 10 turluk bir backyard planladık ve keyifle bitirdik. Güzel bir hava denk geldi ve ilk turu sabah 07:00’de başlattığımız Backyard’ımızda son turu 16:40’da bitirdik.
Buradaki öneriler üzerine koşuya başlarken ve bitirirken lap alarak sorunsuzca kayıt aldık.
Bize başlarda eşlik eden, aralarda desteğe gelen arkadaşlarımız sayesinde sıkılmadan koştuk. Hatta kendi CP’imizi kendimiz ayarladığımız için koşudan çok yeme-içme etkinliği gibi bile oldu![]()
Turlar sırasıyla 43:05-40:51-40:27:40:28-41:45-43:11-41:20-41:18-39:49 ve 40:59 ile bitti. Genel süre 9 saat 41 dakika oldu. Lojistik ve tuvalet açısından çok avantajlı bir yer ayarladık.
Sırada15 tur ve 24 turluk deneme niyetlerimiz var. Backyard fikir olarak hep cazip geliyordu, deneyimleyince çok sevdik. Destek olan Kyzikos Koşu Grubu arkadaşlarımız ve tamamını birlikte koştuğumuz Kamil Uzgur ve Bülent Aydın Abi iyiki varsınız. Yarışlar uçuşa geçmişken, evyapımı parkurlar daha güzel![]()
Çok zevkli ve güzel geçmiştir umarım.