Ayarı Kaçanlar Podcast

Bu Budgie’nin Breadfan sarkisi degil mi yaa, hatta Metallica da coverlamisti. Bu adamlar sozleri de Japoncalastirmis ve cok farkli coverlamislar. Ilgingc…

1 Beğeni

Aradım aradım bulamadım, shazam’ı açmaya üşendim, allah razı olsun:)

karakterler çok iyi NINGEN ISU / Heartless Scat(人間椅子 / 無情のスキャット) - YouTube

1 Beğeni

Mert Bey @spinodal Son bölümü keyifle dinledim. ( Bath Half koşarken)

Yalnızca bir fikir olarak; istediğiniz randımanı alamamanın nedeni yaş faktörü olabilir mi?

Yani yaşımız ilerledikçe vücudumuzda kas yıkımı artıyor, bir çok metabolik sistem yavaşlıyor/ dayanıklılığını yitiriyor.

Sadece merakımdan soruyorum. 40’ a 2 kala koşu geleceğimi tasarlarken “ilerlemiş yaş” ın performansa etkisini kestiremiyorum.

Bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilir ise çok memnun olurum.

Sevgiler

4 Beğeni

Bende 40 yaşını görmüş bir koşucu olarak bazı araştırmalar yapma gereksinimi duydum :grinning: Şöyle bir bilgiye ulaştım, sporcularda yaş ilerledikçe patlayıcı kuvvet (hızlanma) azalıp dayanıklılık artıyor. Tabi Bunu Antrenmanlarla Desteklersek

3 Beğeni

Merhaba, ilginiz için çok teşekkürler. Bu arada duydum ki Bath Half da 40. yılını kutlamış.

Öncelikle aslında istediğim randımanı aldığımı düşünüyorum. Her şey bir yana 3 sene öncesinden 45 dk erken bitirdim. Bitirdiğimde de çok iyi durumdaydım. Öte yandan 47’nin çok ileri bir yaş olduğunu düşünmüyorum, özellikle de son 14 yılında çok aktifseniz, alkol ve sigara tüketmiyorsanız, beslenme açısından kötü alışkanlıklarınız yoksa henüz gençliğinizin baharındasınız diyebilirim. Buna bir de daha genç yaşlarda edinmesi çok kolay olmayan biriktirdiğiniz fiziksel ve mental dayanıklılığınızı eklerseniz sorunun burada olmadığını düşünüyorum.

Ama tabii ki yaşımız ilerledikçe performansımız azalacak. Özellikle hızımız düşecek. Sonra bu kadar uzun aktivite yapamayacağız. Ama bence henüz ikincisi için erken.

8 Beğeni

Yaris stresi ile sizi tam anlayamadim sanirim.

Kadınlar menapoz nedeniyle biraz daha şanssız diye düşünüyorum ama yine de yaş performansı pek etkilemiyor demek. Bu güzel bir haber.
Keep run forever!! :running_woman:

2 Beğeni

ilgiyle dinliyorum, lakin şu muzik listesine hiç post rock şarkı eklemiyorsunuz, üzülüyorum :smirk:

2 Beğeni

Bu sabah koşu sırasında yorgunlukla ilgili son bölümü dinlerken o kadar yorgun hissettim ki az daha bugün çıkmayacak deyip eve dönecektim. Bölüm bitip kulakları çıkardıktan sonra ise bir enerji geldi, sürekli daha iyi hissettim ve üstelik çok daha hızlı ve rahat bir şekilde 2 saat daha koşabildim. Dün de koşarken Ross Tucker’ın podcastinde yorgunluk bölümlerini dinlerken (oradan esinlenilmiş sanıyorum) benzer şekilde tükenmiştim. Bölümde de bahsedildi sanıyorum, beyin başka bir şeyle ilgilendiğinde bedenden gelen sinyalleri yorumlamakta zorlanıyor ve dengeyi (homoestazi) ideal bir şekilde kuramıyor anlaşılan. Bir de kafa yorulan konu yorgunluk olunca ve olumsuz bir şeye odaklanınca ekstra tükeniş gerçekleşiyor olabilir.

Bir şey dinlerken uyuyakaldığımda da sabah yorgun uyanıyorum mesela. Muhtemelen beyin toparlanma için yapması gereken düzenlemeler yerine saatlerce devam eden konuşmalara odaklandığı için oluyordur.

Koşarken ve uyurken bir şey dinleme alışkanlığım yoktu aslında, yol yakınken bıraksam iyi olacak.

2 Beğeni

@orhanm 5-6 km yürüyüş yaparken saatlerce yürüyüş yapmayı, 100km’yi 24 saate sığdırmayı düşünürüm birçok kez. Bunu düşünmek istahımı artırıp kalori ihtiyacım varmış hissi yaratıyor. Yorgunluk kelimesi de benzer duygu oluşturmuş olabilir.
Biryerlerde “Araştırmacılar, kas gerginliğini azaltabilecek, kan akışını artırabilecek ve laktat klirensini artırabilecek müziğin rahatlatıcı etkisinden kaynaklanabileceğini öne sürdüler.” demekte. Yani kendi seçimin müzik, uyurken de koşarken de rahatlık, beyne tanıdık olumlu sinyaller yollayabilir. Podcast yürürken zevkli ama koşarken bu durumu düşünemiyorum.

6 Beğeni

Bölüm 14’e kısa bir dönüş yapmak gerekirse. ( Hak ettiği saygı için savaşanlar - kadınlar)

Öneriler müzik listesindeki yoğun erkek seslere ek olarak CRYPTA’yı şöyle nazikçe kenara bırakıyorum. Nedense şu sıralar brutal ve scream kadın sesler çok hoşuma gidiyor ve çoğaldılar.

İyi dinlemeler.

4 Beğeni

Şunu okuyunca Spartathlon bölümü aklıma geldi.

• Heat exposure during run: 30 to 45 minutes easy. If it’s above 90 degrees, you can run in what you normally would (i.e. listen to legendary heat scientist Nelly). If above 80, one dark layer is ideal. If below 80, dress with two layers. A 2018 study in the Medicine & Science in Sports & Exercise journal found that overdressing for easy runs led to many of the same adaptations as training in extreme heat, but at a lower magnitude. And I can’t emphasize this enough: be safe, especially as you get used to it. Wait to rehydrate until you finish the run on these shorter ones.
3 Beğeni

Ayarı Kaçanlar Bölüm 64 - Riskler, Kazalar ve Yarış Güvenliği’nde bahsedilen haber, Backyard Ultra yeni rekoru:

Perth’ten Phil Gore, Yeni Zelandalı Sam Harvey’in çok önemli bir asistiyle 102 “yarda” (neredeyse 685 km) koştu.

37 yaşındaymış.24 saat 250km üzeri dereceleri varmış.

Koşulan yerde gece -2°C, gündüz 22°C imiş.Bu sıcaklık farkına alışmak için 2 ay boyunca soğuk duş almış.

2 Beğeni

Alıntı:
Milli dağcı Tunç Fındık, bu branşta “olimpiyat şampiyonluğu” olarak nitelendirilen ve Dünya’da sadece 45 kişinin tamamlayabildiği 14x8000 projesini başarıyla bitiren ilk Türk sporcu oldu.

Kaynak:
https://www.aa.com.tr/tr/spor/milli-dagci-tunc-findik-14x8000-projesini-bitiren-ilk-turk-oldu/2931502

11 Beğeni

Sunburn_Treatment_Practices

100dk şapka, şort, t-shirt ile yürüyüş yaparken bisiklet yaka t-shirtte görünen deri kızardı (fotoğraf örnek Wikipedia dan). Eksikler süreyi ayarlayamamak, güneş kremi kullanmamak, yüzü yıkamak ama su damlacıklarının kalması vs.

A E C vitaminin olumlu etkisi varmış.

Spartathlon mevsimi itibariyle sıcak ama güneşin teni yakıcılığı az olduğunu sanıyorum.Doğru mu?

Ekleme:Bir konuda en fazla 3 kez ard arda yazılabiliyormuş, 4.'de öğrenmiş oldum.Güzel bir özellik, monologlaşmayı engelliyor.

2 Beğeni

Uzun zamandır çok keyifle takip ediyorum ve yeterli desteği bulamadığını düşünüyorum bu podcastin :slight_smile:
Destekçisi olduğum başka bi podcastin uyguladığı bir yöntemi önermek istiyorum belki topluluk oluşturmak konusunda da olumlu katkıları olur.

Podcasti kaydedenlerin oluşturduğu ve dahil olduğu bir telegram kanalı var ve sadece maddi destek sağlayan destekçilerin katılımına açık. Kanal çok kalabalık olmadığı için saatler süren konuşmalar olmuyor ama ortak ilgi alanlarıyla alakalı paylaşımlar güzel oluyor. Belki Ayarı Kaçanlar telegram kanalı da aynı şekilde insanları destek ve bir topluluk olma konusunda motive edebilir. Bir de kayıt yaptıkları zaman kanaldan haber veriyorlar, bu konuları konuştuk şeklinde.

Podcastin devamlılığı için kafa yoran biri, sevgiler :slight_smile:

8 Beğeni
  1. Android veya Iphone için Google podcast uygulamasında veya standart tarayıcı ile podcaste üye olmak (yeni yayınlardan haberdar olmak için),
  2. Podcast’i dinlemek, beğendiysen forumda, sosyal medyalarda paylaşmak da destek.
  3. Dileyenin yine maddi destek yapabileceği ortam var
    Yanlış yer açmamak için google podcast uygulmasında dünyayı tıklayınca tarayıcıda açılıyor, orada destek işareti var,
  4. Telegram, sesli sosyal medya vb ortamlarda sanki -bence- kısıtlı kullanıcıya ulaşma, ayrıcalıklı bir durum hissi verir. (Üyeli borsa telegram grupları gibi )
  5. Yayıncılar dilerse/bulursa x’in katkısı ile sponsor alabilir (yiyecekiçeceksepeti gibi sponsor alan podcastler var).ama bunu zaten yayıncıların kendi bileceği durum.
1 Beğeni

Guzel fikir, tesekkurler. Sorun su ki ne @canozbek ne ben Telegram kullaniyoruz. Cok eskiden kullanirdim, 2014-15 civariydi sanirim. Bu paylasimi gorunce app’i acayim dedim bambaska bir sey acildi :slightly_smiling_face: Cok yabanci kalmisim. Biraz inceleyeyim yeni halini. Belki sadece eposta uzerinden bile (don’t call me boomer :smiley: ) destekcilerimizle irtibat halinde kalabiliriz. Ote yandan bize her zaman instagram veya twitter uzerinden ya da buradan direkt yazabilirsiniz.

5 Beğeni

Courtney Dauwalter Western States Endurance Run’da kadınlar parkur rekorunu kırdıktan sadece üç hafta sonra, ultra maraton yıldızı Hardrock 100’de bir parkur rekoru daha kırdı.

15 Temmuz Cumartesi günü Dauwalter, Silverton, Colorado’daki bitiş çizgisine ulaştı (26:14:08)
(Google çeviri ve biraz kısaltma ile bu kadar, detaylar aşağıda)

Kaynak:
Ayarı Kaçanlar haberler:

Bu ultra koşucu için de özel bir sayfa açılmalı :slightly_smiling_face:
Kaykay bölümü de keyifliydi.

5 Beğeni

Daha delisi:

https://twitter.com/spinodal/status/1680880610556928000

https://twitter.com/spinodal/status/1680880612926685189

3 Beğeni

Podcastte koşu triatlon dışı ayarı kalanlardan da bahsedildiği için satranca dair güncel bir durum var.

Alıntı:Dünyanın birbirinden güçlü 206 satranç sporcusunun hamle yapacağı 2023 FIDE Dünya Kupası 29 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenmekte.

Daha önce son 64’e kalan sporcumuz yoktu. Mustafa Yılmaz ve Vahap Şanal son 64’e kaldı.

Meraklısına yayınlar 14.00’da canlı ve uzun:

https://youtube.com/live/-Jzqae2H7Js

(Yayınlarda 5 binin üzerinde canlı izleyici oluyor)

3 Beğeni