Ayari Kacan Oneriler listesinde 2 tane Tool olmasi gerek…
Ayarı Kaçanlar Bölüm 126 - Ali Rıza Bilal - Güney Kutbu’na ulaşan ilk Türk Kaşif bölümü bu zamana kadar dinlediğim en iyi bölümlerden belki de ilk sırada yer alan bölümdü. Herkesin dinlemesini tavsiye ederim. Ali Rıza Bilal beyi daha öncede takip ediyordum, burada dinlemek te çok iyi oldu. Gayet akıcı bir bölümdü. Podcastin sonunda Ali Rıza Bilal bey ile belki bir bölüm daha çekileceği ifade edildi. Sabırsızlıkla bekliyorum.
@spinodal Mert Bey eğer bir bölüm daha çekerseniz, bu bölümde biraz değinilmesine rağmen özellikle mental hazırlık süreçleri ve yarış içerisinde zihinsel dayanıklılığı korumak anlamında yaptıklarını biraz derinleştirme imkanı olursa çok sevinirim. Aslında Güney Kutbu yolculuğunun Ali Rıza Bilal Beye insanın sınırları hakkında öğrettiği en büyük şey nedir? Ve 51 gün boyunca mental açıdan dip yaptığı zamanlarda kendisini nasıl toparladı? gibi detay hususlara değinilirse memnun olurum. Yanlış anlaşılmak istemem. Amacım yayının içeriğine ya da akışına yön vermek değil; sadece dinlerken kendi adıma merak ettiğim detay noktaları paylaşmak istedim. Eğer siz de uygun ve anlamlı bulursanız, belki sohbet sırasında değinmek isteyebilirsiniz düşüncesiyle paylaşmak istedim. Tekrar teşekkürler
Ayarı kaçanlar tek başına devam etmeye başladı.Can Özbek artık podcastte yok,ben kendi adıma ayarı kaçanları hem Mert,hem de Can’la dinlemekten çok keyif alıyordum.Üzücü bir durum oldu,podcastte bu konuyla ilgili hiç bilgi de verilmedi.Can’ın müzik listelerini ve triatlon haberlerini de özleyeceğim.Can’ın sosyal medyada “Mert artık podcaste tek başına devam etmek istiyor “ açıklaması olmuştu.
liste bu, baya kopyasi var ama ![]()
Aslinda o tirnak icindeki cumle durumu tam dogru ifade etmeye yetmiyor. Tam olani soyle: Birlikte devam etmek istemedigimi ve dilerse yalniz devam edebilecegini soyledim. Yani secimi ona biraktim. O yalniz devam etmek istemeyince, ben devam ettim. Nedenleri iki insanin ozel iletisiminde ve iliskisinde kalmali diye dusunuyorum. Ve insanlar arasindaki bir iliskiyi de sadece ortak bir uretimi devam ettirmek icin yasatmaya calismanin hem insanlar hem de uretilen sey icin hic iyi olmayacagina inaniyorum.
Umarim bu haliyle de begenir ve dinlemeye devam edersiniz. Ben elimden geldigince ayni kalitede hatta elimden gelirsa daha da iyisini uretmeye devam etmeye calisacagim.
Mert, bugüne kadar bu alanda yaptıkların için sana teşekkür etmek istiyorum; kendi adıma gerçekten müteşekkirim. Daha önce Ilgaz’la yaptığın seri, sonrasında Can’la olan bölümler ve YouTube’daki Zone 2 sohbetleri… Bence her biri büyük emekler içeriyor. Ve tabii ki böyle bir forum ortamı; Ritimblog, Koşugazetesi vb. Tüm bunlar, koşuya olan ilgimi her zaman artırdı ve konu hakkındaki entelektüel birikimime büyük fayda sağladı. Herkes adına konuşamam ama kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu camianın içinde olmanı büyük bir şans olarak görüyorum.
Zaman zaman kendime “Acaba Mert’e podcast’te eşlik edebilir miyim?” diye soruyorum; fakat sonra düşünüyorum da, bu konuda senin kadar çalışkan olabileceğimden ve konuya dair tecrübemin yeterliliğinden emin olamıyorum. Böyle olunca da yapamayacağım bir konuda adım atmak istemiyorum.
Podcast’lerde diyaloglu format ayrı bir keyif. Şartlar nedeniyle monolog devam edecek olsa da, içerikleri her zaman büyük bir ilgi ve heyecanla takip edeceğim. Belki de yeni podcast yol arkadaşları bu forumdan çıkar.
@canozbek‘e de keyifli güzel sohbetleri için teşekkür ederim; her şey yolunda güzel olsun herkes için. Kış dönemi pek dinlemediğim için 3 bölüm daha canlı olacak. Devam ettirmek de bence zor karar, teşekkürler @spinodal, yine dinleyeceğiz Ayarı Kaçanları.
İkili devam etmeyecek diye üzülmektense 100den fazla bölüm dinlemişiz diye sevinmeyi yeğlerim.Tıpkı şuradaki ifadeler gibi:
Küçük İskender’in ölüm hakkında konuşmaları.
Ben öldükten sonra nasıl bir ritüel olur? Diye düşünürsek. Can babanın mezarına şarap dökmek gibi bir şey de istemem. Benim arkamdan domuz gibi içsinler de istemem. Kim ne yapmak istiyorsa yapar o beni ilgilendirmez de benim istediğim;
Benim öldüğümü duydukları gün dansa gitsinler. Yani dansa gitmeyenler dansa gitsin, bir gün önce dansa gidenler de uzun zamandır çok özledikleri sevgililerini arasınlar. O arayanlar varsa ne bileyim, parti versinler o gece yani. Çok eğlensinler. Ben öldüm diye eğlenmesinler. Böyle bir adam yaşadı diye eğlensinler.
Tabii ki öleceğim. Niye ölmeyeyim ki?
Mert hocam ağzına sağlık, hedefler ve motivasyon bölümünü şimdi dinledim ve çok beğendim. Bilgilendirici, hoş bir bölümdü. Tek sunmaya başladıktan sonra monologla ilgili bazı eleştiriler almıştın galiba, bu bölüm özelinde ben tam tersini düşündüm. Karşında biri varmış gibi akıcı ve doğal konuşma tarzın gelişiyor, özellikle haberler bölümü öyleydi.
Ben koşuya başladığımdan beri hep bir yarış hedefi koyma gereği hissediyorum. Hedefe ulaşma motivasyonuyla oluşturduğum programa bağlılık ve geliştirdiğim disiplin beni mutlu ediyor. Atelik hedefim ise yine koşuya başladığımdan beri aynı: ömrüm boyunca koşuyu sürdürüp, o keyfi almaya devam edebilmek. Sahilde sık sık karşılaştığım, koşan mutluluk Behram abiye saygılarımla:)
Tesekkurler… Cabalamaya devam, umarim daha da iyi olacak.
Bolumde de buraya gelmeye calismistim, ikisini harmanlamak… Siz guzel bir karisim bulmussunuz. Ben de ayni sekilde, ara ara telik hedeflerle bezenmis sonsuz bir atelik hedef tasimaya calisiyorum.
Abi senin olduğun yerde her zaman kalite olur.Bıkmadan usanmadan seni dinlemeye devam edeceğim.O kadar çok şeyler öğreniyorum ki,o kadar çok katkın var ki sağolasın.Üretmeye devam ![]()
Çeviri:Ashley Paulson, Las Vegas’ın hemen dışında düzenlenen Jackpot 100 Mile Ultra yarışını kazanarak kadınlar 100 mil dünya rekorunu kırdı.
44 yaşındaki Amerikalı yıldız, 12 saat 19 dakika 34 saniyelik bir süreyle, geçen Kasım ayında İrlandalı Caitriona Jennings tarafından kırılan önceki rekoru 17 buçuk dakika farkla geride bıraktı.
Temmuz 2023 Badwater 135’de 3.olurken kestirme,araç vb söylentiler olmuştu.
Ben de Instagram’da soyle bir story paylasmistim:
Triatlon yaparken 2015-16 gibi 6 ay doping cezası almıştı. Ceza sonrası ultralara geçti. Badwater kazandı. Şimdi de bu rekor. Evet cezasını çekmişti ama kullandığı maddenin etkisinin uzun vadeye yayılacağı da konuşuluyordu. Herkes aksi ispatlanana kadar temizdir. Öte yandan tarihi de bilmek iyidir. Tebrikler. Çok çok iyi süre.
Sunlar da detay
Hatırlayın, 2015 ve 2016 yıllarında triatlonda doping ihlali nedeniyle altı aylık bir doping cezası almıştı; bu ihlal, kontamine olmuş bir takviyeden kaynaklanan ostarin (seçici androjen reseptör modülatörü - SARM) pozitif testinden kaynaklanıyordu. Ostarin (MK-2866 veya Enobosarm olarak da bilinir) bir SARM’dır - Seçici Androjen Reseptör Modülatörü. Basitçe söylemek gerekirse, steroidlerin yaptığı gibi tüm vücudu etkilemeden, bazı dokularda -özellikle kas ve kemikte- testosteron gibi davranmak üzere tasarlanmış bir performans artırıcı ilaçtır (PED).
Ne yani bu koşularda gps verisi falan istemiyorlar mı, katılımcılar için maliyet devede kulak olmalı istemeliler. Gerçi talep etseler markalara sponsorluğa atlar.
SARMs lar klasik Steroidlar kadar etkin olmasa da düşük dozlarda aynı yan etkileri ve zararları verebiliyor.
Doping dünyasının tezgah üstü ürünleri SARMs lar " anabolic ler yada testesteron lar kadar etkili ve zararı yok " reklamlarıyla pazarlanıyor.
Forumlar , bloglar ve sosyal medya vasıtasıyla bu yanlış bilgiler yayılıyor.
Gps verisi var (ama koşucunun kendi saatindeki, takip çipi değil), hile yaptığı yok yada kanıtı yok.O zaman tartışılmış, forumda da alıntı yapmıştım. Baaşka bir link çok uzun, Analysis of Ashley Paulson’s Record Setting Badwater 135 Race - MarathonInvestigation
Başka bir araçtaki kişi bir süre onun yerine koşmuş olabilir vs tartışmasıydı.
Maraton finishlerşnde sorintler, yakın sürelere değinilmişti.
Tokyo maratonu 2026, ilk 3 atlet erkeklerde.
Tadese Takele (ETH): 2:03:37
Geoffrey Toroitich (KEN): 2:03:37
Alexander Mutiso (KEN): 2:03:38
Videodaki süre (world athletics’teki sonuç da aynı), bende foto finish sandım ama maratonda bu kadar yakın olmadı da akıl dışı.
Bundan manyagi gelmedi sanirim simdiye kadar
Finişten az önce olanlar ortaya çıktı. https://x.com/cptn_carlos/status/2030856505294250359
Finişi izlerken çok tatsız bir his bıraktı bende, bu arka planı izleyince o his arttı ![]()
ikinciye acıdım , yanlış yöne yönlendirildi
(ilk videonun başında)finişten önce kafasını çevirdi rakibini gördü fakat hızını arttıramadı
duvara çarpmış haline bir de feleğin sillesi çarptı .