Google podcasts benim geç bulduğum bir şey oldu. Fakat Haziran ayında kapanıyor diye biliyorum. YouTube music üzerinden podcasti devam ettirecekler.
Hem önerdiği müzik, bir şarkıdan radyo açmak için sunduğu parametreler, hem de beni çok iyi tanıyıp müzik zevkime inatla etki etmemeye çalışması açısından YouTube music i tercih ediyorum uzun süredir. Fakat spotifyı podcastler için tutuyordum. Zamanla podcastler YouTube a birer birer taşındığı için de bu gereklilik kalmayacak.
Aslinda bana soracak olursaniz, belki biraz da eski podcast dinleyiciliginden gelen bir durtu ile sunu soylerim: podcast, podcast uygulamasindan dinlenir. Apple Podcasts veya Google Podcasts de olabilir ama daha genel bir uygulama daha iyi olacaktir. Ben Overcast kullaniyorum. Ne ise yariyor diyecek olursaniz, sunlari sayabilirim:
Arama, bulma ve abone olma
Ayara gore son X adet bolumu otomatik indirme (sadece wifi ise secenegi de cabasi), sonuncu inince en eskiyi silme
Ayara gore dinlenip biten bolumu otomatikman silme
Dinleme hizini bosluklara gore otomatik ayarlama ya da sabit degerlere ayarlama
Uyku sayaci (X dk sonra otomatik dur ayari)
Kuyruk olusturma (boylece kuyruga atilanlar arka arkaya calmaya devam eder, uzun kosuda surekli podcast)
Apple Podcast ve Spotify uygulamaları üzerinden uzun yıllar sohbet takip ettim. Çok fazla öneride bulunuyor olması benim açımdan hep dikkat dağıtıcı oldu. Bir ara kaç adet yayına abone olduğumu unuttum. Sadece bir bölüm dinlediğim yayınların yeni bölümlerini “dayatması” da cabası. Baktım kulaklık olmadan koşuya çıkamıyorum, çözümü platform değiştirmekte buldum. YouTube bu konuda benim de tercihim. Bana önerilerde bulunmuyor; sadece ihtiyacım olanı alıyorum. Bu sebeple @ggg ile aynı düşüncedeyim; takip ettiğim tüm yayınlar YouTube’ye geçtiğinde diğer uygulamaları kaldıracağım.
Des Sables 2024 tamamlanmış.
“Rachid El Morabity ve Aziza El Amrany erkekler ve kadınlar yarışlarında ev sahibi ülke adına zafere ulaştı. El Morabity için bu, etkinliğin 10. galibiyeti olurken, El Amrany için de ilk galibiyeti oldu.”
Yarışı bitiren en yaşlı British 76 yaşında, bu yılki sonuca göre.(Bitiren en yaşlı kim bilmiyorum ama 2019’da yarışı ilk bitiren köpeğin ismi cactus imiş.1 yıl geçmeden araç çarpması sonucu ölmüş )
76 yaşındaki delikanlıyı dönersek:
Alıntı:
"Berkshire’lı bir adam Sahra Çölü’nde ultra maraton koşan en yaşlı Britanyalı oldu.
Windsor’dan 76 yaşındaki Harry Hunter, Alexander Devine Çocuk Darülaceze Servisi için para toplamak amacıyla Marathon Des Sables’de koştu.
Sahra yarışı olarak bilinen ve Fas’ın güneyinde düzenlenen etkinlik, yedi gün boyunca yaklaşık 160 mil (250 km) kat ediyor - kabaca altı maraton mesafesi.
Bay Hunter şöyle dedi: “Eğer sizi zorlamıyorsa bunu yapmaya değmez.”"
Kim böyle bir programa çıkmayı kabul etmez ki. Sorun, benim hikayemin Özgür’ünki kadar ilginç olmaması, ciddi bir başarı içermemesi. Yapımcılar için risk içerir, “Bunun nesine podcast yaptınız ki” diye…
Süper bir soru. Babam isim sözlüğünde görüyor ismi, aaa Bayk diyor, demek ki Bike’nin bir Türkçe karşılığı var ki isim sözlüğünde… (ben anlamını 17 yaşımda bir tarih prof’tan öğrendim… o zamanlar bilgi ansiklopediden öğrenilir ve ismin anlamı orada yoktu…) Kazakistan’da devlet yönetmiş çok güçlü bir kadın, bizdeki Hürrem Sultan gibi ama ailem anlamını bilmeden ismimi koyuyor. Söz uzamasın diye bunları anlatamadım. Evet, adım Bike.
@bikeg ağzına sağlık, heyecanlı anlatımını dinlemek çok keyifliydi. NNormal reklamı gibiyse de varsın olsun, pazarlama yapılacaksa böyle naif bir şekilde yapılsın bari:) ki öyle olmadığını biliyorum.
Burada çok küçükten başlayıp giderek büyüyen bir marka var Veloforte. Onlardan aldım. Jelibon dedi Can ama aslında çiğneme tableti gibi, lokuma benziyor. Portakal limondan ziyade mideye iyi gelen tarafı ginger. Türkiye’de bulabilir misin bilmem, ama sanmıyorum.
Not: Bu arada Wimbledon’da Emma Raducanu Veloforte jel yerken görüntülendi. Markanın insanları haberi yokmuş gibi paylaşmış. Ben inanırım çünkü o seviyede sponsorluk verebilecek kapasiteleri yok diye biliyorum.
İlk kez koştuğu bu denli zor bir yarışı, 49 yaşında parkur rekoru kırarak kazanana legend denmez de ne denir. Ludo yarışın yapıldığı bölge olan Silverton, Colorado’ya bir ay önce gelmiş, parkuru bir kez koşarak bir kez de hikingle iki defa tamamlamış yarıştan önce.