Ayakkabı öneresi

Merhaba koşmaya yeni başlayan biriyim ilk sorunum hızlı tempo koşarken sağ kaburga altımda müthiş ağrı kasılmalar oluyor diyafram ile mi alakalı acaba bu sorunu yaşadıktan sonra bir haftadır koşmadım ağrı devam ediyordu nefes egzersizi yaptım bu süreçte

İkinci olarak da maraton da koşmak için ayakkabı almak istedim ve asics ten superblast 2 denedim ayağım ince uzun koşu ayakkabısında bi parmak önde boşluk olmalıymış bir parmak boşlugu 42 numarada yakaladım normalde 39 giyiyorum koşarken topuğuma yüklenmiyorum bu model de topukta çok yastıklama yok gibi geldi hoşuma gitti ama üst file kısım çok fazla bol oldu koşarken beni rahatsız eder mi nimbus 27 modelini de denedim süperblast kadar etkilemedi beni bolluk sorun olur mu ne yapmalıyım

1 Beğeni

Süperblast 2 dar bir modeldir. Test için iki kat kalın çorapla giyince ayakkabı tam oluyor ve boşluklar doluyorsa numara seçimi yerinde olmuş demektir. Normal koşu çorabı ile giyince kalan boşluklar normaldir.
Süperblast 2 yi 15 km ye kadar olan koşularda tercih ediyorum.Yeni başlayan koşucuya günlük koşularda Tavsiye etmem çünkü hıza yönelik ayakkabı diz ağrısı yada shin splite neden olabilir.

4 Beğeni

Ayakkabı tavsiyesi vermeden önce altına çizmek istediğim bir konu var. Dediklerinizi arka arkaya koyunca maraton düşünmeden önce vücudu kısa mesafeler ile koşuya adapte etmek gerekiyor gibi.

Koşuya yeni başlamışsınız, koşu sırasında kaburga altına ağrı giriyor ve maraton için ayakkabı tavsiyesi istiyorsunuz. Koşuda ilk sene vücut ancak koşunun mekaniğine adapte oluyor. Kendi adıma ilk senem ağrılar ile geçmişti. Şu konuyu incelemenizi tavsiye ediyorum.

2 Beğeni

Hızlı dediysem bana göre size göre yavaş kalır tempom

Koştuktan sonra vücudum da ağrı vs olmuyor sadece sağ kaburga altımda ağrı oluştu maratonda da derece gibi bi hedefim yok yeni başladım öğrenmek için soruyorum

1 Beğeni

Konuyu incelicem şimdi teşekkürler

Hangi ayakkabiyi aldiginizin hicbir onemi yok. Gorunusunu begendiginiz, ayaginiza giyince rahat hissettiren ve butcenize uygun herhangi bir sey olur. Ayakkabi bir sekilde bulunur, siz, satin alamayacaginiz seylere, sabir ve istikrara odaklanin…

8 Beğeni

Tamam hocam konuları baya inceledim acele etmemeye karar verdim sabırla devam edicem teşekkür ederim