Merhabalar,
Ben de Ankara’da koşuyorum. Geçen sene bütün kışı koşu bandında koşarak geçirdim ama bu sene bi şekilde yavaş yavaş bünyemi alıştırarak dışarda devam etmeye çalışacağım. Bu doğrultuda arkadaşlarımla konuştuğumda aşağıdaki tavsiyeleri aldım:
- Koşuya başlamadan önce drill yapmalı. Bunun için şu video güzel bir kaynak https://www.youtube.com/watch?v=HvH5WZk0f90 bir de şu var Nelleke Gibson, Instagram: "My Warm Up DRILL routine!! 🏃🏼♀️😁These are the drills I go through to prepare for my running session! Doing them creates muscle memory... significantly improving your running form, stride cadence, stride economy (your ability to run fast efficiently) & hence your racing speed! The more often you do them the easier it is for your brain and muscles to recall the movement and execute them when needed! This is why they are part of every track warm up session I do! This counts for sprinters, middle distance runners AND long distance runners!! 💪🏼#RunFaster - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - #runninggirl #runningcommunity #igrunners #runfast #healthy #fitness #fitspo #runhappy #runspiration #gym #gyminspo #sixpack #Abs #run #gymmotivation #gymtime #gymlife #runner #healthybody #instarun #instafit #instamood #instadaily #runhappy #strong #fit #fitgirls #instarunners #speed"
- Kat kat giyinmek ısı kaybını önlemeye yardımcı olur. Yani kalın bir kat yerine ince 2-3 kat giyinmek yerinde olacaktır.
- Boğazları korumak için ağzını buff ile kapatabilirsin. Ancak yanında birden fazla, koşunun uzunluğuna göre 3-4 tane buff olmalı. Bir süre sonra nefesinden ıslanınca yanındaki yedek ile değiştirebilirsin.
- En üst kat mutlaka rüzgar geçirmeyen bir kıyafet olsun. Ayrıca termal içlik ve mutlaka termal çorap çok faydalı olur.
- Eğer mümkünse antremanları hava sıcaklığının nispeten daha yüksek olduğu öğlen saatlerinde yapabilirsin.
Ben de bunları deneyerek kışı dışarda geçirmeye çalışacağım. Bu aylarda henüz sıkıntı yok ancak aşırı soğuk havalarda, hastalanmak bi tarafa sakatlanmamak için ne olursa olsun dışarda koşmamak gerektiğini düşünüyorum.