Ağırlıklarla Koşmanın Etkileri Nelerdir?

Merhaba, kaç haftadır ayak bileği için 2x1kg ağırlıklar alıp koşmayı düşünüyorum (Aşağıya örnek teşkil etmesi için bir ürün linki koyuyorum, tamamen örnek, yoksa ürüne referans değilim).

Aranızda bu tür ağırlıklarla koşanlar var mı? Haftada 1 saat bu şekilde koşsam sakatlık yaşama ihtimalim var mı? Sonuçta vücuduma kendinde olmayan bir aparat takıyorum. Tecrübesi, bilgisi ya da en azından tahmini olan arkadaşlar yazabilirlerse sevinirim. Ona göre alıp almamaya karar vereceğim.

2 Beğeni

Koşarken bileğinizi ciddi anlamda tahriş ediyor. Bu sebeple çok sıkı bağlamanız gerekecektir. Sıkı bağlandığı için bileğin hareket kabiliyetini kısıtlayacaktır. Sadece hafif koşularda kısa süreli kullanılabilir görüşündeyim. 30 Dakikadan uzun bir süre kullanmak bileğinize zarar verecektir. Diğer yandan bir faydası olduğunu sanmıyorum. Bu ağırlıklarla koşmak yerine; pliometrik çalışmalar, kuvvet antrenmanları veya buradaki antrenmanları yapmak bence daha faydalı olacaktır.

3 Beğeni

ben bilege baglanan agirliklarin kosu formunu bozacagini dusunenlerdenim…illa ki guclenmek icin agirlikla kosmak isteniyorsa (bunun yerine agirlik idmanlarinin daha dogru olduguna inaniyorum) dalgiclarin giydigi agirlik yeleklerinden giyilmesi daha dogru bir hareket olabilir…

4 Beğeni

Ben elime su, sırtıma çanta alınca bile sinirlerim bozuluyor, ağırlık reyonunda kalabilir :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Bu tür ekipmanları genelde salonda kardiyo yaparken kullanıyorlar.

3 Beğeni

Amacınız hem koşu ekonominizi geliştirmek hemde daha zorlayıp kuvvetlenmek ise 50-150 mt rampalarda tekrarlar yapın yada merdiven antrenmanları

3 Beğeni

Burada @SedatKurtulus hocam kişisel bloğunda güzel anlatmış

5 Beğeni

sakatlık yaşarsınız.
ayrıca koşu formunuzu bozar.
bunun yerine ağırlık yeleği ile koşmayı deneyin. veya koşu çantanızı ağırlık yapacak şekilde doldurarak koşmayı deneyin.
ayak bilek ağırlığı koşmak sağlıklı olmaz

2 Beğeni

Eklem yerlerinizi çok zarar görür

2 Beğeni

2 kilo alacak kadar güzel yerseniz, ağırlık vücudunuza eşit olarak yayılmış olur. Bilekteki kayma problemini de çözmüş olursunuz.

Mesela yani.

5 Beğeni

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ayak bileği ağırlığı almaktan vazgeçtim. Ağırlık yeleği mantıklı fakat onların da fiyatlarını pahalı buluyorum. Aynı şekilde koşmaya devam :))

2 Beğeni

Peki ağır bir bot için dersiniz kardiyo sağlamaz mı askerdeyken 6 gün botla yaşadıktan sonra çarşıdayken normal ayakkabı ile tüy gibi hissediyordunuz.

1 Beğeni

Merhaba, burada yorum yazan tecrübeli arkadaşlar kadar iyi bilmesem de kişisel olarak ben faydasını gördüm.

Daha önce olması gerekenden daha çabuk hızlandığım/mesafeyi artırdığım için stres kırığı yaşamıştım ve bu yüzden diz seviyesinin üstünde bir ağırlık eklemek korkutuyordu. Bu yüzden ayak bileğine yarım kiloluk ağırlıklar eklemek mantıklı göründü.

Son 5 haftadır, haftada 1 defa, 20 dakika kadar düşük tempoyla ağırlıkla koşuyorum. İyi geldiğini hissediyorum. Özellikle takip eden gün koşarken özellikle hafiflemiş gibi oluyorum.

Elbette tamamen subjektif bir yorum ama belki fikir verir.

1 Beğeni

Haftada 1 defa, 20 dakika düşük tempolu koşmak mantıklı görünüyor. Siz ayrıca, yarım kiloluk ağırlıklar eklemişsiniz. Ben haftada 1 defa, 1 saat ortalama tempoda 1 kg ağırlık eklemeyi düşünmüştüm, şimdi düşününce sakatlığa davetiye çıkarıyor :)) Belki dediğiniz şekilde, 20 dk şeklinde hafif tempo yarım kilo ağırlıkla olabilir.

2 Beğeni

Dizlerin yalnızca yukarıdan darbe görmesi için atmosferden çekirdeğe doğru koşmanız gerekir, oysa atılan adımla dize binen yük aynı dizi havaya kaldırırken de diz yukarı çekilme şeklinde farklı bir diğer yüke maruz kalmakta. Bu sebeple bileğe ağırlık bağlamamlısınız.

3 Beğeni

işte, tam olarak dizi yukarı çekerken çalışan kaslar bir tık çalışıp güçlensin diye bileğe takılan ağırlık iyi olabilir diye düşündüm. tümüyle cahilce de olabilir ve fakat şimdiye dek işe yarıyor gibi görünüyor.