Ağır kilo ve koşu

18 günde 5-10-6-10-18-6 km (110kg’da) yavaş koşmuş biri olarak (en hızlı 5k 6dk30sn pace ortalama):

1-2 kez bacağımda güç anlık gitti.

Farklı zamanlarda iki bileğin de üstü kavak kemiği ağrısı oldu.

Dizde ve topukta hassasiyet oluştu.

Biraz daha koşsam sorun çıkacak.

İster fazla kilolu ister yeni başlayan olsun @oberyuz’ün bahsettiği konudaki tavsiyelerin yerinde olduğu biliyoruz (tabiki koşuyu sevip istikrarlı uzun süreli koşmak istiyorsak).

5 Beğeni

Kilo verme planları var mı?

1 Beğeni

20 yıldır :grinning_face: plan değil istek var. 12-13kg verdim, 5kg, 10kg vs 90kg’a kadar hedef.110’a takıldım..Kilo normal şartlarda verilir, 100ün altına 20 yılda neredeyse inmedim . Kalıcı olması asıl olan.

105kg olunca koşmak daha rahat olur, 95kg’da koşuyla ilgili tek sorun hızlanıp sakatlanmak olur.Her durumda yeni başlayanlar şeklinde dengede gitmeli .

3 Beğeni

Senin kadar yürüyor olsam şimdiye kadar 50 kiloya düşerdim herhalde. Senin yeme ile ilgili bir sorun var muhtemelen. :grin:

1 Beğeni

Özel olarak @Zuhtu’ye yazacaktım ama kilo veren alan yürüyen koşan sakatlanan vs bir durumdaki döngüyü benzer durumda olan varsa diye açığa yazıyorum:

Yemek durumu

Bu yıl ramazan öncesi rastgele bir gün

İş yeri:
1 elmalı pasta, 1 simit, 1 paket bisküvi, 1 topkek( veya gofret, çikolata)…

Ev:Akşama sağlıklı yemek…sonraki saatler 6 sade 3 meyveli soda (veya meyve suyu beya daha eskide ice tea), haftada 1 veya 2 kez yarım kg kabak çekirdeği, atıştırma aburcuburlar, tv karşısında gece yemek.

His:110 kg 115 kg arası normal, 115 üzeri hafif toplu hissetmek, 110-105 arası fit hissetme (fazla barışık olmak).

Mayıs-Eylül arası yürüyüşler, 1 ayın her haftası 140km üzeri mesafe yürüyüş, kalan dönemler hareketsiz günler. Bahar yazda verilen 10-15kg’ın kışın 1-2 ayda alınması.

Sonuç döngü. Bu yıl tel fark işyerinde 1300-1600 kalori arası alınan tamamen alışkanlık sonucu yemeyi bıraktım.(iş yerinde su, hasta olursam ilaç, suya kattığım sirke hariç yememe içmeme kararı aldım).200 günde 30-40kg fark etmesi gerekli, şimdilik kuruyemiş de evde yok. Haftaiçi yürüyüşler yavaş ve 6-7km, haftasonu normal hızda yürüyüş, ekim kasıma kadar…

3 Beğeni