5. Metatars Kırıkları

En sonunda becerdim arkadaşlar .Sağ ayak tarak kemik kırığı ile tanıştım bu sabah arazide.Alçı yapıldı acilde .Ağrı sızı yok ama şükür.Bu konuda tecrübesi olan varsa yazabilirmi lütfen

3 Beğeni

En tecrübeli @gencer51 sensin, geçmiş olsun. Doktorun tavsiyesi ne?Kelle paça kemik kaynamasında iyi olduğu söyleniyor.Tarak kemiği oynayan kemik türüne girmiyor, değil mi? Geçmiş olsun.

1 Beğeni

Sabah ortopedi randevusu var .Bugün tüm işlemler acilde yapıldı .Bakalım ne dicekler .

1 Beğeni

Sorularını hazırla, bazen unutuluyor; ne kadar süre kalacak alçı,bileğini oynatmanın sakıncası olur mu vs gibi.

1 Beğeni

Çok gecmis olsun , acil şifalar diliyorum :pray:

2 Beğeni

Geçmiş olsun Tez vakit iyileşmeniz dileiyle Sağlıcakla

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Sakatlık çok zor gerçekten.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim herkese

2 Beğeni

Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.Kısa sürede toparlarsın, eminim.

2 Beğeni

Abi Geçmiş Olsun. Acil Şiflar Dilerim

2 Beğeni

geçmiş olsun.
Ben 2015 de sol ayak bileğini kırmıştım.

Tavsiyem şu olacaktır;

Ayaklarınız alçıya alındıktan sonra mümkün mertebe hareket etmemeye çalışın. ama bu sözümü o ayağınızı koruyun şeklinde anlamayın sakın. Vücudunuz kendisini çok iyi koruyor zaten. ayaklarınız alçıdayken koltuk değnekleri hareket etmeye devam ederseniz vücudunuz kendini savunmak için o ayağa hiç yük vermiyor ve diğer tarafa yükleniyor sürekli olarak. Bu ise diğer tarafın çok kullanıldığı için çok gelişmesine sebep oluyor. Benim alçılarım çıktığında sağ baldırım 2 cm daha kalın hale gelmişti.

Alçılar çıktıktan sonra yürümeye ve bir müddet sonra koşmaya başladım. Beden kendini savunmak için sürekli olarak ağırlığı güçlü olduğunu düşündüğü sağ tarafa verdi ve sağ taraf kısa süre içerisinde sakatlandı. Yıllarca Shin Splints, stres kırığı gibi şeylerle uğraştım.

Yani demem odur ki; sağlam ayağın üzerine yüklenip hareket etmeye devam edeyim gibi bir hevesiniz olmasın. Varsın her ikisi de birden zayıflasın. Alçıdan sonra her ikisini birden güçlendirirsiniz.

4 Beğeni

Çık teşekkür ederim . İnşallah atlatacağız bakalım

1 Beğeni

Öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
2018 Aralıkta ben de sol ayak tarak kemiğimden sakatlanmıştım.
Doktorum literatürde diğer adının Jones kırığı olduğunu söylemişti. 1 aya yakın bir alçı dönemim olmuştu. Sıkıntılı bir süreç ancak herhangi bir kırıktan farklı ilerlemedi benim için diye düşünüyorum. Alçı olduğu dönemde kolajen takviyesi almıştım iyileşmeyi hızlandırması için. Kelle paça da benzer şekilde kolajeni yüksek olduğundan öneriliyor. Alçı çıktıktan sonra doktorum yürüyüş temelli hafif antrenmanlara başlayabilirsin demişti ancak pimpirikli biri olduğumdan 1-1,5 ay kendim bekleyip başlamıştım spora. Süreç ile ilgili merak ettiğiniz şeyler olursa kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı olmak isterim. Ancak doktorunuz yeterince sizi aydınlatacaktır diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de Mayıs 2022’de sol ayak tarak kemiğimi kırmıştım hem de UTMB OCC koşusuna hazırlanırken ve o yıl koşuya katılamamıştım. Doktorunuz sizi yönlendirecektir süreçle ilgili ama tahmin edeceğiniz gibi yaklaşık 1 ay kadar ayağınız alçıda kalacak. Ben özel bir beslenme uygulamamıştım ve alçı alındıktan 1 ay kadar sonra kısa ve düşük tempo koşularıma başlamıştım. Şu an herhangi bir sıkıntım yok ve koşularımı sürdürüyorum. Fakat kırığın olduğu yer size hep buradayım diyecek. 25 yıl önce sağ ayak tarak kemiğimi de çatlattığım için soğuk havalarda hala orada bir sızı ara ara kendini gösteriyor :slight_smile:

3 Beğeni