Alçı olmadan walking bootla alternatif yok muydu,
Alçı sporcu için “no’no” durumunda artık.
Bu kırık feci saçma bi kırık
Walkair içinde azıcık bile hareket etse bozuyor kendini . Ben alçıyı çıkarıp bot giydim gördüm günümü . Bi cesaret geldi bana yaparım işleri diye ama 4 hafta geriye attı beni
İlk 3 hafta maalesef alçı ile devam etmem gerektiğini iletti doktorlar. 3. hafta sonrası iyileşme durumuna göre walker bot kullanıp kullanmama konusunda karar verilebilirmiş. Doktorun yönlendirmesine istinaden kontrol günümü bekliyorum.
Ödem için DOLGİD krem kullanırsanız iyi olur alçıdan sonra
Merhaba, ben 19 mayısta antremanda kırdım(johns kırığı) yürüyerek doktora gittim, alçı ile çıktım hastaneden 3 hafta alçıda kaldı, çıkar çıkmaz 1 hafta toplam 5 gün güç antremanı yaptık. Alçı çıktıktan 2 hafta sonra ufak koşmaya başladım(10k yürü koşlar), 29 haziranda da Kaçkar Ultra 55k yı koştum. İnişlerde biraz ağrı yapıyordu, biraz da şişti uzun süre koşunca(8 saatte bitirdim). Ama yarıştan sonraki gün daha önceki ağrılarda geçti. Şu an kırılan yerde hiçbir sorunum yok, Uludağ Ultrada koştum, kapadokya 63k ya hazırlanıyorum. Şunu söyleyebilirim, yaptığım en iyi şey alçıdan sonraki hafta yoğun güç antremanları oldu. Alçıdaki süre boyunca kolajen kullandım hep.Geçmiş olsun, moralinizi bozmayın, düzelecektir.
Öncelikle Kapadokya 63k gibi zorlu bir yarış hazırlığında başarılar diliyorum.
Kırık bölgesi doğrudan ayak tabanında şoka maruz kalan bir bölge olduğundan eskisi gibi koşamamaktan çok korkuyordum. Yazdıklarınız beni gerçekten çok motive etti . Belirttiğiniz gibi alçı sonrası güç antrenmanı ve rehabilitasyona önem vermeyi planlıyorum. Alçı süreci boyunca takviye olarak hangi kolajeni kullandınız paylaşmanız mümkün müdür ?
Teşekkürler,
Çok teşekkür ederim, kullandığım kolajen Dynavit Collagen Quatro idi. Yine de kullanmadan doktorunuza danışın bence. Tekrar geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Çok geçmiş olsun. Ben de 2-3 haftadır koşamıyorum. 5. metatars veya cuboid syndrome dan şüphelenmiştim doktora gittim MR da 5.metatars ı bileğe bağlayan tendonda taşlaşma olduğu ortaya çıktı. En çok futbolcularda ve koşucularda görülen bir sakatlık.
Metatars genelde stres kırığı olarak normalde kendini gösteriyormuş alçısız bandajla 4 hafta iyileşme süreci var fakat sizinki direk kırık olmuş sanıyorum. İnşallah hızlıca iyileşmeniz dileğiyle.
Bilgilendirmeyi Hatayspor un eski ortopedistinden bizzat edindim.
Ben de yarın sakatlık sonrası ilk koşuma çıkacağım Edirne yarışına kadar umarım sıkıntı olmaz bana da. Edirne de koşamazsam Gelibolu da da koşacağım açıkçası biraz da çekiniyorum.
Çok geçmiş olsun tekrardan
Merhaba,
Teşekkür ederim, sağolun. Size de geçmiş olsun. Umarım kısa sürede eskisinden de güçlü olarak geri dönebiliriz. Hedef yarışlarınızda şimdiden başarılar dilerim.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun nasıl oldunuz tam anlamıyla eski sağlığınıza kavuştunuz mu nasıl bir yol izlediniz neler yaptınız?
Teşekkürler.Bi kere şunu bilmek lazım kesinlikle çok farklı bir durum yoksa kaynıyor kırık.Hemen görünmüyor filmde ama kaynıyor.İstirahat şart.Beslenme çok yardımcı oluyor iyileşme döneminde.Ben maalesef dinlenme fırsatı bulamadım ve hemen ikşnci gün işe dönmek zorunda kaldım ve airwalk ile üzerine basarak kullandım kırık olan ayağı.O yüzden 4 haftalık süreç 8 hastaya uzadı bende .Ama şimdi iyi oldukça ve eski haline döndü.Ama sızlıyor hala dönem dönem.Haziran ayında koşulara tekrar başlamıştım zaten fakat en fazla 15k yapabiliyorum ama zaman sebebi ile .Kırık yüzünde koşu sırasında bir problem yaşamadım hiç .