47.İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar

Maraton kaydı için de bir koşul bulunduğunu bilmiyordum. Sadece 15k’ya özel sanıyordum ki bu kuralın gelmesine sevinmiştim. Çünkü 15k’ya yazılıp gezintiye çıkanlar yüzünden birkaç yıl önce 2 saat geç başlamıştı koşu. Maraton koşma cesaretini gösteren bir koşucunun engellenmesi bence de saçma olmuş:(

7 Aralık’taki ilk maratonumun programına uygun olmasa da yine 15k için İstanbul’a gitmeye karar verdim bugün. Umarım hata etmiyorumdur. Maraton hedefime göre koşmalıymışım, yani daha yavaş. Farklı bir öneriniz varsa bilmek isterim:)

Bir de Sabiha Gökçen’den Kanyon’a gitmek için SG-2’yi mi kullanmalıyım?
Şimdiden teşekkürler ve iyi koşular herkese:))

3 Beğeni

Madalyalar çok güzel olmuş. Ben toplamıyorum ama toplayanları mutlu edecektir.

Aşağıda kurumsaldan kayıt olanların yorumları ise kibarca söylemem gerekirse ayıp. Daha fazla para verdikleri için halk koşusuna aynı madalyayı isteyenler hatta maratonu maraton yapanın(para verdikleri için) kendileri olduğunu zannedenler var. Şirketinin marketing bütçesiyle kendini Ağa ilan edenler hiç az değil. Yorumlarda yüzde elli. Halkımız maşallah hiç yanıltmıyor.

11 Beğeni

İşin komiği “etkinliklerim” altında görünen kayıt olduğum zaman kapım C (hala da sayfada öyle görünüyor) ama toplu kayıt sebebiyle kapım E olarak verilmiş durumda. Programda dalgaların çıkış saatleri var ama hangi kapı hangi dalgada yazmamışlar. Bugün gidip sordum. Gülerek dedi ki görevli, siz “Halk Koşusu”ndan bir öncesiniz. Hayırlısı olsun, ne diyim? :slight_smile: Her yıl bir başka macera İstanbul Maratonu…

3 Beğeni

Gerçekten her yıl başka macera @bikeg :). Ama bizim en büyük organizasyonumuz. İyi ki var. Umarım çok daha güzel yerelere gelir.Bu sene benim için çok daha heyecanlı olacak çünkü 16 yaşındaki oğlum Alp 42 K finishinde gönüllü olacak. Bitirebilirsem belki benim madalyamı o takacak :). Mavi şapkalı, esmer, gözlüklü yakışıklı oğlumu görürseniz bir selam verirsiniz :). Yarın hepimiz için çok keyifli geçsin inşallah.

19 Beğeni

ne güzel ya, darısı bizlerin başına. masallah :nazar_amulet:

3 Beğeni

Bugün madalyayı görünce katılamayacağım için bir kez daha üzüldüm. Güzel madalya olmuş, hatta kendi kendime dedim ki:

“Gece arabayla Ankara’dan İstanbul’a gelsem, hiç uyumadan 6 pace ile maraton koşsam, sonra tekrar arabaya binip Ankara’ya dönsem… Bünyem bunu ne derece kaldırır, sorunlu ayağım 40 km asfalt koşusuna nasıl tepki verir?”

Biraz düşündüm. Eğer az biraz daha gücüm olsaydı, bunu yapardım sanırım. İnsanın en iyi doktoru gerçekten kendisi. :blush:

Tüm arkadaşlara sağlıklı bir maraton dilerim.

İlk defa katılacak, kafasında “ acaba yapabilir miyim?” sorusu olan tüm katılımcı arkadaşlara da, eğer bu yazıyı okuyorlarsa; morallerini yüksek tutmalarını ve bir maraton bitirmenin tadını çıkarmalarını dilerim. Süreye, kapıya, sıralamaya takılmadan keyif alarak koşun.

Sakın bırakmayın. :flexed_biceps:t2:

6 Beğeni

Aynı durum benim için de geçerli. Sistemde B kapısında görünüyorum ama kurumsaldan toplu aldığımız için göğüs numaram E harfiyle başlıyor.

Kurumsaldan bir daha kayıt olmayayım da gününü görsün İstanbul maratonu​:rofl:

Şaka bir yana, bu sene kurumsal kitlerini 30-31 Ekim tarihlerinde spor İstanbul genel müdürlüğünden verdiler. Kanyonda ne güzel geniş zamana yaymışken burayı neden 2 mesai gününe sıkıştırdılar anlamış değilim.

En kötüsü de genel müdürlükten kitlerimizi almaya giden arkadaşımızı az kalsın ‘siz 42 koşanlar buradan değil kanyondan alacaksınız’ diye kanyona göndermeye çalışmaları olmuş.

Personel de ne yaptığını bilmiyor.

4 Beğeni

Bu kapı işinde bu kadar çuvallamak normal değil. Geçen senenin 15k kazanani Abdullah Tuğluk da 15k da E Kapısında… İnsan hayret ediyor cidden…

9 Beğeni

Vay be reise üçüncü mevki numara vermişler. Kendisi birilerine ulaşır numarayı düzeltirir olmadı yarış alanında biraz derdini anlatır biraz arıza çıkarır öne geçer. Arkalarda başladığını düşünemiyorum.

Tuvaletlerin kötü olacağı ön kabulüyle önleminizi alın. Koşucu çipini kitin içindeki plastik kelepçeyle tuturmanızı öneririm yarış sonunda bağcık sökmek zulüm oluyor plastik kelepçeli olursa finishteki arkadaşlar yankeskiyle basitçe alıyor.

6 Beğeni

Bu kapı meselesi başladığından beri kurumsal kayıtlar hep E kapısı maalesef. Ben bir kere çalıştığım firma üzerinden toplu kayıt oldum. Yarışı bitirdik. Madalyaya süre yazdırmaya, sertifika almaya gittik. Dediler sizin numaranız sistemde yok :slight_smile: Hatta bize sahtekar muamelesi yaptılar. Ortam gerildi falan. Bu yüzden o yarıştan beri ben hep kendim kayıt oluyorum. Şirket üzerinden toplu kayıt yapmıyorum. Kayıtlar açılır açılmaz en hesaplı tarifeden kayıt oluyorum. Kafam rahat oluyor :slight_smile:

7 Beğeni

Yarinki yarisa katilacak herkese simdiden basarilar dilerim. Ruslarin dedigi gibi “hafif bacaklar” herkese, umarim herkesin bekledigi gibi sakatliktan uzak bir yaris olur.

13 Beğeni

daha önceki maraton koşularım da 30-32 km lerden sonra hep duvara çarptım

duvara çarpmaların olmadığı

keyifli, sağlıklı koşular dilerim herkese

9 Beğeni

Koşan herkese başarılar diliyorum, umarım başlangıçtaki hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz bir yarış olur. Yarın sabah ben de sizinle start almayı planlamıştım, başka bir sene belki

9 Beğeni

15k’ya derede şartı koyup maraton mesafesine koymazlarsa emin olun 15’e kayıt olamayanların tamamına yakını maratona kaydolur :slight_smile:

8 Beğeni

Tebrikler! Artık sen de bir kıtalar arası koşucusun! Türkiye İş Bankası 47. İstanbul Maratonu 15.5K dereceniz 1:17:36 İBB Spor İstanbul B003

16 Beğeni

TV canlı yayın olmaması ilginçti, YouTube üstünde vardı sadece ama aynı şey değil tabiki.

5 Beğeni
  • Maraton en iyi derecemi geliştirdim
  • En iyi derece değil ama en iyi 3 dereceden biri geldi
  • En hızlı 3 dereceden biri gelmedi ama süremden memnunum
  • Süremden memnun değilim
0 oylayan

4 tane en iyi derece gördüm stravada.Belki daha da fazla vardır

7 Beğeni

‘‘en iyi derecem değil ama en iyi 3 derecelerimden biri geldi’’ şeklinde anladım, doğrumu ?

1 Beğeni

Doğru yani en hızlı 2 veya 3…En iyi kadar iyi bişey

2 Beğeni

Sabah bir kas ağrısı fark edip yok ya olmayacak dedim. İlk yarıyı 1:44 ile geçtikten sonra ayakkabının tabanlıklarında biri geriye doğru haraket ediyor(aynı sorundan dolayı yapıştırmıştım ama yapışkanı eskidi sanırım) tırnaklar isyan ediyor dizde yan bağlardaki sorun burdayım diyor(sorun çıksıydı anca ambulanslık olurdum) hızlı yürü yavaş koş ikilisine geçiyorum ve sonuç 4:22(ne umduk ne bulduk) ile bu seneyi kapatıyorum.Yarış sonunda oturur bacaklarıma baktım baldır kendine kendine hareket ediyor ilginç bir durum.

Starta gelince tv’de yayınlamama nedenlerinden birini fark ediyoruz özgür özel gelmiş. 15,5k yarışını koşmuş da. 15,5k’yı birinci bitiren Abdullah tuğluk ikinci olmuş (mat time gun time farkı). Gene bardak su verdiler sinir oldum verilen muz portakal gayet iyiydi. Oldukça fazla tıbbi yardıma ihtiyaç duyan insan gördüm artışı anlamlandıramadım. Hava sıcak mıydı ne. Ab kapısındaydım koşucuların tümü girmeye fırsat bulamadan koşu başladı. Koşucu çipini plastik kelepçeyle kullanma alışkanlığı yaygınlaşmış. Alanda koşucuların birinin paketinden 2 çengelli iğne çıktı biri bozuktu kullanmıyca ya dedi umarım diskalifiye falan olmamıştır. Doğanay kvass paketten çıktı ben beğendim ama bazıları tükürüyor turistler bu ne diye anlam veremiyordu(gerçi türklerde).

9 Beğeni