47.İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar

Hala kayıt olmayıp kayıt olmayı düşünenler için son tarih 14. Ekim 2025. Kit dağıtım yeri 25 ekim-1 kasım tarihleri arasında Kanyon avm olarak belirlenmiş. Herkese başarılar.

https://maraton.istanbul/maraton-42k-kosusu/

“Kit dağıtımının ilk 2 gününe
rezervasyon yaptır,
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı
Maratonu’na %20 indirimli kaydol” diye mesaj yayınlamışlar dağıtımda sorun çıkabileceğini fark ettiler nedir?

Rezervasyon yaptırmak işlemi de geri gelmiş.

7 Beğeni

Bu sene Maraton Fuarı da yok nedense. Yaklaşık 15 yıldır yarış öncesi Maraton Fuarı oluyordu. Yenikapı Etkinlik Alanı açılmadan önce de Sinan Erdem Spor Salonu ve Ataköy Atletizm Salonu binasına Maraton Fuarı kurulur, kit dağıtımı da oradan yapılırdı.

Ayrıca aylar öncesinden Türkiye İş Bankası isim sponsorluğunu bırakmış, Hoka yarışın yeni isim sponsoru olarak açıklanmıştı. Sonra Hoka çekildi bir süre sponsor belirsizken İş Bankası yeniden isim sponsoru oldu. Bu da ilginç.

5 Beğeni

Yarışı büyütmek yerine iyice lokal bir yarış haline getiriyorlar sanırım…

3 Beğeni

15000 kişinin(42k+15k) kit dağıtımını fuar yerine avm’de bir haftaya dağıtma kararı almışlar insanımızı tanıyorsam son güne yığılma olur bakalım altından kalkacabilecekler mi ezilecekler mi. Eski çoşku ve iddiası yok daha önce yapıldığı için yapılıyor gibi. 80 milyonluk nüfus ve 15 milyonluk şehir 2000 maraton katılım çıkarıyor yabancılarla 4000 nin biraz üstüne çıkıyor ama sorsak rakamlar artıyor başarılıyız falan filan derler.

4 Beğeni

Kanyon AVM’nin -1. katında yine 3 stanttan teşekkül bir maraton fuarı bizi bekliyor. Spor İstanbul’un yaptığı etkinlikler azalarak bitiyor hissi veriyor bu durum.

6 Beğeni

Şehrin belediye başkanının uzun zamandır hapiste olduğunu, belediyenin bu ve benzeri işlerini yürütenlerin yargılandığını, belediye ile iş yapan şirketlerin de benzeri şekilde bir süreçten geçtiğini hatırlatmakta fayda var.

25 Beğeni

Bu durumlardan dolayı en az beş yıldır söyleniyoruz. Gündemle alakası olmayan şeyleri bugüne bağlamanız üzücü.

2 Beğeni

Renay Onur, Ağustos 2019 – Temmuz 2025 arasında, Bilge Donuk 8 Eylül 2025’ten beri sporistanbul genel müdürü.Belki seneye daha iyi olur.

@Eypateach dediği gibi sorunlar öncesinde de vardır, bugün ortaya çıkmamıştır. Ama bu yılki durum, reklamsızlık, coşkunun azalması vs ne ise eksilen işte, güncel olayların da etkisi de vardır. Hani ihtiyaçllar hiyerarşisi var ya, felaket durumunda gece yarısı pijamayla sokağa çıkılır.Palto mont bile duruma göre alınmaz.Fatih sen gündüzleri de sortla çıkıyordun desen doğrudur.

Düzelen şeyler özel genel hayatımızda o kadar da fazla değil, bu da böyle. Yarış sonrası umarım güzel düzenlenmiş bir organizasyon oldugu haberleri gelir.

Güncel durumdaki zorluklara yıkılmadım ayaktayım şarkısı eşliğinde daha iyi yarış organizasyonlarıyla, zorluk varsa aşarak yanıt verilmesi de bir yol (kolay olmasa da)

14 Beğeni

15.5 koşusuna kayıt yaptırdım.

Antrenmanlarda 15 km yi 78 ile 83 dakika arasına gördüm . 75 dakika bu sene biraz zor .

2 Beğeni

kalabalığın ve günün coşkusu ile yapabilirsin abi. :+1:

5 Beğeni

Geçen sene ilk maratonumu koştum çok acemiyiydim iki jel ile koşuya gittim, ayakkabı vurdu

4.44 de bitirdim. Bu yıl daha tecrübeli hissediyorum kendimi ama iki aydır ayak ağrısı çekiyordum son bir iki haftadır düzelme yolunda bakalım sorun olmaz umarım.

4 Beğeni

Kit için randevu nasıl alınıyor anlamadım , bilgisi olan var mı ?

2 Beğeni

16 Ekim yazmışlar sistem açılış tarihini, fakat panele girdiğimizde halâ banner çıkmıyor. Gün içinde açılır diye düşünüyorum.

2 Beğeni

şimdi açıldı ve açılır açılmaz cumartesi günü full dolu. Ankara’dan gelip nasıl yöneteceğiz bu süreci? :face_exhaling:

2 Beğeni

Kit alımını İstanbul dan bir tanıdığa paslayacan kimlik fotopisiyle veriyorlar. @aktr event spor istanbul hesabından randevu alınıyor cuma ve cumartesi hemen dolmuşmuş. O günleri kapalı gösterip diğer günlere yönelip peyder pey cuma ve cumartesiye alım yapacak olabilirler bu kadar hızlı dolmasını aklım almadı.

3 Beğeni

bu konuda eminsen beni büyük bir yükten kurtarmış olacaksın. :+1: :folded_hands:

3 Beğeni

Yardımcı olurum

cumartesiye aldım banner saat 11 de açıldı

5 Beğeni

Abi çok teşekkür ederim, sağol. Önce katılacak akrabalara sorayım, onların durumuna göre sana özelden dönüş yaparım. :folded_hands: :heart:

3 Beğeni

Ben 31’i için 15-16 arası diye rezervasyonu yaptırdım şimdi. Sonradan kontenjan açtılar sanırım.

2 Beğeni

Halk koşusu kontanjanı yaklaşık 20 dakika için tükendi.

3 Beğeni