47.İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar

Bu sene 2. maratonumu koşacağım. Garminimin tahmini tutacak mı merak ediyorum (4.31). Maraton fuarının olmamasına üzüdüm çünkü o da bu deneyimin çok sevdiğim bir parçasıydı. Şimdiden koşacak tüm arkadaşlara keyifli, sağlıklı bir yarış dilerim.

5 Beğeni

Pace kapıları belli olmuş, event.spor.istanbul adresinde etkinliklerim bölümünden kontrol edilebilir.

8 Beğeni

doktorum bu maratona katılmamam yönünde görüş bildirdi.

şımarıklık yapmadan bu sefer hekim sözünü dinleyeceğim ama son hafta bir kontrol daha var. :slight_smile:

kayıt olup katılmama durumunda, ertesi sene kapı kriterimiz ceza alarak sonlara falan kaydırılıyor mu? :face_with_peeking_eye: öss’de tercih yapıp, kayıt yaptırmayınca buna benzer şeyler olurdu eskiden. :old_man:

4 Beğeni

Son kayıt tarihini ‘kayit olmuş’ kişilere de gönderen sistem buna dikkat etmez bence.

5 Beğeni

Kapı atama sisteminin nasıl çalıştığını kimse bilmiyor. 2025 istanbul yarı maratonun başlığında analiz yapmıştım. Binlerce kişinin arkasından başlatılıp kişiler binlerce kişiyi geçip en önlerde bitiren yarışı bitiren insanlar var.

3 Beğeni

Çok doktor gördüm ama eğer kendisi sporcu değilse, Maratona katıl diyen bir doktor görmedim. En sağlıklı kişilere dahi maraton koşma diyorlar. Doktorlara kalsak gevşek gevşek millet bahçesi yürüyüşlerinden öteye geçmememiz lazım.

Diplomasında ne çeşit doktor yazdığı umurumda değil. Diplomasında “inşaat mühendisi” yazan kişilerin yaptığı binalar karton maket gibi yıkılıp insanları öldürürken, diplomasında “doktor” yazan kişilerin yetkinliklerini özellikle spor yapma diyenlerinin yetkinliklerini ciddi ciddi sorgulamaya başladım.

Gençliğim köyde geçti. Sabah ezanından önce tarlaya girerdik, tüm yıl “ağır fiziksel aktivitemiz” olurdu ama hiç bize bir şey olmazdı. Tüm hayatını “ağır fiziksel aktivite” yaparak geçiren dedelerimiz ninelerimiz 80-90-100 yaşlarını gördü ve görüyor.

Ama şimdinin doktorlarına kalsa tüm köyleri, tüm inşaat sahalarını kapatacak demek ki.

Eşime 15 sene önce Nöroloji uzmanı doçent hemen bugün fıtık ameliyatı olmalısın dedi ama eşim hem bağ bahçe hem ev işlerini aktif halde yapıyor hemde halen ameliyat falan olmadı ve halen hayatına gayet güzel devam ediyor.

Böyle bir çok örnek yaşamışken artık bir şeyleri yapmamamızı söyleyen doktorlara saygı falan duyamıyorum.

özellikle de alttaki görsele herkesin bakmasını istiyorum.

açık ara farkla en az spor yapan ülkeyiz ve en çok yemek yiyen ülkeyiz. ama halen doktorlarımız spor yapmayın diyor.

17 Beğeni

Kapı E Derece 5

İlk 3 km kırmızı ışık - yeşil ışık ( kalamar oyunu ) oynayan kalabalıktan kaçarken çok yorucu oluyor .

3 Beğeni

Bende Kapı E derece 5

Önümüz ardımız adam kaynayacak desene, ilk kalabalık insanı yoruyor, kopuşlardan sonra rahat koşabiliyoruz

3 Beğeni

@ggunerkaya özelinde,yanlış hatırlamıyorsam spor hekimi sorunlu durumu sorunsuz görüp geçen yıl katıl demiş, sorunlu durum daha da kötüleşmişti.(belki isim yanlış hatırlıyorum ama olay sahi).

Kişisel durum (ameliyattan çıkıp sonbahar yağış vs ortamında) çok da acele etmemeli bence.Yolunda koşular

1 Beğeni

Kapı D derece 4, geçen sene de D kapından gitmiştim. Son kapı D ve E kapıları mıydı? Birlikte mi girilmişti?

2 Beğeni

Saat 13 civarı beklemeden 3 adet kit teslim aldım. Kit alanlara Sportive de yüzde 20 indirim var.Örneğin Vomero plus 7200 TL ye düşüyor.

5 Beğeni

Kit içeriği

Kızılay maden suyu, 3 gr pattex yapıştırıcı ayakkabınızı onarır kişiselleştirirsiniz demiş, her evin ihtiyacı 50 ml wd40 umarım parfüm diye üstüne sıkan çıkmaz umarım, 3 adet 3ml celenes cilt ürünü ve çeşitli indirim broşürleri. Doğanay markası yüzde 35 pancar içeren ürün çıkarmış tanıtım broşorünü koymuş bizimle dalga geçiyorlar hedef kitleye ancak bu kadar yaklaşılıp es geçilebilir pintiler.

13 Beğeni

WD40 beni çok hazırlıksız yakaladı.

5 Beğeni

Nedir o? Üstünde de yazmıyor.

2 Beğeni

Benim WD-40 bitmek üzereydi, verdikleri iyi olmuş :grinning_face:

8 Beğeni

Kanyon sportive de yarış tişörtlerinin üstüne isim basıyorlar. Yaptırdım çok güzel anı oldu.

5 Beğeni

Hocam çok amaçlı bir kimyasal üründür esasında. Pas çözer, yağlar, devre kartlarında nem uzaklaştırır. Mühendislikte komik bir flowchartı vardır hatta aşağıdaki gibi. Hareket etmesi gereken ama etmeyen her şeyde kullanılabilir gibi. Oradan yola çıkıp espri olsun diye falan mı koydular diyeceğim de. Bu kadar çok amaçlı da değil ya. :smiley:

16 Beğeni

Bu şemaya göre maratonda 30lardan sonra dizlere sıkılabilir, bir koşucunun kemerinde olmazsa olmaz​:rofl::person_facepalming:

17 Beğeni

sıkışan fermuarlar,araba silecekleri ve tıkanan ön cam fıskiyeleri, elektrikli tıraş aletlerinin bıçakları,kapı menteşe,cihazların pil kutupları,USB hdmi portlar ve kablolar,tabletlerin power ve volume düğmeleri,mürekkepli printer tank ve kafa temizliği,akü kutup başları,tavan vantilatörleri hareketli kısımlar,kapı zilleri ve lamba anahhtarları,elektrikli aletlerin on off anahtarları …

Kullandığım yerler , hatırladığım kadarıyla

4 Beğeni

Doktorların bu konularda aşırı “korumacı” olduğu bir gerçek ama hangi doktor hastasının ne sporu ne yoğunlukta yapacağını bilebilir ki? bilse bile mesleğinin ne kadarında bunun üzerine eğitim alıyor? “koşabilirsin” demek kolay ama öncesinde ısınma yapıyor musun, hangi hızda/hangi nabız aralığında yapıyorsun, sonrasında soğumaya gerekli vakiti ayırıyor musun? gerekli besin desteği alıyor musun? toparlanma için yeterli vakti ayırıyor musun? sonsuz değişkenin olduğu bir durumda korumacı olmalarını anlamak lazım.

açıkçası bu iş özel olarak çalıştığınız bir doktor yoksa “koşabilir miyim?” sorusuna doyurucu bir yanıt almayı beklememek lazım. çok çok spesifik durumlar haricinde.

6 Beğeni