47.İstanbul Maratonu, 2 Kasım 2025 Pazar

Ya ben balık tutmak için kullananları biliyorum. Aklına gelecek her yerde kullanabilirsin :laughing:

4 Beğeni

Mekanik tamirlerinde oldukça kullanırım Zorlanmaları ve sürtünmeyi engelliyor Belki dizlerde kıkırdak sürtünmelerine,takılmalara iyi gelebilir

5 Beğeni

wd40 detayı gerçekten trajikomik olmuş. Ayrıca uçakla dönecek katılımcılar evine bile götüremeyecek :slight_smile:

2 Beğeni

Gözardı edilen bir detay baktım 100 ml altında uçakaltı bagajda sorun yok ama kabin bagajında sorun çıkabilir. Aynı anda saw ve ih’dan küçük wd40 içeren bagajlar geçecek ve hatta kimlerde olduğu bile belli. Bizimkiler tolere eder bizim havaalanımızdan geçip giderlerde ülkelerinde oranın mevzuatına göre sorun çıkabilir.

Belki de fark ettiler yabancılar için paketten çıkardılar bunu da bilemiyoruz.

2 Beğeni

Yarış günü RPE daha fazla olması gerekmez mi ? 4 yada 5 gibi :roll_eyes:

4 Beğeni

42k programla yana yana koyarsan 5 olmalı. Zaten 15k için bir önceki hafta yarış temposunda koşu 4-5 derken yarış günü 2-3 demesi hatalı. Hayret bugüne kadar kimse farketmemiş hatalı şekilde yayında kalmış.

3 Beğeni

Tavsiye edilen koşu hacmi de düşük geldi bana .15,5 km için en az 16 -17 km jog vermesi gerekmezmiydi.

2 Beğeni

Ote yandan Borg scale 6-20 arasidir. Modified olani da 0-10 arasi

2 Beğeni

İlk defa katılıyorum, 15k koşacağım, c kapısı yazıyor ama ben arkadaşlarımla koşacaktım ve onlar yavaş koşuyorlar, e kapısındalar. Ben de onlarla koşmak istiyordum ama çıkışlar arasında neredeyse 20 dakika var. Ben e kapısından giremez miyim illa yarışa başlayıp 20dk beklemem mi gerekiyor? Onu da istemiyorum yani herkes koşarken ben orda durursam trafik de yaratırım. Bilen beni aydınlatabilir mi, e kapısından yarışa başlayabiliyor muyum?

1 Beğeni

Spor İstanbul’un Instagram hesabından paylaştığı bilgilendirme storylerinde örnek olarak “A göğüs numarası olan koşucu B kapısından giremez.” diye iletilmiş. Dün Gökhan Hocam’ın (@ggg ) 2024 Istanbul Maratonu VLOG’unu izlemiştim. Orada da kendisi bir arka kapıya geçişine izin verilmediğini belirtmiş geçen sene için.

4 Beğeni

Berlin’de bir yılda maraton bitiren kişi sayısı, ülkemiz tarihinde maraton bitiren koşucu sayısından fazla diye bir açıklaması vardı Renay Onur’un. Bu istatistik değişmeden, bizlerden değişim yönünde bir refleks gelmeden “iki kıta arasında koşulan tek maraton” da böyle romantik bir slogan olarak kalır… Üzücü ama n’apalım, koşmaya devam tabii:)

1 Beğeni

“Her sporcu göğüs numarasında belirtilen kapıdan yarış alanına girmelidir. Farklı bir kapıdan yarış alanına girilmesine izin verilmeyecektir.”

Gene de şansını dene bacağımda sorun var hızlı koşamayacağım buradan girebilir miyim. Genelde önde yer almak için çaba gösterenler var arkada yer almak isteyeni tolere etme ihtimalleri var.

3 Beğeni

Savunmak için yazmıyorum ancak IBB Instagram hesabındaki halk koşusu yorumlarına baktığımda her yıl azalan kontenjandan şikayet edildiğini görüyorum. İBB açıklaması ise şu şekilde;

“İstanbul Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yönlendirmeleri doğrultusunda; köprü güvenliği ve köprünün belirlenen sürede trafiğe açılabilmesi için organizasyonumuz belirli bir katılımcı sınırıyla gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, köprünün güvenliği ve zamanında boşaltılabilmesi için belirlenen kontenjanın aşılmaması gerekmektedir.”

Bu sene anladığım kadarıyla Halk koşusu kontenjanı 5bin, 15K kontenjanı 15bin, maraton ise 5bin kişi ile sınırlanmış. Bu sene 5bin halk koşusu kontenjanı 6 dakika içinde dolmuş. Geçmişe baktığınızda ise örneğin 2019 yılında toplam 140bin kişi ile katılımcı rekoru kırıldığını görebiliyoruz. O yıl 4bin maraton, 33bin 15K, 100binin üzerinde ise Halk Koşusu katılımcısı varmış. Ardından gelen Covid ve azaltılan kontenjanlar ile bugünlere geldik. Sebebi politik midir bilememiyorum ancak bu sınırlamalar gördüğümüz kadarıyla İstanbul Valiliği, KGM vs. den yani merkezi yönetimden kaynaklı görünüyor. Hatırlarsanız İzmir valiliği de trafik vs. öne sürerek bir çok koşu, bisiklet organizasyonunu engellemişti.

Kendi kişisel gözlemim ise Halk koşusu kontenjanında yer bulamayanlar, köprüden yürüyerek geçmek isteyen ve yer bulamayan insanlar kontenjanı dolmamış ve hiçbir sınırlama olmayan özellikle 15K’ya, hatta maratona kayıt yaptırmaya başladılar. 2 sene önce özellikle 15K koşucularının köprü üzerinde ciddi sayıda yürüyen ve selfi çeken insanlar yüzünden koşamadıklarından şikayet ettiklerini hatırlıyorum. Koşuculardan gelen bu şikayetler üzerine kriterlerin getirildiğini düşünüyorum.

7 Beğeni

Katılmıyorum bakın 44. İstanbul maratonu halk koşusu da var. Halk koşusuna kaydı kaçırdıkları için mi köprü de daha rahat fotoğraf çekilmek için mi bilinmez. Maraton koşusunda 1000 tane yürüyücü var 800’ü Beşiktaşta 200’ü Eminönünde koşuyu(yürüme diyelim) bırakmış. 45. İstanbul maratonunda kayıtlı koşu şartı getiriliyor sayı onun altına geriliyor.

3 Beğeni

Selam,

Daha yavaş kapılara geçebiliyorsunuz. Fakat daha hızlı kapılara geçmenize izin vermiyorlar.

3 Beğeni

Geçen sene arkadaşımla birlikte koşmak istedik. O şirketi üzerinden kayıt yaptığı için E kapısındaydı. Toplu kayıt yapan şirketler için E kapısını veriyorlar. Önce benim kapı olan B ye gidelim dedik. Anlattık durumu. “Arkadaşınız bu kapıya gelemez ama siz E kapısına gidebilirsiniz” dediler. E kapısına gittik ve kimse sorun çıkarmadı bize. E kapısından birlikte başladık.

3 Beğeni

Ağzına sağlık. Bütün mesele burada. Ben buna 15K koşusunu da ekliyorum. 15K başka bir tarihte başka bir güzergahta yapılabilir. Bunlar aşılmadan İstanbul Maratonu sorunları bitmez ve çözülmez. Daha önce defalarca yazdığım detaylara tekrar girmek istemiyorum. Şehrimizin koşusu, kapımıza kadar maraton gelmiş diyerek katılmaya devam ediyorum sadece.

5 Beğeni

Biz tam tersi bir durum yaşadık. @yamcothegreat in de dediği geçtiğimiz sene @osma ile İstanbul mratonunu koşacaktık. Ben B kapısındaydım, Yağız C kapısındaydı ve ne dediysek de ikna edemedik. Dolayısıyla sizin yaşadığınız tekil bir deneyim olabilir. Benimki de olabilir diyeceğim fakat bu durumu yaşayan birçok kişi biliyorum. Hem bir grup kişi daha yavaş kapıya alınmıyorsa bilgilendirmeyi olumsuz yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Alınmamaya yönelik planlama yapmak daha doğru olacaktır.

Fakat yarışa doğru kapılar açılıyor. Hızlı kapıdaki kişi yerinde bekleyerek yavaş kapıdaki kişiyi bekleyebilir.

7 Beğeni

Siz kriter getirilmesini eleştirdiniz diye açıklama getirmeye çalıştım. 2019’da 140bin kişinin katılabildiği bir etkinliğe bugün 25bin kişiye izin veriliyorsa Valilik daha nasıl bir yönlendirmede bulunacak bilmiyorum. Tamamen formatı değiştirmek ayrı bir konu. Bana da sorarsanız maratonun Yenikapı’dan sonrası yani Ataköy’e gidip gelinen büyük kısmı o kadar sıkıcı ve demotive edici ki. Boğaz, Haliç vs. varken etrafta doğru düzgün kimsenin ve hiçbir tarihi güzelliğin olmadığı bir rotada maraton koşulması herşeyden önce İstanbul’a haksızlık.

3 Beğeni

Tipik bir “Türk İşi” olmuş :slight_smile: Kime nasıl denk gelirseniz artık. Fakat yavaş grupta başlamak isteyenlere izin verilmesi en doğru yaklaşım olacaktır bence. Organizasyonun neyi doğru ki bu konuda bu kadar hassas davranıyorlar.

4 Beğeni