40'ından sonra triatlon yapmak

merhaba.
40 yaşında, 22 yıldır sigara kullanıyorum (bırakmaya çalışıyorum). daha önce düzenli olarak spor yapmadım hiç. fizik olarak zayıf durumdayım. düzenli olarak spor yapmıyorum fakat sık sık dağ-bayır kamp yapıyorum. trail denebilecek doğa yürüyüşleri yapıyorum. geçen yaz da kazara dağcı oldum(!) 2 hafta önce de düzenli olarak spora başladım. şimdilik sadece bisiklet ve güç antrenmanı yapıyorum. haftada üç gün bisikletle yarım saatte 1200 mt. tırmanıyorum. 12-13 km. mesafe alıyorum ve ağırlık çalışıyorum. performansım bu seviyede şu an. bu tempoya biraz alıştıktan sonra antrenmanlarıma koşma ve yüzmeyi de ekleyerek devam etmek istiyorum.
psikolojik altyapısını bir kenara bırakarak fiziksel olarak bu şartlarla, bir triatlonu, makul bir sürede bitirebilme isteğim mantıklı mı değil mi bilmediğim için de buraya geldim.

buranın koşu üzerine yoğunlaşmış bir forum olduğunu biliyorum ama her türlü yardıma ihtiyacım olduğu için de sizlere de sormak istedim;
-kırkından sonra triatlon yapılabilir mi
-nasıl bir antrenman programı izleyebilirim
-kullanabileceğim hazır antrenman planları var mıdır
-hangi kaynaklardan, uygulamalardan, kanallardan, hocalardan… faydalanabilirim

şu an elimde sadece kuru bir yapma isteği var. bilgi olarak işin başında, yaş olarak sonlarında sayılırım. bu noktada olumlu-olumsuz her türlü yoruma, bilgiye, tavsiyeye açığım. şimdiden hepinize teşekkür ederim.

6 Beğeni

Sağlıkla ilgili sıkıntınız yoksa neden olmasın.

Bu sporu 43 45 50 vs ömür oldukça yapacaksanız, hiç acale etmeden, forumda yeni başlayanlar için yazıları okuyarak başlayabilirsiniz.Önce bir iki km koşun, keyif alın,sakatlanmayın.Yavaş yavaş 5km-7km-10km vs artırırsın.Asıl olan 2 şey devamlılık ve sakatlanmamak.

Antrenman programı ile forumda çok konu var.Oralardan bakabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

7 Beğeni

ilhan verebilir

2 Beğeni

Herşey bunun etrafında dönüyor.

4 Beğeni

39’undan sonra Ironman

9 Beğeni

Sevgili Arkadaşım
Bende çok tereddüt etmiştim hatta bu maraton hevesimden sonra çok utanmıştım. Eskiden avcıydım. 30 yıl önce avı bıraktım mistik bir olay nedeniyle; sonra yaban hayat fotoğrafçısı ve belgeselcisi oldum. Neyse bunları geçelim. Bir yıldır koşmaya başladım bir takım ve bir antrenör nezaretinde.Hiç bir antrenmanı atlamadım hocamı hep dinledim. Şimdi maratona hazırlanıyorum. Alışkanlığa dönüştürebilirseniz ve isteğinizi hocanız dışında akıl verenlerden saklarsanız 2 yıl içinde başarırsınız. Hayatınız değişir benim öyle oldu. Asla pes etmeyin lütfen. Sevgilerimle Cavit Bilen

7 Beğeni

Neden olmasın, ben 44 yaşımda bisiklet, 45 yaşımda koşu, 46 yaşımda triatlon sporuna başladım.
şimdi (47) yaşımda profesyonel bir koç ile Türkiye Traitlon Şampiyonasına hazırlanıyorum.
Yeterki gerçekten isteyin. Sağlık açısından fiziksel bir engeliniz yok ise, Doktorunuz spor yapmanızda bir engel yok diyorsa hiç düşünmeyin.
Tutku
Azim
Disiplin

6 Beğeni

43 sonrada 24 saat rekortmeni :relaxed:

1 Beğeni

Selamlar .yas 42
Bende kosuya gecen sene basladim
İstanbulu kosuyorum ve bu seneki yari maratona katildim tam maratona da kaydoldum umarim basarabilirim .
Pandemiye kadar aktif olarak bisiklete biniyordum gunluk 300 km yapmisligim var ama kosu bambaska biseymis :slight_smile:

3 Beğeni

Size örnek olması adına @fatihtosun hocamın müsadesiyle haberini paylaşmak istiyorum.

8 Beğeni