3 saat altı maraton koşmak (Sub3 Kulübü)

Çok teşekkürler Fatih bey. Tekrar incelemeye değer bir çalışma.

3 Beğeni

Haftalık 25 mil antrenman ile 2,5 saat civarı koşan veteran, fit moruk veya stravada tüm koşularını genele açmamış biri olabilir.
@SedatKurtulus rica ederim.

(Yöntem görseli google fotograflarda aramak :slight_smile: )

6 Beğeni

%100. Yaş gruplarında fark edilmeyen acaip bir rekabet var. Herkesden fazla idman saklama huyları var :slight_smile:

5 Beğeni

Bu, spora ne kadar zaman ayırabildiğimiz ve bu zamanı nasıl yönettiğimizle ilgili sanıyorum. Daha fazla zamanım olsa yüksek hacim, daha fazla uyku, güç çalışması, yüksek irtifa antrenmanı gibi elitlerdeki yaygın pratikleri hayatıma katmak isterdim, zannediyorum faydaları da olurdu ama denemeden söylemek mümkün değil. Performansım bir noktada plato yapsa ya da sık sakatlık yaşıyor olsam bu dengelere daha çok kafa yorar, zamanımı buna uygun yönetirdim ama o noktaya gelmediği için yapmadığım şeyler benim için hiç bir zaman ukte olmadı.

5 Beğeni

Orhan bey yorumlarınız için çok teşekkürler ederim. Söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Yazıda belirtiğim gibi bunlar benim kişisel deneyimlerim. Antrenmanlarımda dikkate aldığım konular. Herkesin genetik yapısı, ayırabildiği zaman veya hedefleri farklı olabilir.

Hatta daha az antrenmanla nasıl koşulabildiğinin örneğinin kaynağını da vermişim. Siz de çok güzel bir örneksiniz.

Yine de ben imkanım olursa yüksek hacimle koşmayı seviyorum :grimacing:. Daha güvende hissediyorum. Kendini keşfetmenin de detaylar ile mümkün olduğunu düşünüyorum.

İnternetteki herhangi bir kaynakğı mutlaka yazıyor bile olsa, kişiler kendi iradeleri ile dikkate alıp almamayı değerlendirme sorumluluğuna sahiptir bence :).

Koşu antrenmanı bile şart olmayabilir. Bisiklet antrenmanı ile de 2:40 koşanlar var demişsiniz. Açıkcası çok merak ettim. Kaynağınız varsa incelemek isterim.

İkiz çocuklarımlarım olduktan sonra koşu da karikatürler de yalan oldu :). 2025 de yavaş yavaş toparlayacağım gibi :grinning:

6 Beğeni

Çok teşekkür ederim​:pray:. Aslında uzun antrenmanların fizyolojik adaptasyonları 4-6 hafta aralığında gerçekleşiyor. kişisel olarak 32km uzun antrenmanın hedef maraton temposundan 5sn-10sn daha yavaş bir tempoda yapmaya çalıştım. Sub3 için 4:20 km/dk gibi bişey. 3 hafta öncesi de makul olabilir. Daha kısa olduğu durumda yeterince toparlanamama riski var bence.

5 Beğeni