3 Haftada 10 Kilometre

Koşmaya başlamaya karar verdim ve 5 Ocakta Adana yarımaratonunda 10km koşmak istiyorum. Dün ilk koşumu yaptım 3,5km 30dk zorlandım da doğruyu söylemek gerekirse :slight_smile: Zor bir challenge olacak sanırım bu kadar kısa süre için bir antrenman programı hazırladım kendime sizin gibi bilgili insanlara da danışmak istedim. şimdiden teşekkürler

Not: koşu tecrübem yok ama 3 yıldır düzenli haftada 2 tenis oynuyorum ve bir süredir fitness yapıyorum. kilo sorunum yok ve spor hayatımda hep vardı.

1 Beğeni

Merhaba, yürü - koş rutiniyle başlamakta iyi etmişsiniz. Bu plan uygulanabilir görünüyor. ama amacınız bu yarışı bitirmekten çok bahsettiğiniz gibi koşuya başlamaksa bence 10 km’yi yürü-koş’larla bitirmeyi önceden kabullenip güzel bir temel inşa etmeye odaklanabilirsiniz.

Bunun için de,

4 Beğeni

10km bu hızla koşsan 85dk.
Saatte 6km yürüsen bu mesafe 100dk .

Kilo sorunu olmayan haftada 2 gün tenis oynayan birinin (sigara içer, 70 yaşındadır,hiç spor yapmamıştır anlatım biryere kadar) aklım almıyor.

Açıkçası 3 pace koşan biri mi bu hızda koşan birini mi koşarken izlemek istersin dense yavaşı merak ederim.Sağlıklı sporlar.
Not:Adanayı boşverin, keyif sağlık için uzun vadede devamlılığı olacak şekilde koşuya başlayın.Bu daha zor ve büyük meydan okuma olur.

3 Beğeni

bu hızla koşmadım. tabloda yazdığı gibi 4dk yürü 2dk koş yapmıştım ilk antrenmanımda. yani antrenmanın %66sında düz yürümüştüm zaten.

Her neyse yarışı 6:58 pace işe bitirdim(yine yorulduğum zamanlarda nabzımı düşürmek amacıyla 1er dk yürüdüm) 3 haftada bu kadar oldu, tek amacım da bitirebilmekti zaten. Benim gibi merak edenler olusa diye güncelleme yapmak istedim. Koşuyu sevdim ve artık yeni hedefler belirliyorum :slight_smile:

8 Beğeni