Koşmaya başlamaya karar verdim ve 5 Ocakta Adana yarımaratonunda 10km koşmak istiyorum. Dün ilk koşumu yaptım 3,5km 30dk zorlandım da doğruyu söylemek gerekirse Zor bir challenge olacak sanırım bu kadar kısa süre için bir antrenman programı hazırladım kendime sizin gibi bilgili insanlara da danışmak istedim. şimdiden teşekkürler
Not: koşu tecrübem yok ama 3 yıldır düzenli haftada 2 tenis oynuyorum ve bir süredir fitness yapıyorum. kilo sorunum yok ve spor hayatımda hep vardı.
1 Beğeni
Merhaba, yürü - koş rutiniyle başlamakta iyi etmişsiniz. Bu plan uygulanabilir görünüyor. ama amacınız bu yarışı bitirmekten çok bahsettiğiniz gibi koşuya başlamaksa bence 10 km’yi yürü-koş’larla bitirmeyi önceden kabullenip güzel bir temel inşa etmeye odaklanabilirsiniz.
Bunun için de,
4 Beğeni
10km bu hızla koşsan 85dk.
Saatte 6km yürüsen bu mesafe 100dk .
Kilo sorunu olmayan haftada 2 gün tenis oynayan birinin (sigara içer, 70 yaşındadır,hiç spor yapmamıştır anlatım biryere kadar) aklım almıyor.
Açıkçası 3 pace koşan biri mi bu hızda koşan birini mi koşarken izlemek istersin dense yavaşı merak ederim.Sağlıklı sporlar.
Not:Adanayı boşverin, keyif sağlık için uzun vadede devamlılığı olacak şekilde koşuya başlayın.Bu daha zor ve büyük meydan okuma olur.
3 Beğeni
bu hızla koşmadım. tabloda yazdığı gibi 4dk yürü 2dk koş yapmıştım ilk antrenmanımda. yani antrenmanın %66sında düz yürümüştüm zaten.
Her neyse yarışı 6:58 pace işe bitirdim(yine yorulduğum zamanlarda nabzımı düşürmek amacıyla 1er dk yürüdüm) 3 haftada bu kadar oldu, tek amacım da bitirebilmekti zaten. Benim gibi merak edenler olusa diye güncelleme yapmak istedim. Koşuyu sevdim ve artık yeni hedefler belirliyorum
8 Beğeni