28 Nisan 2024 İstanbul Yarı Maratonu

Göreceli olarak önden başlamayı başarabilmeme rağmen, yine soldaki yavaş tempolu güruh ile uğraşırken, biri yere eğilmiş ayakkabısını bağlıyordu. Önümde koşana sağdan diye bağırırken yerdekini görmedim. O birden sağa çekilince neredeyse üstünden uçacaktım. Bu işin gerçekten çok iyi anlatılması lazım.

2 Beğeni

Ben Kartal’dan geldim, Kanyon’a toplu taşıma ile gitmek 1 saat 37 dakika gösteriyor. Oysa koşuya Marmaray ile gittim. Evden 7:30’da çıktık, Marmaray Atalar istasyonuna aracımız ile gittik, Marmaray sonrası etkinlik alanı yürümesi dahil 8:35’de etkinlik alanındaydık. Nasıl daha uzak anlamadım. Ayrıca yanıtlama şeklinizi de tasvip etmediğimi belirtmeden geçemeyeceğim.
Yenikapı birçok hattın buluşma noktası. Google maps den bakın, Üsküdar Marmaray istasyonundan Yenikapı etkinlik alanı yürüme dahil 29 dk, Kanyon AVM 42 dk gösteriyor.

Yılda 1 kez bence tahammül edilebilinir. İstanbul’da yaşıyoruz sonuçta. Beylikdüzü’nden de gelen metrobüse yakın olmasını isteyebilir. Bu sohbetin bir sonu yok. Zaten Kasım’daki Yenikapı’da. :sunglasses:

3 Beğeni

Tahammül ettik zaten de tartışma rasyonel olmaktan çıktı hocam. Beylikdüzünden bile Yenikapı’ya ulaşmak daha kısa sürüyor :sweat_smile:. Google amca Beylikdüzü metrobüs durağından Kanyon AVM’ye 1:48 dakika gösterirken aynı noktadan Yenikapı Etkinlik alanına yürüme dahil 1:24 gösteriyor.(metrobüs+marmaray). Google’ın yalancısıyım. Kanyon AVM’ye bu kadar takmamın sebebi yarışla alakası olmayan bir nokta olması. Neyse geçti gitti zaten, sponsorların işine gelmeyeceği için değiştirmezler bence…

2 Beğeni

İyi günler dilerim.
İstanbul Yarı Maratonunda yarışın ilerlediği yol güzergahında sol taraf hızlı gidenlerindir. Yarışlarda yolun sol tarafından inatla yavaş giden insanlar görürdüm ama bu sefer çok fazla kişi yolun sol tarında jog atarak yarışıyorlardı. Hatta yol isteyenle çıkışan bile oldu inanın. Evet kalabalıktı ama sol taraftan yolu açın, sol tarafı boşaltın diye avaz avaz bağıranlar varsa bi zahmet sağa çekilsinler.

2 Beğeni

Koşuyu son 1 yıldır ciddiye alıyorum ve yarışlara da yeni katılmaya başladım Diğer taraftan bu da foruma ilk mesajım :slight_smile: kısıtlı bir tecrübe ile yazıyorum sözün özü…

10K koştum ve yarışın ilk yarısı ile ikinci yarısı adına ciddi bir fark oldu. İlk 5-6 km insanları geçmeye çalışmakla geçti. Bu nedenle organizasyondan aldığım keyif azaldı.

Burada bir ayrım yapılması şart. Mesela 12 Mayıs’ta yine koşacağım burada kontenjan var gibi gözüküyor umarım bunun insan trafiği konusuna bir faydası olur. Belki koşu odaklı olanlar ve sosyalleşenler olarak ayrı kategoriler yaratmaları lazım.

Finiş sonrası etkinlik alanına yürüyüş çok uzun geldi bana…

Bunun dışında olumlu bir deneyimdi.

Numara alımı ve Kanyon konusuna katılıyorum. Ben de Ctesi günü Erenköyden Marmaray+Metro ile 2 saatte gidip geldim. Sonuçları ilçelere göre ayırıyorlar keşke numaramızı da ilçemizden alabilseydik.

Bir de soru 10K sırasında parkurda fotografçıların çektiği fotolara ulaşılabileceğimiz yer var mıdır ? Yarışın web sitesinde bulamadım böyle bir link.

2 Beğeni

Ben de videosunu paylaşayım bari.

8 Beğeni

Herkese merhaba,

Yaklaşık beş yıldır eşimle birlikte koşuyoruz. Pek çoğumuza olduğu üzere bizim içinde koşmak bir yaşam biçimi, bir mutluluk. Bu platforma kabulüm için ayrıca teşekkür ederim. Geçtiğimiz Pazar katıldığımız 10 km İş Bankası Yarı Maraton’da yine yürümek üzere yollara revan olanlarla mücadele içinde koşuyu tamamladık. (Elinde şemsiye yürüyüşe gelmiş insanları gördüm) Bu konuda gerçekten ne yapılabilir, daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim :blush:

4 Beğeni

Saygı!

Koşuda genel geçer ve yazili olmayan kural vardır. Hizlilar en ön start alanında, yavaşlar arkada, yürüyeceklerde yarışa en arkada başlamalı.

Bir Izmir yol yarışında startta 3-4 pace ile yardiranlar arasinda 6 pace ile başlayan hafif yaşı olan bir koşucu hem kendi hem de arkadakileri düşürmüştü.

Çözüm basit, yürüyeceksen en arkada başlayacaksın hizlillara önden yol vereceksin ve parkurda tıpkı arac trafiği mantığı sağdan gideceksin solu boş bırakacaksın.

4 Beğeni

Olurmu yahu!

konuşurken sağdan tek sıramı yapacaklar, en öndeki arkadakinin yaptığı dedikoduyu nasıl duyacak?

4 kişinin zar zor yan yana sığdığı koşu pistinde kadınların yanyana 5 kişi dizilmesi ve her turda hiç kaygısızca suratlarına ters ters bakışlarımdan bir anlam çıkarmıyor oluşları karşısında diyecek kelime ne yazık ki yok.

Bencil İnsan-Bencil Toplum işte sonunda “sen en değerlisin” diye diye geldiğimiz nokta bu. Dünyada sadece ben yaşıyorum, yapılan her olay sadece bana özel! Bunu nasıl tersine çevirip, nazik insanlar olacağız hiç bilmiyorum. On yıllar boyu sürecek bir eğitim ve disiplin gerekecek ve hiç kimsenin umurunda bile değil bu çürümüş insanlığımız.

6 Beğeni

Şimdi aklıma geldi. Bende şu da oldu.Soldan yol istiyorum, sağolsun bana göre genç bir arkadaş diklendi, sonra da görürsün sen deyip temposunu arttırdı. Dur kardeşim dedim ben 49 dakikada bitireceğim yarışı, bundan hızlı bitirmeyi planlıyorsan bas ama yoksa sana yazık dedim. Yazık oldu ona haliyle :joy:

5 Beğeni

Benim için çok sorun değildi evet ama forumdaki bunca eleştiriye destek olmak adına bugün yarışla ilgili gönderilen ankete özellikle kit dağıtım noktasıyla ilgili eleştirilerde bulundum, çözüm önerileri tavsiye ettim.

Bu tip organizasyonların önemli noktalarında sorumluluğu olan insanlar mutlaka okuyordur Instagram, forum falan, o yüzden burdan da yazmakta fayda var aslında eleştirilerimizi ve muhtemel düzeltici faaliyetleri. Etkinlik alanında bir sahne var, start noktasında yine aynı şekilde elinde mikrofonla tüm kalabalığa hitap eden insanlar var. O noktalarda bu yarışın bir çok katılımcı için ayrı bir önemi olduğuyla ilgili, hızlı koşanlar için yolun sol kısmının mümkün mertebe boş bırakılması gerektiğinin önemi falan anlatılabilir. Kesin çözüm değil elbette ama hiç yoktan bi %5-10’luk kesimde bir farkındalık oluşturmakta da fayda var…

Bir nokta daha paylaşmak isterim; bitişe gelirken de bazı arkadaşlar birden bire bi adrenalin patlaması yaşayarak önündeki insanların üstünden geçmeye çalıştı. Koşarken de dikkatimi çeken bir iki tip olmuştu biraz garip hareketleri olduğu için, nitekim bi tanesi bitişte öylesine saçma sapan hareketler yaptı ki hem 1 kişiyi düşürdü hem de bi kişinin elindeki telefonu düşürdü. Hiç gerek yok böyle aşırılıklara…

6 Beğeni

Türkiye ne ise İstanbul o, İstanbul ne ise koşu kültürü o.Üç aşağı beş yukarı.
Halk koşusu ile yarımaraton ayrı gün olabilir, kişilerin önceki 3 koşu değeri baz alınır (1 yıl katılmayan düzenli antrenman yapan kişi en son kapıya atılması da adaletsiz), kapılar katılımcılar ayarlanır.

Mecburen gelişecek, gelişiyor;koskoca İstanbul ve sponsorlar var. @ubaydin’an bahsettiği anketlere yorum bence de önemli.
Spor İstanbul, okuyorsan işaret yolla(!)

5 Beğeni

bence bu baslik ulkemizdeki kultur seviyesinin yansimasi olmus.

ben cok verimli buldum bu basligi. hemfikir oldugum konularda var, foruma ilk defa yaziyorum diyerek ortama giris yapanlarda var, dagitim noktasi ile soldan gidenlerin ayni anda konusuldugu demokratik hafif kaotik bir ortamda var…

soldan sagdan giden icin kitin icine bir quick card /quide koy mesela. mesela deki nasil kosulur? eglenceli bir anlatim ile belli basli konulari oraya yaz. okuyan, bir ihtimal okuyan en azindan soldan saga gecse, soldaki trafik rahatlar. veya bir barcode ile ufak bir video koy. herseyi okutup izliyoruz bu devirde. bu buyuklukteki bir organizasyon bu kadar basit seyleri nasil dusunmez aklim da almiyor…

ama ben ortalama tempo ile ortadan gitmeme ragmen birkac kisi ustumden gecmeye calisti. boyle seylere hafif takintili biriyim ama bu ulkede artik bu olumsuzluklara takilmamayi ogrendim. kosarken uzerime bir araba surmedigi surece olumsuzluklar cokta umrumda degil. ama katilimcilarin bu baslik altina olumlu olumsuz herseyi yazma cabasini takdir ediyorum…

4 Beğeni

Burada bir yerlerde de fotolarınız olabilir :wink: https://www.facebook.com/fotojenikisbir/photos_albums

İsa abi bi şeyler deniyor ama vazgeçer inşallah. Hoş olmuyor bu eklentiler

4 Beğeni

Onceki Istanbul maratonlarinda kayitta hedef zamaninizi sectiriyordu, sanirim kapilari da buna gore ayarliyorlardi. Hizlilar one, daha dusuk tempolu kosacaklar arkaya. Ama nedense bunu da kaldirdilar. En azindan 21K/42K icin kriter getirdiler…

2 Beğeni

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=mehmet.vanli&set=a.10161256367624866
Mehmet Vanlı’nın çektiği fotolar da burada.

2 Beğeni

Sizin yorumunuz benim için önemli, ben bu durumu daha çok malzeme kullanımına bağlıyorum. Kısa mesafede bir fark olmuyor ama uzun mesafede gögse temas eden kısım ne kadar yumuşaksa o kadar rahat olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda ter tutmaması için polyester ağırlıklı kumaştan üretilmiş koşu tişörtlerindense tişörtün daha fazla ter tutmasını göze alıp uzun mesafede pamuk yoğunluklu tişörtler kullanıyorum. Bunu da bir çözüm olarak nitelendirebilir miyiz? Sonuç olarak ben bugüne kadar sıfır ter tutan bir tişört hiç tecrübe etmedim.

2 Beğeni

@Hasilyus ter tutmaması bence daha çok, güneşli havalarda ürünün daha hızlı kurumasıyla da ilgili olabilir.Birde standart pamuklu t-shirtlerde delik yokken teri atanlardaki deliklerin de faydası var.Keşke tek yumurta ikiz koşucular olsa denenebilse :slightly_smiling_face:
Birazcık da yanlış anlamışım.Yumuşak ter tutan pamuklu vs ter tutmayan polyester.

4 Beğeni

@fatihboyaci abi aslında meseleyi ben de yanlış anlamış olabilirim. Eğer amaç malzemenin daha hızlı kurumasıysa polyester olanlar çok daha hızlı kuruyorlar. Ben olaya hep ter tutmaması tarafından baktım. Hiç sizin dediğiniz gibi düşünmedim. Çünkü antrenman ve yarış sonrasında hemen üstümü değiştirebiliyorum.

2 Beğeni