Yağış gösteriyor ama yağmaz ya derken sırılsıklam bir yarımaraton oldu. Islanan tshirtin gögüs numarası çengelli iğnelerini vücuda değdirmesiyle kanayan meme ucu fenomeniyle tanışmış oldum. Bir hafta önceki Boğa yarı maratonundan daha iyi yola çıkmıştım ama 10-11 saniye daha kötüsü performans oldu daha çok zorlanmaya rağmen Boğa koşusu parkuru 162 metre İstanbul yarı maratonu 267 metre yükseklik kazanımı Boğa koşu parkuru daha düz ilginç 10 saniyeyi de açılan bağcığa verelim artık. @spinodal bir hafta önceki Boğa koşusu 10k kadınlar birincisi 35:11 ödüller iyiydi bence iyileri oraya kaptırdılar.
Kanayan meme ucu fenomeninde yagmur veya cengelli igne etkisi yok (genel durumda). O daha cok tisortun meme ucuna surtmesi sonucu olusuyor. Ozellikle de sicak ve kuru havada terleyip kuruduktan sonra kalan tuz zerreciklerinin zimpara etkisiyle. Ve en iyi iki cozum: (1) bant yapistirmak (2) dar fit tisort giyip asagi yukari salinimi dolayisiyla surtmeyi engellemek.
Çengelli iğneden emin değilim ama yağmurun etkisi var o tshirt le o mesafeyi daha önce koştum böyle bir şey olmamıştı. Yağmurun etkisiyle bir darlaşma ve tene yapışma durumu oldu meme çevresi tüyler ıslanınca koruma etkileri kalmadı sonuç meme ucu kanaması. Tshirt belki biraz daha bol olsa kanama olmayacaktı ama ıslanmasaydım da kanama olmayacaktı.
10k erkekler de vasatti. Az once baktim kupa ve madalya disinda odul yok. Para alıp kayit yaptiklari ve nerdeyse insan seli olan 10k yarisinda odul olmamasi buyuk sacmalik…
yagmur yok veya kisa sureli yagmur gecisi var diyen hangi uygulama varsa silin…
bildigin 8.45 basladi bi 20 dakika kesti sonra yine yagdi ve istanbuldan ayrilirken hala yagiyordu…
2 farkli uygulamadan bakmis ve tum planimi yagmur yok olarak yapmistim. derece yapacagimdan falan degil saglik, hazirlik acisindan terse dustuk.
Beni Türk meteorologlarına emanet ediniz.
Bugun cektigim fotograflara buradan ulasabilirsiniz. Ben de yagmayacagini umarak gittim ama ben ve makinam sirilsiklam olduk. Umarim ariza vermez
Deforme olan meme ucuna çözüm olarak tıbbi flaster bantları veya yara bandı yapıştırarak çözüm buldum, kesinlikle işe yarıyor
Objektife 4622 de girmişim teşekkürler @H_Tahsin_Akan istisnai bir durum olduğunu bir daha tekrar etmeyeceğini sanıyorum olursa tekerrür ederse önerinizi düşünücem.
Konusu açılmışken, her seferinde band takmak zor geldiği için ben her koşu öncesi vazelin sürüyorum. İşe yaramadığı bir durum olmadı.
Hollanda icin de neredeyse birebir ayni uygulama var…3 tane yaris kostum, dorduncusu onumuzdeki pazar (henuz kit gelmedi) ucunun de gogus numaralari oncesinde geldi…Yurtdisinda kostugum tum yarislarda da kit dagitimi tek noktadan yapiliyordu ama, hem organizasyon becerilerinin daha iyi olmasi, hem nufus etkisi sebebiyle hic sorun yasamamistim…yukarda bahsedilen kit alanina ulasim problemi, sanki Istanbul’un genel yapisiyla ilgili…Normal zamanda Anadolu’da oturan birisi ne kadar aralikla Zorlu’ya gidiyor/gider ki…kaldi ki Anadolu dediginiz yer de, neredeyse iki sehir buyuklugunde alan kapliyor, orda tek nokta yapmak bile tam bir cozum degil…ama sanirim en temelinde sehrin bu kadar buyumesine, bu kadar kalabaliklasmasina izin verenler var bu sorunun…cozumu ise ancak organizasyonlarin insiyatif alip her iki yakada 2-3er tane dagitim alani olusturmasi ve posta hizmetini kullanmasi gibi duruyor…
bandi takip dusene kadar cikarmamak da ayri bir uygulama sekli
Hocam uzatiyorum belki ama daha once yapilabildigine yani boyle bir ihtiyac goruldugune gore yine yapilabilir. Belki sponsorlarin isine gelmiyordur. Istanbul hem trafigi kotu hem toplu tasimasi pratik olmayan bir sehir, uzun suruyor. Benzer sehir dunyada cok yok. Asagida Moskova ornek verilmis, toplu tasima ile her yere 1 saat mesafe bir yerden dagitilmis. Diger ornek verdiginiz sehirlerde de insanlar 4 saat kit almaya calissinlar ondan sonra konusalim. Ayrica Kanyon AVM her durumda kotu bir lokasyon, nufusun yogun yasadigi bolgelere uzak. Ben 50 yildir Istanbul’da yasiyorum, mecbur kalmasam gidecegim bir yer degil. Istanbul maratonunda oldugu gibi Yenikapi’da dagitsalar cok daha mantikli.
abi sen boyle yazinca bi fikir daha geldi. gerci ben hala kargo tatafindayim ama.
iyi kotu bu sehri boydan boya metrobus bagliyor. belikduzunden gelenden, karsidan gelende bu hat ile gelebilecegi bi yer belirle. metrobus hatti uzerinde bir yer belirle mesela veya avrupa anadolu iki yakada belirle…
kanyona ulasmak icin gectigim yollar yol degil. lutfen toplu ulasim demeyin. yazdim bi daha yazayim, beylikduzune gidelim oradan metrobus metro yapalim dedik 1 saat 37 dakika dedi…yani kanyonda metro duragi olmasi demek 10 dakikada ulasim saglamiyor…
kiti de aldigim yere bakiyorum hani luksbi yer mi gerekiyor, depoya koysan depoda bile dagitim olur. buyuk bir ptt veya kargo subesi gibi bi alan ihtiyaci var…
neyse ya sanki burayi okuyup bi iyilesme duzeltme mi yapacaklar bos yere yaziyoruz iste…
Kusura bakmayın ama kanyon iyi bir nokta dağıtım noktası Yenikapı mı olsun delirtmeyin insanı tuzla, Pendik, Maltepe, Kartal ve Ümraniye ye o kadar uzak ki. daha iyisi Cevahir AVM olurdu hem metrobüs hem metronun keşişme noktası muhtemelen akıllarına geldi ve anlaşamadılar.
peki. en iyi yerin kanyon oldugu konusunda ikna oldum. dagilabiliriz sanirim…
Herkese merhaba.
Bütün ilk kez yarı maraton koştum ( Koşu hayatım 1,5 sene, çok da acayip olmamalı). Açıkçası nedenini bilememekle birlikte antrenman yaparken de dahil ben yağmurlu havaları çok seviyorum. Bana olumlu bir katkısı oluyor. Koşmayı seven, hırs yapmadan kendini yenilemek üzerine kurulu bir sistem ile keyif almayı ön planda tutan bir koşu hayatım var.
İznik maratonunda Bike hanım patlamış dizim ile cebellesirken " üstad her şey yolunda mı, az kaldı" diye bana moral verirken ve benim kim olduğumu dahi bilmezken aldığım keyif ile bügun hasbelkader yan yana geldiğim ve uzun süredir takip ettiğim Namık Kemal Bey ile yaptığım kısa sohbetten aldığım keyif beni koşturuyor. Sanırım bugun Gökhan Beyi de gördüm, yani sanıyorum.
Elbette herkesin keyfi ve hedefi kendine göre. Her nerede olursanız olun yaşamaktan ve yaşatmaktan alacağınız haz hep sizlerle olsun.
Kargo süper çözüm, sadece zarfı göndersinler ben ona da razıyım, t-shirt çok isteyen yarış günü alabilsin mesela. İlla tek nokta olacaksa doğru nokta bence Yenikapı. Yenikapı istasyonu benim bildiğim en büyük aktarma noktası, 5 ayrı hattın (Marmaray, M1a, M1b, M2 ve T2) buluşma noktası. Her şeyden önce şehri baştan başa geçen Marmaray’ın hemen hemen orta noktası diyebiliriz. Kaldı ki bir çok metro hattının da Marmaray bağlantısı var. Kanyon’un olduğu Levent trafiğin İstanbul’da en kötü olduğu yerdir, öyle ki burada çalışıp işe gidip gelmek için 40 yaşından sonra motosiklet alan tanıdığım insanlar var. Buradan dağıtımın tek mantıklı sebebi @Zuhtu beyin yazdığı gibi sponsorların talebidir diye düşünüyorum. Yenikapı aktarma noktasında bile dağıtılabilir ama ben maratonda kullanılan Yenikapı etkinlik alanına da razıyım, keşmekeş çekeceğime Yenikapı istasyonuna gidiş-dönüş 15’er dk deniz havasında yürümeyi tercih ederim.
Spor Istanbul’un hiçbir etkinliğinde bu kadar fotoğrafım olmamıştı. Dün 2-3 noktada ‘lütfen sol tarafa yanaşır mısınız fotoğraf çekimi için’ gibi çok nazik şekilde hatırlatmalar yapıldı. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım yeni bir uygulama mı acaba? Çok hoşuma gitti.