2024 Paris Olimpiyat Oyunları

Bir yerde cooling effect filan diyordu ama bana güzel reklam gibi geldi.
Bir ara bileklikler vardı ya.

1 Beğeni

yaris sirasinda canerlere tweet atmistim onlar da paylasmisti…grafit kupler var, terin cok daha hizli vucuttan atilmasini sagliyor bu sayede serinletici etki yaratiyor…

2 Beğeni

5000 metre ön elemeyi 2:59,
5000 metreyi 2:54,
10000 metreyi 3:04,
Maratonu 3:22 pace ile koşmuş.

Toplam 62 km.yi 3 saat 22 dakikada ortalama 3:15 pace ile koştu.

3 Beğeni

Bhutan adina Kadinlar maraton’da yarisan Kingzag Lhamo yarisi 3 saat 52 dakika 59 saniyede tamamlayarak son sirada yer Aldi (80.sira). Bugun bu Haber Rus kosu ve Haber sitelerinde cokca gozume carpti. Haberde kosucunun yarisi kazanan yarismacidan bir bucuk saatten, 79. olan rakibinden ise 58, dakika geride kaldigini yaziyor. Sizce bu sonucu alacagi belli olan yarismaci olimpiyata katilmali, katilmamali mi?

Not: Lhamo Bhutan’in Olimpiyat finallerinde yarisan ilk sporcusuymus (eger Haber dogru ise)

1 Beğeni

sporun daha genis kitlelere yayilmasi misyonu acisindan bakarsak, ben hic sorun gormuyorum…Herkes moussambani’yi hatirlayacaktir…

@orhanm tesekkurler duzeltme icin :wink:

2 Beğeni

Bence olimpik seviyeye çıkmış yarışmacılarla birebir eşleşme içeren branşlar haricinde, onları etkilemeyip, ülkesini de temsil edebileceği şekilde olimpiyatlara girmeliler.

Ancak aşağıdaki videoda olduğu gibi olimpik seviyede sporcularla eşleştirilmeleri bence saygısızlık…

1 Beğeni

‘Bu sonucu alacağı belli olan’ demeyelim de ‘kuvvetle muhtemel olan’ diyelim. Herkes her zaman sürpriz yapabilir.

Yine de kesin belli olsa dahi;

** toplu halde yarışılan dallarda katılıma engel olmamak,

** eşleşmeli olan dallarda ise yine katılıma engel olmamak gerekir.

Sporcu çok yetersiz ise zaten alt seviye elemelerde elenecektir.

1 Beğeni

Hangi sporcuların temsil etmesi gerektiği tartışmasından bağımsız söylüyorum, eminim o oku hedef tahtasına tutturmak bile çok büyük zorluktur.

TV’den izlerken her şey ne kadar kolay görünüyor, 3:20 pace ile koşan maratoncular jog atar gibi, 80 km/h hızla giden bisikletçiler parkta gezer gibi görünüyorlar. İşinde çok başarılı olanlar zoru kolay gösterirler, gelişim için gösterdikleri çaba, performans sırasında çektikleri acılar kolay anlaşılmaz, bunu “ben de yapabilirim” dedirtirler, bu sporcular da biraz bunun bedelini ödüyorlar.

Herhangi bir işte ülkenin en iyisi ve dünyanın en iyilerinden biri olmak ne kadar zorsa sporda da en az bir o kadar zor. Bu nedenle olimpiyatlara gidebilen sporculara çok büyük saygım var. Çalıştığım kurumda eski bir olimpik yüzücü arkadaşımız vardı, yaptığı işi bir dönem Türkiye’de en iyi yapan kişi olduğunu bildiğim ve bunun için ödediği bedelleri kendi gelişim yolculuğum üzerinden tahminleyebildiğim için olağanüstü saygı duyar, herkesin hayranlıktan bayıldığı CEO’muzdan bile daha çok saygı duyardım kendisine. Toplumda böyle bir yeri hakediyorlar bence.

Bugün bu konuda gördüğüm çarpıcı bir araştırmayı paylaşayım. İngiltere’de yapılan bir ankete katılanların yüzde 27’si “dört yıl çalışsam bir dahaki Olimpiyatlar’a katılırım” demiş. Yüzde 6’sı 100 metrede Olimpiyat koşabileceğini, yani 4 yıl çalışsa 10 saniyeden hızlı 100 metre koşabileceğini düşünüyor. Okçuluk ve atıcılık gibi sporlar nispeten çok daha kolay görünüyor olsa gerek ki katılanların %10 ve üstü bu sporlarda olimpiyatlara katılabileceğini düşünmüş :slight_smile: Maratonu sormamışlar maalesef, görmeyi çok isterdim.

Spor yapıyor olmamızın en büyük kazanımlarından biri de en azından koşudaki performansları gerçekten takdir edebilmek, diğer branşlar için de başarıları değerlendirebilecek bir referansa sahip olmamızı sağlaması. Bu yönden kendimi çok şanslı hissediyorum.

8 Beğeni

Ben en çok bir devrin kapanmasına Eliud Kipchoge’ye üzüldüm.

Hadi Tokyo Maratonu nazar boncuğu olsun dedik ve 2024 Paris’de Olimpiyat rekoru beklerken DNF oldu.

Zaman kimseye acımadigi gibi GOAT’a da acımıyor.

Bilmiyorum 2028 Los Angeles Olimpiyatlarinda yarışır mi ama bir devrin sonuna gelindiğini görmek üzücü oldu.

1 Beğeni

Maraton rekoru yine geldi ama başkasından :upside_down_face:, Eliud maraton kariyerini bitirdiğini açıklamış. Bağlantı paylaşımı yapabileceğimden emin olamadığım için kaynak linki paylasamiyorum ama bir deniyeyim.

3 Beğeni

Göz okur ama kafa başka anlar ya;
Olimpiyatlar için bitti demiş.Beynin algıladığı maratonu bıraktı şeklinde.

Bence, çoğu insan o kariyer sonrası daha dibe inmemek için maratonu bırakırdı.

2 Beğeni

Haklısın dikkatli okumamışım. Cevabım aslen 2028 olimpiyatları içindi desem de özensizligime mazeret oluşturmaz değil mi :upside_down_face:

1 Beğeni

Kötü sonuç bekleniyordu zaten dnf olması sürpriz oldu kipchoge iniş çıkışlı ortamlarda performansı iyi değil. Paris maratonu bayağı bir tırmanma içeriyordu.

2 Beğeni

Yani insanda biraz farkindalik olur, biraz etrafinda olup biteni algilama olur. Ama normal yani. Gecen is yerinde bir arkadas da tum takima sunu sordu: olimpiyata bir dalda katilsan hangisinde utanilacak duruma dusmeden bitirebilirsin, ya da en az utanilacak duruma duserek. Benim cevabim direkt aticilik oldu, cunku hicbir fiziksel olaya girmem :smiley: Rugby diyen oldu, boks diyen oldu. Boks diyene dedim ki, utanmazsin cunku olmus olabilirsin. Yani bizim kucuk grupta da benzer bir bakis acisi vardi.

7 Beğeni

Ellerde ceplerde oldumu tamam :slightly_smiling_face: Rahat, misss.

@Muratakan Kipchoge kahveyi bıraktı,çaya başladı yazsa, ben yine maratonu bıraktı anlarım; kaç kişi 2028de de olimpiyat koşacağını bekliyordu ki :raising_hand_man:

2 Beğeni

Bu iyiymiş :grinning:
Socrates YouTube kanalındaki yayıncılar arasındaki şu diyaloğu hatırlattı:
-Siffan Hassan gibi 10000 metreden 2 gün sonra maraton denesem kesin DNF olurum
-Yok abi ne DNF’i, kesin DFN yani Defin oluruz :grinning:

6 Beğeni

Üst üste 5 olimpiyat madalyası (güreş), Mijain Lopez,yaş 42.

3 Beğeni

Takdir edilesi başka bir hikaye, Marathon’un neredeyse tamamını kırık bacak ile koşması…

3 Beğeni

Şöyle bir videoya denk geldim. Altyazı destekliyor.

3 Beğeni

2023 yılındaki bir yarışına atıf yapılan kısa video.

https://youtube.com/shorts/-55d8WuHyZk

Düştüysek kalkarız şarkısı tadında.