2024 Paris Olimpiyat Oyunları için katılım yönergesi yayınlanmış.
Maraton için otomatik katılım barajı erkekler için 2:08:10, kadınlar için 2:26:50 olarak belirlenmiş. Katılım %50’si baraj ile, %50’si de dünya sıralamasına göre olacakmış. Ülkelerden yine maksimum 3 kişi katılabilecekmiş. Barajın düşürülmesinin nedeni olarak atletlerin dünya sıralamasında yükselmesi için yarışlara katılmalarının teşvik edilmesi olduğu belirtilmiş.
Daha önceki olimpatlara göre bir baraj bir hayli düşürülmüş. Instagram üzerinden gördüğüm Ben Johnson 2022’de bu barajları geçebilen atletlerin istatistiklerini çıkartmış. Kenya ve Etiyopya’dan sonra Japonya’nın gelmesi bir daha Ayarı Kaçanlar - Japonya podcast bölümünü anımsattı
ben de paris maraton parkurunda ciddi bir egim oldugunu okumustum fakat kaynagini hatirlamiyorum…belki de parkurda DNF’lerin sayisini azaltmak icin baraji asagi cekmislerdir bu derece…
15-17.8k arasindaki bir tirmanistan ve 28.5-29k arasindaki 13.5%'lik egimden bahsediliyor…sanirim okudugum yazi da (farkli bir linkteydi) bunlara referans vermisti o sebeple aklimda kalmis…
Şuan bi tek maratonda Kaan kigen özbilen gidiyor.
Hüseyin Can 2:11 koştu geçen sene Sevilla maratonunda , Şuan maratonda barajı geçecek Türk sporcu Hüseyin Can duruyor.
Birbirini takip eden haftaymış.Arada farklı haftalar vardır , bu kadar değildir dedim. Mmaraton hazırlığına 1500m intervar, 5000m tempo, 10000m haftanın son uzunu ile hazırlanacak (!).
Aug. 2: 5,000m, Round 1 – 6:10 p.m. Aug. 5: 5,000m, Final – 9:10 p.m. Aug. 6: 1,500m, Round 1 – 10:05 a.m. Aug. 8: 1,500m, Semifinal – 7:35 p.m. Aug. 9: 10,000m Final – 8:55 p.m. Aug. 10: 1,500m, Final – 8:25 p.m. Aug. 11: Marathon – 8:00 a.m.
Bir önceki olimpiyatta Eurosport ekstra 6-7 kanal daha açmıştı ve Blu TV üzerinden takip etmiştim. Bu sene de Blu TV* ve SSport Plus ilave Eurosport kanallarına yer vereceğini açıkladı geçen günlerde:
Açılıştan anladığım pist, saha, oyunlar içinde çekim kalitesi; rejinin geçişleri üst düzeyde olacak; TRT’nin de yayını kesmemesi de (norrmali yayını kesmemesi) şaşırttı.
Not:yayın TRT Spor’da.Genel 1. kanalda değil, olimpiyat gibi bir etkinlik ana kanalda yayınlanması bence.
Tam atlı atından inecek,final kısmı geldi ve reklama girdiler
Eurosport 'da da canlı yayında atlının final aksiyonu izlenebilir.
Ntv’ye göre:
" Sporseverler, 17 gün sürecek ve 11 Ağustos’ta sona erecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2 'den izleyebilecek."
Eurosport 1: Gece 00.05-01.00 arası “a day at the olimpics” ile o gün içindeki müsabakaları özetliyor.
TRT Spor Yıldız: 08.00-08.45 araası “Olimpiyat günlüğü” önce ülkemizin sporcuları sonrasında genel kim ne yapmış anlatıyor.Röportaj ağırlıklı.
Ama ben daha geniş özet ile bakıyom diyorsanız YouTube’da Paris olimpic highlights yazınca Eurosport daha uzun . TRT Spor Yıldız da sporcularımız özelinde özet:
Olimpiyatlar çoğumuz için atletizm ile başlıyor. Diğer dallara da saygım var ama pozitif ayrımcılık yapalım Aşağıdaki linkte gün ve saat olarak verilmiş… bilgilerinize Sayg CB